Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 20:11

Λίβερπουλ : Συνεχίζει απτόητη και καθηλωτική

Η Λίβερπουλ επικράτησε 3-1 της Άρσεναλ στο Άνφιλντ και έκανε το 3/3 στην Premier League. Η ανατροπή σε 7 λεπτά, η καθηλωτική κυριαρχία στο γήπεδο και τα «κόκκινα» ρεκόρ.

Όσο οι ανταγωνιστές της βρίσκουν εμπόδια, η Λίβερπουλ χτίζει αποστάσεις. Όχι τόσο βαθμολογικές από Σεπτέμβρη μήνα, όσο αγωνιστικές.

Η ομάδα του Κλοπ επικράτησε 3-1 της Άρσεναλ στο Άνφιλντ, έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Έβερτον και Λέστερ.

Η Λίβερπουλ δεν κατέβηκε τη νέα σεζόν για να μοστράρει τα ασημικά της. Κανείς δεν κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις. Ο Κλοπ και οι παίκτες του κάνουν πρωταθλητισμό και ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη όσο πιο ψηλά γίνεται.

Πρώτα η Λιντς, μετά η Τσέλσι και τώρα η Άρσεναλ, η οποία στην πρώτη της φάση, κόντρα στην ροή του ματς, προηγήθηκε. Το προβάδισμα, όμως, κράτησε μόλις 147 δευτερόλεπτα. Με οργανωτικές επιθέσεις και high tempo pressing (στοιχεία που συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος), το 0-1 μέσα σε 7′ έγινε 2-1.

Οι (καθηλωτικοί) αριθμοί λένε την αλήθεια

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ από λάθος του Ρόμπερτσον. Δεν έχασε την ψυχραιμία της, όμως. Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έφερε τα πάνω-κάτω.

Ισοφάριση με γκολ του Μανέ. Ανατροπή με ασίστ Αλεξάντερ-Άρνολντ και γκολ Ρόμπερτσον. Αντίδραση μιας πραγματικής πρωταθλήτριας.

«Έφτασαν σε τρομερά επίπεδα απόδοσης. Κυριάρχησαν σε κάθε σημείο του γηπέδου», παραδέχτηκε ο Αρτέτα . Κι έτσι ήταν.

68%-31% κατοχή 11-1 οι τελικές και 13-2 οι επαφές στο επιθετικό τρίτο για το ημίχρονο.

66%-34% κατοχή, 21 (8 στον στόχο), 4 (3 στον στόχο) οι τελικές με την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η κυριαρχία και ο τρόπος πίεσης και ανάπτυξης από τα άκρα της Λίβερπουλ έγιναν με άκρως καθηλωτικό τρόπο.

Ντεμπούτο με γκολ ο Ζότα

Είχε τις ευκαιρίες της η Άρσεναλ- και μάλιστα τρανταχτές – αλλά ο Άλισον με περίσσια αυτοπεποίθηση και ποδοσφαιρική οξυδέρκεια νίκησε δυο φορές τον Λακαζέτ.

Στο 80′ ο Κλοπ έριξε μέσα τον Ζότα που έκανε ντεμπούτο στην Premier League. Ο Πορτογάλος αγωνίστηκε 13′ και πρόλαβε να δημιουργήσει δύο καθαρές φάσεις (τα σουτ δεν κατέληξαν στο τέρμα), παραλίγο να βγάλει μια ασίστ και τελικά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Liverpool στο 88′. Σταμάτημα με το γόνατο και μονοκόμματο σουτ.

Τα «κόκκινα» ρεκόρ

Μάλιστα, κάτι που κάνει το παρθενικό γκολ του Ζότα πιο ενδιαφέρον είναι το ότι πέτυχε το 400ό γκολ της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα με τον Κλοπ στον πάγκο. Αυτή η επίδοση ήρθε στο ματς No. 185 του Γερμανού, κάτι που δεν έχει καταφέρει γρηγορότερα κανένας άλλος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου.

Μιλώντας για ρεκόρ, το Άνιφλντ έμεινε απόρθητο για 61ο διαδοχικό παιχνίδι (50 νίκες και 11 ισοπαλίες από τον Απρίλιο του 2017), ενώ η Λίβερπουλ πέτυχε την 5η σερί εντός έδρας νίκη της απέναντι στην Άρσεναλ στην Premier League (3-1 το 2017, 4-0 το 2017, 5-1 το 2018, 3-1 το 2019, 3-1 το 2020).

Η Λίβερπουλ κατέκτησε την κορυφή του βουνού πέρσι και δείχνει ότι θέλει να το ξανακάνει. Ποιος αμφιβάλλει, άλλωστε;

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares