Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 11:04

Το κάστρο έπεσε, ας τους ξυπνήσει κάποιος | Liverpool 0-1 Burnley: Match Review

Η Liverpool δεν σκόραρε για τέταρτο σερί ματς στο πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 στο Anfield από τη Burnley και έμεινε στο -6 από την κορυφή της Premier League. Πρώτη εντός έδρας ήττα μετά από 68 ματς για τους Reds.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 24/1 με την Manchester United (19:00) στο Old Trafford για τον 4ο Γύρο του FA Cup.

Η Liverpool συνεχίζει να μη σηκώνει κεφάλι το 2021 στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Klopp έμεινε μακριά από το γκολ για 4ο σερί παιχνίδι και ηττήθηκε από τη Burnley με 1-0 στο Anfield, μένοντας στο -6 από την κορυφή της Premier League. 5ο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη για τη Liverpool. Επέστρεψε στην αποστολή για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος έμεινε στον πάγκο.

Αυτό το αποτέλεσμα έβαλε τέλος στο εντυπωσιακό αήττητο των Reds στο Anfield, το οποίο σταμάτησε στα 68 ματς (55 νίκες, 13 ισοπαλίες) από τον Απρίλιο του 2017.

Οι Reds δημιούργησαν ξανά πολλές φάσεις (μία εξ αυτών το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Origi πριν το ημίχρονο), αλλά ένα πέναλτι που έκανε ο Alisson στο τελευταίο δεκάλεπτο, έδωσε τη δυνατότητα στον Barnes να πετύχει το μοναδικό γκολ στο παιχνίδι και να δώσει σπουδαία νίκη στη Burnley.

Απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Origi πριν τη λήξη του ημιχρόνου

Η Liverpool μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, είχε για άλλη μια φορά την κατοχή (67%) αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 21ο λεπτό όταν ο Shaqiri έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Pope.

Η συνέχεια του πρώτου μέρους ανήκε στον Origi, ο οποίος απείλησε στο 32ο λεπτό, με το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής να καταλήγει στην αγκαλιά του Pope, ενώ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να βάλει τους Reds μπροστά στο σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα.

Μετά από λάθος του Mee, ο Βέλγος επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Pope αλλά το πλασέ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 43ο λεπτό.

Το κάστρο έπεσε από μέσα

Ο Klopp δεν έβλεπε να αλλάζει το σκηνικό στην αρχή του δευτέρου μέρους και έβαλε στο παιχνίδι Salah και Firmino πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού.

Αμέσως φάνηκε να γίνεται πιο κινητική η Liverpool και στο 61ο λεπτό ο Αιγύπτιος επιθετικός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Pope έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ τρία λεπτά αργότερα, μετά από γύρισμα του Salah, ο Mane δεν βρήκε στόχο.

Τα πράγματα έδειχναν να ζορίζουν ξανά για τους Reds, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν την άμυνα της Burnley. Κι όπως συμβαίνει συνήθως με τον περίφημο Νόμο του ποδοσφαίρου, όταν δεν βάζεις γκολ… το δέχεσαι.

Ο Barnes βρέθηκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Alisson, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Άγγλο επιθετικό να εκτελεί εύστοχα στο 84ο λεπτό και να πετυχαίνει το 0-1. Ένα σκορ που έμεινε ως το τέλος, με τη Burnley να καταφέρνει να πάρει μια σπουδαία νίκη, σπάζοντας και το εντός έδρας αήττητο της Liverpool.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson; Thiago, Wijnaldum, Shaqiri (Minamino 84′); Oxlade-Chamberlain (Firmino 57′), Mane, Origi (Salah 57′)

Burnley: Pope; Lowton, Tarowski, Mee, Taylor (Pieters 50′); McNeil, Brownhill, Westwood, Brady (Gudmundsson 65′); Barnes, Wood

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares