Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 20:11

Μαυρωτάς: Ο αθλητισμός θα παραμείνει ζωντανός μέσα στην πανδημία

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων άναψε το πράσινο φως μόνο στη Volley League γυναικών για να ξεκινήσει άμεσα αγώνες, και μπορεί τα υπόλοιπα αθλήματα (μπάσκετ γυναικών, πόλο, χάντμπολ, μικρές κατηγορίες ποδόσφαιρο) να έμειναν στον… πάγο, ωστόσο η απόφαση αυτή μπορεί να θεωρηθεί προάγγελος ότι σύντομα ο αθλητισμός θα επανέλθει στην κανονικότητα!

Πόσο σύντομα; Ενδεχομένως και από τις 7/2 που λήγει η ισχύς της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύτηκε ξημερώματα Σαββάτου 30/1.

Υπό ποιες προϋποθέσεις; Να το επιτρέψει η γενική εικόνα με τον κορωνοϊό η οποία θα πρέπει να βελτιωθεί σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί τώρα.

Παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς που παρουσίασε στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό. Είπε δηλαδή συνοπτικά ότι έχουν γίνει 30.000 έλεγχοι και μόνο 150 δείγματα ήταν θετικά. Με απλά λόγια ότι η κατάσταση στον αθλητισμό είναι ελεγχόμενη και οργανωμένη. Επίσης, παρουσιάστηκε η κατάσταση στο εξωτερικό όπου τα πρωταθλήματα έχουν ξεκινήσει.

Ο ΓΓΑ όμως, έπεσε σε τοίχο λόγω της γενικότερης κατάστασης με τον κορωνοϊό στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Άλλωστε η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι σε μία άλλη συγκυρία (χωρίς την έξαρση κρουσμάτων) θα είχε επιτευχθεί ο σκοπός και θα είχε ανάψει το πράσινο φως και για τα υπόλοιπα αθλήματα από την Παρασκευή 29/1.

Ακόμα και τώρα όμως… «Ο αθλητισμός θα παραμείνει ζωντανός μέσα στην πανδημία. Ο αθλητισμός πλέον, με ελέγχους, με τεστ και οργανωμένα, μπορεί να ξεκινήσει εφόσον το επιτρέψει η γενική εικόνα, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια ακόμη και τώρα» όπως δηλώνει ο Γιώργος Μαυρωτάς στο SDNA.

  • Τα χρονικά περιθώρια όντως, υπάρχουν ακόμη και για το ποδόσφαιρο όπου η Football League και οι μικρότερες κατηγορίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ούτε προπονήσεις. Κάτι τέτοιο όμως, μπορεί να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου και να γίνει η σέντρα στα πρωταθλήματα στα μέσα Μαρτίου για να ολοκληρωθούν τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.
  • Το μπάσκετ γυναικών, ακόμη και αν υπήρχε απόφαση θετική, το πρωτάθλημα δεν θα άρχιζε πριν από τις 14/2 λόγω ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
  • Το χάντμπολ επίσης μπορεί να ξεκινήσει μέσα Φεβρουαρίου, όπως και η Α2 ανδρών μπάσκετ.
  • Σε ότι αφορά το πόλο, η μεν εθνική Γυναικών δεν έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς (εκτός αν αποχωρήσει κάποιο άλλο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα) οπότε δεν υπάρχει πίεση. Η εθνική πόλο ανδρών από την άλλη, έχει υποχρεώσεις στο προολυμπιακό τουρνουά από 14-21/2.

H volley league γυναικών και το Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

«Σε όποιο άθλημα φτάσουμε σε εξαιρετικά σφικτές ημερομηνίες, προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε. Θα υπάρξει η λύση, με τεστ, αυστηρά πρωτόκολλα» αναφέρουν στην ΓΓΑ.

Η volley league δηλαδή, έπρεπε πάση θυσία να ξεκινήσει άμεσα γιατί το πρωτάθλημα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 18/4.

Στον κλειστό στίβο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου στην Πολωνία, δεν υπάρχει άλλη διοργάνωση μέχρι τότε. Γι’ αυτό και θα γίνει προσπάθεια να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στις 12 και 13/2 μόνο με 100 αθλητές ενώ στο γήπεδο θα μπουν μόνο όσοι επιτρέπονται σε αγώνα μπάσκετ, δηλαδή 170 άτομα. Ο ΣΕΓΑΣ έχει στείλει το σχετικό πρωτόκολλο.

Πηγή: sdna.gr

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares