Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 13:39

Χριστουγεννιάτικη γκέλα | Liverpool 1-1 West Brom: Match Review

Η Liverpool έδωσε το δικό της… χριστουγεννιάτικο δώρο στους διώκτες της, καθώς κόλλησε στο 1-1 με τη West Brom στο Anfield, παραμένοντας στην κορυφή της Premier League και στο +3 από την Everton.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 30/12 με την Newcastle (22:00) στο St James’ για την 16η αγωνιστική της Premier League.



Παρά την κυριαρχία της σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η Liverpool δεν «τελείωσε» το ματς όταν έπρεπε και έμεινε στο 1-1 με τη West Brom στο τελευταίο παιχνίδι του 2020 στο Anfield, παραμένοντας στην κορυφή με 32 βαθμούς.

Ο Mane άνοιξε το σκορ νωρίς στο παιχνίδι, αλλά ο Ajaji έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στη West Brom στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τραυματίας αποχώρησε ο Matip.

Πήρε νωρίς το προβάδισμα αλλά δεν «έχτισε» πάνω του

Οι Reds επέβαλλαν από νωρίς τον ρυθμό τους στο παιχνίδι και πήραν από νωρίς το πάνω χέρι. Στο 12ο λεπτό, ο Matip βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Mane στην περιοχή, ο οποίος κατέβασε άψογα την μπάλα και με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1-0.

Η Liverpool επέμεινε στο κλασικό παιχνίδι κυκλοφορίας, φτάνοντας στο 82% με τη μπάλα στα πόδια, έψαξε το δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο αλλά οι ευκαιρίες των Alexander-Arnold (30′) και Salah (34′) δεν βρήκαν στόχο.

Έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε στα τελευταία λεπτά

Η ομάδα του Allardyce απείλησε πρώτη στο δεύτερο μέρος με το σουτ του Grand έξω από την περιοχή να καταλήγει στα χέρια του Alisson. Η Liverpool ανέλαβε ξανά το παιχνίδι κατοχής, έκλεισε τη West Brom στην περιοχή της αλλά οι παίκτες του Klopp δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν γρήγορα την μπάλα.

Το εύθραυστο 1-0 παρέμενε υπέρ της Liverpool, ωστόσο τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν ο Matip τραυματίστηκε στο 57ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα έγινε αναγκαστική αλλαγή, επαναφέροντας τους προβληματισμούς για την αμυντική γραμμή στον Klopp.

Οι φιλοξενούμενοι πόνταραν στα λάθη των Reds και στις κόντρα-επιθέσεις. Στο 72ο λεπτό, ο Grand βγήκε απέναντι στον Alisson, έκανε το πλασέ αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας απέκρουσε.

Στο τελευταίο 15λεπτο, η West Brom ανέβασε ρυθμούς, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Liverpool και ισοφάρισε με την κεφαλιά του Ajayi να χτυπάει πρώτα στο δοκάρι και μετά να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1 στο 82ο λεπτό.

Ο Klopp φώναζε συνεχώς στους παίκτες του να πιέσουν για το δεύτερο γκολ και έφτασαν πολύ κοντά στο 89ο λεπτό με τον (συνήθη ύποπτο στα buzzer beater) Firmino να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά ο Johnstone με φοβερή απόκρουση κράτησε το 1-1 ως το τέλος και έδωσε βαθμό-χρυσάφι στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Trent, Matip (R. Williams 60′), Fabinho, Robertson; Henderson, Wijnaldum, Jones (Oxlade-Chamberlain 83′); Salah, Mane, Firmino (Origi 90′)

West Brom: Johnstone; Furlong, Ajayi, O’Shea, Gibbs; Sawyers; Phillips, Robinson (Pereira 73′), Gallagher (Ivanovic 90+1′), Diangana; Grant (Austin 78′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares