Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 12:48

Στοπ στην κατρακύλα, μια ανάσα από την 4άδα | Sheffield United 0-2 Liverpool: Match Review

Μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες στην Premier League, η Liverpool επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 της Sheffield United στο Bramall Lane και βρίσκεται σε απόσταση βολής από την 4η θέση.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Πέμπτη 4/3 με την Chelsea (22:15) στο Anfield για την 27η αγωνιστική της Premier League

Brighton, Manchester City, Leicester, Everton. Τέσσερις σερί ήττες στην Premier League ήταν πάρα πολλές για την ομάδα του Klopp και (ευτυχώς) μπήκε ένα φρένο στην κατρακύλα.

Η Liverpool επικράτησε με 2-0 της Sheffield United εκτός έδρας, έφτασε τους 43 βαθμούς και παρέμεινε κοντά στην 4η θέση, καθώς πλέον βρίσκεται στο -1 από την Chelsea (την οποία υποδέχεται στο Anfield στις 4 Μαρτίου) και στο -2 από τη West Ham – αμφότερες στραβοπάτησαν αυτή την αγωνιστική.

Ο Curtis Jones άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη και ο Bryan με αυτογκόλ (μετά από ενέργεια του Firmino) διαμόρφωσαν το 0-2 που έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί αποτελεσμάτων της Liverpool.

Η Liverpool σφυροκοπούσε, ο Ramsdale κατέβαζε ρολά

Με δύο αλλαγές σε σύγκριση με το ματς κόντρα στην Everton παρέταξε την ομάδα του ο Klopp. Ο Phillips πήρε τη θέση του τραυματία Henderson και ο Adrian μετά από καιρό επανήλθε στο βασικό σχήμα, αντικαθιστώντας τον Alisson που έμεινε εκτός αποστολής λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης που βρίσκεται μετά τον τραγικό θάνατο του πατέρα του.

Οι Reds ξεκίνησαν δυνατά, η Sheffield όμως δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο 5ο λεπτό με τον Adrian να αποκρούει από κοντά την κεφαλιά του McGoldrick.

Η Liverpool απάντησε στις ευκαιρίες στο 10ο λεπτό με τον Firmino να βγαίνει απέναντι στον Ramsdale, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε σωτήρια.

Ο Adrian έσωσε για δεύτερη φορά την ομάδα του στο 17ο λεπτό, αποκρούοντας το σουτ του McBurnie, με τους Reds να ανεβάζουν ρυθμό στη συνέχεια και να απειλούν με τους Salah (30′) και Alexander-Arnold (32′), αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Ramsdale αντέδρασε σωστά.

Στο 36ο λεπτό, ο Kabak έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Adrian προσπαθώντας να ανακόψει τον McBurnie, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο παίκτης της Sheffield ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η Liverpool συνέχισε να πιέζει και έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 39ο λεπτό με τον Firmino να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ramsdale αλλά ο Άγγλος βγήκε για άλλη μια φορά νικητής, κρατώντας το μηδέν για τη Sheffield.

Ο Jones ξεκλείδωσε τη νίκη, ο Firmino την σφράγισε (με παρέμβαση του Bryan)

Αυτό που δεν κατάφερε η Liverpool σε όλο το πρώτο μέρος, το πέτυχε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Alexander-Arnold έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Jones, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Ramsdale για το 0-1 στο 48ο λεπτό.

Οι Reds πήραν τα πάνω τους με το γκολ και συνέχισαν την πίεση ψάχνοντας το δεύτερο. Στο 54ο λεπτό ο Mane βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Σενεγαλέζος ήταν εκτεθειμένος, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Alexander-Arnold δεν βρήκε στόχο μέσα από την περιοχή.

Η Sheffield απείλησε με τον McBurnie στο 57ο λεπτό, αλλά λίγο αργότερα η Liverpool κλείδωσε την υπόθεση νίκη.

Firmino και Jones συνεργάστηκαν έξω από την περιοχή, με τον Βραζιλιάνο να αποφεύγει ωραία τρεις αντιπάλους του και να κάνει το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Bryan και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-2 στο 64ο λεπτό.

Η ομάδα του Klopp έριξε τον ρυθμό στη συνέχεια, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 80ό λεπτό, με τον Salah από τη μικρή περιοχή να αστοχεί, ενώ στο 90ό λεπτό ο Adrian σταμάτησε από κοντά τον Burke, κρατώντας για πρώτη φορά το clean sheet για τη Liverpool μετά από 7 αγώνες.

Οι συνθέσεις

Sheffield United: Ramsdale; Stevens, Bryan, Jagielka (Osborn 56′), Ampadu, Baldock; Norwood, Fleck, Lundstram; McGoldrick (Burke 56′), McBurnie

Liverpool: Adrian; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Wijnaldum, Thiago (Milner 76′), Jones (Keita 80′); Salah, Mane, Firmino

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares