Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 16:02

Στημένα: Αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο στον πρόεδρο της Ολίμπια Ασουνσιόν

Με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο από κάθε πόστο και πρόστιμον 100.000 ελβετικών φράγκων (93.000 ευρώ) τιμώρησε η FIFA τον Μάρκο Τροβάτο.

Ο πρόεδρος της Ολίμπια Ασουνσιόν φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση στημένων αγώνων στο πρωτάθλημα Παραγουάης και οι τέσσερις συνεχόμενοι τίτλοι του συλλόγου (μέχρι και την Απερτούρα του 2020 που κέρδισε η Σέρο Πορτένιο) βρίσκονται στον αέρα.

Ολα ξεκίνησαν τον Νοέμβρη του 2019, όταν δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε πως ο Τροβάτο είναι σκιώδης ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες στοιχηματικές στην Παραγουάη. Ξεκινώντας από εκεί, οι ερευνητές της FIFA άρχισαν να ξετυλίγουν ένα κουβάρι που οδήγησε ακόμα και σε ενδείξεις (τα ποινικά δικαστήρια θα κρίνουν κατά πόσο ευσταθούν) για χρηματισμό διαιτητών και αντιπάλων, κάτι που μπορεί να στερήσει από τον σύλλογο κάποιο από τα τέσσερα πρωταθλήματα που κέρδισε την τελευταία διετία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Σέρο Πορτένιο έχει να ελπίζει ότι μπορεί να κλέψει τρία εξ αυτών, ενώ ένα ίσως διεκδικήσει η δευτεραθλήτρια του Κλαουσούρα 2019 Λιμπερτάδ.

Εκτός των άλλων, ο Τροβάτο βρέθηκε ένοχος για απόκρυψη στοιχείων και απροθυμία να συνεργαστεί με τη FIFA. Ωστόσο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν αποκάλυψε ποιοι είναι οι αγώνες τους οποίους χειραγώγησε, ούτε τον τρόπο με τον οποίο το έκανε.

Ο Τροβάτο έχει δέκα μέρες για να καταθέσει έφεση. Αν βρεθεί ένοχος και στο εφετείο, τότε τελευταία του ελπίδα θα είναι το CAS.

 

Πηγή: kingbet.net

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares