Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 12:52

Επιστροφή στις νίκες με εμφάνιση πρωταθλήτριας | Tottenham 1-3 Liverpool: Match Review

Η Liverpool ήταν επιβλητική στο ντέρμπι με την Tottenham, επικρατώντας με 3-1 στο Hotspur Stadium και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην Premier League το 2021. Στο -4 από τη Manchester City με παιχνίδι περισσότερο η ομάδα του Klopp.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 31/1 με τη West Ham (18:30) στο London Stadium για την 21η αγωνιστική της Premier League.

5 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα ήταν πολλά.

Η Liverpool επέστρεψε στις νίκες και τις πειστικές εμφανίσεις, επικράτησε με 3-1 της Tottenham στο Hotspur Stadium και ανέβηκε στην 4η θέση της Premier League (37 β.)., μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή στους 4 βαθμούς – με τη Manchester City να έχει παιχνίδι λιγότερο.

Ο Firmino άνοιξε το σκορ στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Alexander-Arnold να σκοράρει στην αρχή του δευτέρου μέρους. Ο Hojbjerg μείωσε άμεσα για την Tottenham αλλά ο Mane κλείδωσε την επιστροφή στις επιτυχίες για τους Reds.

Το μόνο μελανό σημείο ήταν ο τραυματισμός του Matip. Ο Καμερουνέζος αμυντικός αποχώρησε στο ημίχρονο και, σύμφωνα με τον Klopp, έχει υποστεί ζημιά στους συνδέσμους του αστραγάλου.

Προβάδισμα με γκολ στις καθυστερήσεις από τον Firmino

Το ντέρμπι ξεκίνησε δυνατά, με τη Liverpool να χάνει την πρώτη της ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Salah βρήκε τον Mane στην περιοχή, αλλά ο Σενεγαλέζος δεν βρήκε στόχο.

Ένα λεπτό αργότερα, η Tottenham βγήκε στην αντεπίθεση με τον Son να βρίσκεται απέναντι από τον Alisson και να σκοράρει μέσα από την περιοχή, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR καθώς ο Νοτιοκορεάτης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι Reds δεν άργησαν να πάρουν τον έλεγχο του ματς, αυξάνοντας το pressing στην περιοχή της Tottenham. Στο 21ο λεπτό το σουτ του Firmino κατέληξε στην αγκαλιά του Lloris, ενώ ο τερματοφύλακας των Spurs έδιωξε σωτήρια την κοντινή προβολή του Mane στο 24ο λεπτό.

Η Liverpool συνέχισε να πιέζει και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 42ο λεπτό, με τον Firmino να βρίσκει τον Mane αλλά ο Llioris αντέδρασε σωστά.

Στις καθυστερήσεις, όμως, η Liverpool βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Robertson βρήκε με ψηλή μπαλιά τον Mane από αριστερά στην περιοχή, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Firmino έσπρωξε απλά την μπάλα από τη μικρή περιοχή για το 0-1.

6ο γκολ στη σεζόν για τον Βραζιλιάνο και 84ο συνολικά με τη φανέλα της Liverpool. Πλέον, ο Bobby βρίσκεται στην πρώτη 20άδα με τους all-time goalscorers όλων των εποχών του συλλόγου. Στη λίστα βρίσκονται και οι συμπαίκτες του (στη 19η θέση ο Mane με 91 γκολ και στην 14η θέση ο Salah με 113).

Γκολ και ασίστ για τον Alexander-Arnold, καθάρισε τη νίκη ο Mane

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αναγκαστικές αλλαγές – μία για κάθε ομάδα. Ο Klopp είδε τον Matip να τραυματίζεται και πέρασε στη θέση του τον Phllips, ενώ τραυματισμό υπέστη και ο Kane, με τον Lamella να τον αντικαθιστά.

Η Liverpool μπήκε… φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε ευκαιρία με τον Salah στο 46ο λεπτό αλλά βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαχνε ένα λεπτό αργότερα.

Ο Mane έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Llioris απέκρουσε, με τον Alexander-Arnold να παίρνει το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2. Πρώτο γκολ στη σεζόν για τον νεαρό Άγγλο.

Ωστόσο, η απάντηση της Tottenham ήρθε άμεσα. Ο Bergwijn έδωσε στον Hojbjerg κι ο Δανός μέσος με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Alisson, μειώνοντας σε 1-2 στο 49ο λεπτό.

Η απόδοση της Liverpool δεν επηρεάστηκε. Αντιθέτως, μάλιστα, λίγο αργότερα, στο 56ο λεπτό, ο Mane έβγαλε τον Salah απέναντι στον Lloris και ο Αιγύπτιος σκόραρε με βολίδα μέσα από την περιοχή. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε, καθώς στην αρχή της φάσης είχε προηγηθεί χέρι του Firmino.

Η ομάδα του Mourinho δεν ήταν το ίδιο απειλητική χωρίς τον Kane στην εντεκάδα της και δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις τα καρέ του Alisson, την ώρα που η Liverpool έψαχνε ένα τρίτο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη. Όπερ και εγένετο.

Ο Alexander-Arnold έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Rodon δεν υπολόγισε σωστά τη φάση, με τον Mane να τον νικάει στη μονομαχία τους και με δυνατό σουτ να σκοράρει, κάνοντας το 1-3 στο 66ο λεπτό.

Οι Reds έριξαν τον ρυθμό στα τελευταία λεπτά, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη που ανεβάζει βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά τη Liverpool.

Οι συνθέσεις

Tottenham: Lloris; Aurier (Winks 46′), Rodon, Dier, Davies; Doherty, Hojbjerg, Ndombele, Bergwijn (Bale 81′); Kane (Lamela 46′), Son

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip (Phillips 46′), Henderson, Robertson; Thiago (Jones 78′), Milner, Wijnaldum; Salah, Mane, Firmino (Origi 87′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares