Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 11:53

Ατελείωτη κατρακύλα… | Liverpool 0-2 Everton: Match Review

Η Liverpool ηττήθηκε από την Everton στο Anfield (0-2) για πρώτη φορά από το 1999, υπέστη την τέταρτη σερί ήττα της στην Premier League και την τέταρτη διαδοχική εντός έδρας σε μια σεζόν που δεν έχει προηγούμενο.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 28/2 με τη Sheffield United (21:15) στο Bramall Lane για την 26η αγωνιστική της Premier League.

Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο… Η ομάδα του Klopp καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Η Liverpool γνώρισε την πρώτη της ήττα από την Everton στο Anfield (0-2) μετά από 22 χρόνια και την πρώτη της ήττα γενικά από τη συμπολίτισσα στο πρωτάθλημα μετά το 2010 – από τότε η Liverpool ήταν αήττητη για 20 σερί ματς με απολογισμό 8 νίκες και 12 ισοπαλίες.

Αυτή ήταν τέταρτη σερί ήττα των Reds στο φετινό πρωτάθλημα. Και το ακόμη πιο απογοητευτικό; Ήταν επίσης η τέταρτη διαδοχική στο Anfield, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά από 98 ολόκληρα χρόνια.

Η ομάδα του Ancelotti προηγήθηκε νωρίς με τον Richarlison, η Liverpool πίεσε αφόρητα, έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ. Ο Sigurdsson έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στα τελευταία λεπτά για την Everton και της χάρισε μια νίκη που την έφερε στους 40 βαθμούς (όσους έχει και η Liverpool), έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο.

Η κακοδαιμονία των τραυματισμών συνεχίστηκε και σε αυτό το ματς, με τον Henderson να αποχωρεί στη μισή ώρα παιχνιδιού με πρόβλημα στον προσαγωγό.

Ψυχρολουσία από το 3ο λεπτό…

Το ματς δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη Liverpool, καθώς δέχτηκε γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Πρώτα ο Thiago και μετά ο Kabak δεν απομάκρυναν σωστά, ο James πήρε την μπάλα, έδωσε στον Richarlison κι αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.

Οι Reds έδειξαν αντίδραση και έχασαν τρεις ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών.

Ο Firmino βρέθηκε σε καλή θέση στο 19ο λεπτό, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα βρήκε στον Keane και έφυγε κόρνερ. Στο 20ό λεπτό ο Henderson δοκίμασε εντυπωσιακό βολέ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Pickford έδιωξε με τα ακροδάχτυλα.

Ο τερματοφύλακας της Everton ήταν ο πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση, διώχνοντας δύσκολα σε κόρνερ δυνατό ευθύβολο σουτ του Alexander-Arnold.

Και πάνω που η Liverpool άρχισε να βρίσκει ρυθμό, ήρθε ακόμα ένας τραυματισμός…

Ο Henderson έπεσε στο χορτάρι δείχνοντας να πονάει αρχικά και πέρασε προσωρινά εκτός αγωνιστικού χώρου. Επέστρεψε στη συνέχεια αλλά τελικά έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 30ό λεπτό, με τον Phillips να περνάει στη θέση του. Kabak και Phillips λοιπόν, γίνονται το 18ο διαφορετικό δίδυμο σέντερ μπακ τη φετινή σεζόν.

Μετά από εκείνο το τρίλεπτο πίεσης, η Liverpool δεν απείλησε ξανά στο πρώτο μέρος, με την Everton να χάνει τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 33ο λεπτό.

Ο Dean έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Keane πετάχτηκε στην πλάτη του Robertson και έκανε τη καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Alisson έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Η Liverpool του 81% (!) πίεζε ασταμάτητα αλλά δεν μπορούσε…

Οι Reds μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Mane το… πήρε πάνω του και σε λίγα λεπτά απείλησε τρεις φορές την εστία του Pickford, χωρίς να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Liverpool έφτασε να έχει 81% κατοχή μπάλας, ήταν μόνιμα στην επίθεση αλλά δυσκολευόταν πολύ να διασπάσει την άμυνα της συμπολίτισσας. Σε μια από τις λίγες φορές που το κατάφερε, ο Shaqiri έβγαλε σε θέση βολής τον Salah αλλά το πλασέ του Αιγύπτιου δεν ήταν καλό, με τον Pickford να τον σταματάει.

Η Everton άντεχε στην πίεση και κρατούσε το προβάδισμα και στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στη Liverpool.

Στο 83ο λεπτό, ο Richarlison βρήκε τον Calvert-Lewin, ο οποίος ανατράπηκε από τον Alexander-Arnold στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Sigurdsson ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Alisson για το 0-2.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Wijnaldum επιχείρησε το φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Pickford απογειώθηκε και έδιωξε εντυπωσιακά, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Το τελικό σφύριγμα άφησε αποσβολωμένους τους παίκτες της Liverpool, ενώ οι Toffees πανηγύρισαν (όπως αναμενόταν) μια ιστορική νίκη.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Kabak, Henderson (Phillips 29′), Robertson; Wijnaldum, Thiago (Origi 87′), Jones (Shaqiri 63′); Salah, Mane, Firmino

Everton: Pickford; Coleman, Holgate, Keane, Godfrey; Rodriguez (Calvert-Lewin 62′), Doucoure, Davies, Gomes (Sigurdsson 59′), Digne; Richarlison (Iwobi 86′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares