Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 13:41

Ασύλληπτο, απερίγραπτο, ανεπανάληπτο | Aston Villa 7-2 Liverpool: Match Review

Η Aston Villa διέσυρε με 7-2 τη Liverpool για την 4η αγωνιστική της Premier League, με τους Reds να δέχονται επτά γκολ στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1963.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 17/10 με την Everton (14:30) στο Goodison Park.

Όσες φορές και να το γράψουμε, δεν το πιστεύουμε.

Η Aston Villa διέσυρε με 7-2 τη Liverpool για την 4η αγωνιστική της Premier League. Οι «χωριάτες» έκαναν… σκόνη τους πρωταθλητές Αγγλίας, πραγματοποιώντας μια απίθανη εμφάνιση, σοκάροντας το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Watkins που πέτυχε χατ-τρικ για την ομάδα του Dean Smith, δύο ο Grealish κι από ένα οι McGinn και Barkley.

Η ομάδα του Klopp, η οποία παρέμεινε στους 9 βαθμούς, πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση, με μοναδικό διασωθέντα τον Salah που πέτυχε τα δύο γκολ της Liverpool.

Πρόκειται για μια σοκαριστική ήττα που έφερε στο προσκήνιο το εξής στατιστικό: τελευταία φορά που η Liverpool δέχτηκε επτά γκολ στο πρωτάθλημα ήταν τον Απρίλιο του 1963 από την Tottenham εκτός έδρας (2-7).

Πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορικής ήττας.

Το λάθος του Adrian «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου»

Οι «χωριάτες ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς στο παιχνίδι χάρη σε ένα τραγικό λάθος του Adrian.

Ο Robertson γύρισε την μπάλα στον Ισπανό τερματοφύλακα, αυτός έκανε λάθος πάσα, δίνοντας την ευκαιρία στον Grealish να στρώσει στον Watkins, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό (1-0).

Οι «κόκκινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Firmino (15′, 21′), αλλά ο Martinez με καίριες αποκρούσεις κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Κι αφού δεν κατάφερε να ισοφαρίσει η Liverpool, η Aston Villa διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Watkins μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πέρασε τον Gomez και με άπιαστο σουτ έκανε το 2-0.

Οι «χωριάτες» έφτασαν πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ, αλλά το πλασέ του Barkley ήταν αδύναμο και πέρασε άουτ στο 31ο λεπτό.

Η ομάδα του Klopp ανέβασε την απόδοσή της και μείωσε στο 33ο λεπτό. Ο Keita δεν βρήκε το σουτ όπως ήθελε, αλλά στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Salah, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ έκανε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, είχαν άμεση απάντηση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Barkley από τα δεξιά, ο McGinn έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Van Dijk και να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1 στο 35ο λεπτό.

Παρά την συντριπτική τους κατοχή μπάλας (75%-25%), οι Reds είχαν τρανταχτά κενά στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον η Villa και σκόραρε για τέταρτη φορά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Barkley βρήκε στο πίσω δοκάρι τον Trezeguet, αυτός γύρισε την μπάλα στην περιοχή και Watkins με κοντινή κεφαλιά έκανε το 4-1 στο 39ο λεπτό, πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Σαν να μην βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο

Η ομάδα του Dean Smith έδειχνε ασταμάτητη και στην αρχή του δεύτερου μέρους βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Barkley πρώτα απείλησε στο 52ο λεπτό, με το σουτ που επιχείρησε να περνάει ψηλά και λίγο αργότερα σκόραρε. Ο Άγγλος συνεργάστηκε υπέροχα με τον Grealish, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αφού πρώτα κόντραρε στον Alexander-Arnold (5-1).

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, η Liverpool μείωσε σε 5-2 με τον Salah από κοντά, αλλά το σόου της Villa είχε και συνέχεια.

Στο 66ο λεπτό, ο Grealish μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Fabinho και να καταλήγει στα δίχτυα του Άντριαν για το 6-2.

Η Βίλα ήταν πραγματικά ασταμάτητη και κάθε ευκαιρία της… μύριζε γκολ. Το ανεπανάληπτο σόου της ολοκλήρωσε ο Grealish που βγήκε τετ-α-τετ με τον Adrian και πλάσαρε ιδανικά διαμορφώνοντας το απίθανο 7-2.

Λίγο έλειψε να πετύχει και όγδοο γκολ η ομάδα του Dean Smith, αλλά ο Watkins σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από κοντά στο 85ο λεπτό.

Οι συνθέσεις
Aston Villa: Martinez; Cash (Elmohamady 80′), Konsa, Mings, Targett; Luiz (Nakamba 80′), McGinn; Trezeguet (Traore 87′), Barkley, Grealish; Watkins

Liverpool: Adrian; Alexander-Arnold, Gomez (Jones 60′), Van Dijk, Robertson; Fabinho, Keita (Minamino 46′), Wijnaldum, Salah, Jota, Firmino (Milner 68′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares