Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 13:15

Απόλυτη κυρίαρχος στο Λονδίνο | Chelsea 0-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 2-0 της Chelsea στο Stamford Bridge χάρη σε δύο γκολ του Sadio Mane και έκανε το 2/2 στην Premier League.
Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Πέμπτη 24/9 με τη Lincoln City(21:45) στο LNER Stadium για τον 3ο γύρο του Carabao Cup.
 
 
Η ομάδα του Klopp πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στην Premier League, αυτή τη φορά χωρίς άγχος.
 
 
Η Liverpool κέρδισε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν απέναντι στην Chelsea, φεύγοντας με τη νίκη (0-2) από το Stamford Bridge, με πρωταγωνιστή τον Mane που πέτυχε και τα δύο γκολ.
 
 
Οι Reds ήταν κυρίαρχοι σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, ιδίως από τη στιγμή που ο Christensen αποβλήθηκε και άφησε τους μπλε με 10 παίκτες.
 
 
Ο Alisson απέκρουσε πέναλτι, ο Thiago έκανε φοβερό ντεμπούτο, ενώ ο Τσιμίκας συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά έμεινε στον πάγκο.
 
 
Ανώτερη η Liverpool, με 10 παίκτες έμεινε η Chelsea
 
 
Από την αρχή του παιχνιδιού, οι Reds είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδωσαν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι.
 
 
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στη Liverpool. Στο 14ο λεπτό, ο Salah πρόλαβε στο σπριντ τον Kepa, ο οποίος είχε βγει αρκετά έξω από την εστία του, με τον Αιγύπτιο να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Firmino δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά καθώς ο Christensen έβαλε την κόντρα.
 
 
Η Chelsea δημιούργησε την πρώτη της φάση στο 32ο λεπτό, με το χλιαρό σουτ του Werner να περνάει δίπλα από την εστία του Alisson, ενώ ο Robertson απάντησε στις ευκαιρίες στο 36ο λεπτό χωρίς να βρει στόχο.
 
 
Το πρώτο μέρος κύλισε χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά στις καθυστερήσεις άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες.
 
 
Ο Henderson βρήκε με εκπληκτική μπαλιά στον κενό χώρο τον Mane, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Kepa, αλλά ο Christensen τον γκρέμισε.
 
 
Στην αρχή δέχτηκε την κίτρινη κάρτα, αλλά μετά από διαμαρτυρίες ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR και άλλαξε την απόφασή του, δείχνοντάς του απευθείας την κόκκινη κάρτα.
 
 
Δύο γκολ σε 4 λεπτά ο Mane, απέκρουσε πέναλτι ο Alisson
 
 
Το αριθμητικό πλεονέκτημα της Liverpool φάνηκε και με το παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Klopp μπήκε δυναμικά και δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα.
 
 
Salah και Firmino συνεργάστηκαν άψογα από τα δεξιά, ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα με αποδέκτη τον Mane, ο οποίος με ιδανική κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 50ό λεπτό.
 
 
Σαν να μην έφτανε αυτό για την Chelsea, ήρθε και ένα τραγικό λάθος του Kepa λίγο αργότερα για να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της.
 
 
Ο Ισπανός τερματοφύλακας δέχτηκε την μπάλα από τον Tomori και στην προσπάθειά του να τη διώξει, την έστειλε πάνω στον Mane που παραμόνευε, ο οποίος με κοντινό πλασέ... ξετύλιξε το δώρο για το 0-2 στο 55ο λεπτό.
 
 
Οι Reds συνέχισαν την πολιορκία τους στα καρέ του Kepa, την ώρα που η Chelsea φαινόταν ότι δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσει κάτι από το ματς.
 
 
Ωστόσο, είχε την ευκαιρία της να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ο Werner μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και ανατράπηκε από τον Thiago, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι.
 
 
Ο Alisson, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Jorginho στο 75ο λεπτό και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.
 
 
Ο Βραζιλιάνος χρειάστηκε να επέμβει ξανά στο 84ο λεπτό, διώχνοντας το σουτ Abraham, ενώ είχε προηγηθεί δύο λεπτά πριν το ωραίο σουτ του Thiago έξω από την περιοχή που κατέληξε άουτ.
 
 
Στα τελευταία λεπτά, η Liverpool πίεσε και για τρίτο γκολ αλλά δεν το πέτυχε. Στο 92ο λεπτό ο Kepa απέκρουσε το δυνατό σουτ του Mane και ένα λεπτό αργότερα, ο Ισπανός πορτιέρο έδιωξε το κοντινό σουτ του Salah και στη συνέχεια ο Wijnaldum δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
 
 
Οι συνθέσεις
 
 
Chelsea: Kepa; James, Christensen, Zouma, Alonso; Jorginho (Abraham 79′), Kante, Kovacic (Barkley 79′); Havertz (Tomori 46′), Mount, Werner

 

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Fabinho, Van Dijk, Robertson; Henderson (Thiago 46′), Keita (Milner 64′), Wijnaldum; Salah, Mane, Firmino (Minamino 86′)
Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares