Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 23:44

Το Δημοτικό σχολείο Ψαρών «συναντήθηκε» με την Εβίνα Μάλτση

Το Δημοτικό σχολείο Ψαρών επισκέφτηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», με την Ολυμπιονίκη, Εβίνα Μάλτση.

Οι 26 μαθητές του είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την μπασκετμπολίστρια, η οποία έχει διαγράψει εξαιρετική πορεία στο χώρο του γυναικείου αθλητισμού.

Η Εβίνα Μάλτση εξιστόρησε τη διαδρομή της, από το «πρώτο σφύριγμα» στη Γουμένισσα μέχρι την κατάκτηση των ονείρων της αγκαλιά με την ελληνική σημαία. Η Ελληνίδα που έπαιξε στο WNBA τόνισε πως «το ανθρώπινο θέλω είναι η πιο ισχυρή δύναμη στον κόσμο» κάνοντας σαφές πως το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί.

Έκανε αντιληπτό στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Ψαρών ότι ο μαγικός συνδυασμός για την κατάκτηση της επιτυχίας είναι η θέληση, η σκληρή προσπάθεια και η πίστη στο όνειρο.
Στην ερώτηση ποιος είναι ο αγαπημένος της μπασκετμπολίστας, αναφέρθηκε στη λατρεία που έχει για τον Michael Jordan, ο οποίος αποτέλεσε το προσωπικό της ίνδαλμα. Παράλληλα, εξομολογήθηκε πως ο αριθμός «9» στη φανέλα της κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν. Παραπέμπει στον αριθμό του Michael Jordan στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Η συνομιλία των μαθητών με την Ολυμπιονίκη μας, που κράτησε παραπάνω από μία διδακτική ώρα, ολοκληρώθηκε με την προτροπή της να υιοθετήσουν ως σύνθημα και στάση ζωής το «Ζήσε Αθλητικά».
Στο Δημοτικό σχολείο Ψαρών θα αποσταλεί εντός των επόμενων ημερών αθλητικός εξοπλισμός για τους μαθητές από τον Αστέρα Τρίπολης, αρωγό και συνοδοιπόρο στη συγκεκριμένη δράση του «Ζήσε Αθλητικά».

Επόμενος σταθμός το Αγαθονήσι, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, με συνταξιδιώτη τον ασημένιο Ολυμπιονίκη κολύμβησης, Σπύρο Γιαννιώτη.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου έτους ως πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Οι δράσεις του δεν περιορίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο σε τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και αθλητικά σωματεία, αλλά έχει ολοκληρώσει δεκάδες και ποικίλες δράσεις:

  • το πρόγραμμα αιμοδοσίας μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας,
  • τον μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού για να ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας στη μάχη ενάντια στη πανδημία,
  • τα διαδικτυακά βιντεομηνύματα κατά το πρώτο λοκντάουν για


> την τήρηση των κανόνων υγιεινής,
> την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι,
> χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια,
> διατροφικές συμβουλές
> οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες κατά

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το επίσημο site (https://ziseathlitika.org/index.php),
αλλά και διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ) και των λογαριασμών του στα social media:
Facebook: https://www.facebook.com/ziseathlitikagga
Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika
Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares