Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 12:40

Προκρίθηκε στα προημιτελικά και χαμογέλασε λιγάκι | Liverpool 2-0 Leipzig: Match Review

Η Liverpool επικράτησε με 2-0 και στη ρεβάνς επί της Leipzig χάρη σε τέρματα των Salah-Mane και με συνολικό σκορ 4-0 πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, τη Δευτέρα 15/3 με τη Wolves (22:00) στο Molineux Stadium για την 28η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool άφησε στην άκρη τις εφιαλτικές της εμφανίσεις στην Premier League, φόρεσε το ευρωπαϊκό της κοστούμι και με δεύτερη νίκη (2-0) κόντρα στη Leipzig στην Puskas Arena, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου.

Salah και Mane σκόραραν (όπως είχε συμβεί και στον πρώτο αγώνα), σε διάστημα τριών λεπτών αυτή τη φορά, στο δεύτερο ημίχρονο και κλείδωσαν την υπόθεση πρόκριση για τη Liverpool.

Ο Klopp είδε την ομάδα του να δημιουργεί αρκετές φάσεις, ενώ η μεσαία γραμμή με Wijnaldum-Thiago-Fabinho έδωσε ρέστα, με τον Fabinho να επιστρέφει στα χαφ και να ξεχωρίζει.

Στα τελευταία λεπτά πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος έκανε την επανεμφάνισή του μετά το ματς κόντρα στη Manchester City (7/2).

Φοβερός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, μεγάλες ευκαιρίες για τη Liverpool

Το ματς από το ξεκίνημα είχε γρήγορο ρυθμό, με τους Reds να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η Leipzig απείλησε πρώτη στο 10ο λεπτό με τον Olmo να βγαίνει απέναντι στον Alisson αλλά ο Βραζιλιάνος απέκρουσε σωτήρια.

Η Liverpool απάντησε στις ευκαιρίες στο 19ο λεπτό, με τον Jota να υποχρεώνει τον Gulacsi σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 24′ ο Salah βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των Γερμανών αλλά ο Αιγύπτιος δεν κατάφερε να τον νικήσει από κοντά.

Οι Reds συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ χάνοντας νέα ευκαιρία στο 29ο λεπτό. Ο Alexander-Arnold έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Salah ήταν έτοιμος να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Upamecano πρόλαβε τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά από ώρα, η ομάδα του Nagelsmann βγήκε στην αντεπίθεση και απείλησε τον Alisson, με τον Forsberg να δοκιμάζει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία.

Ισορροπημένο σε γενικές γραμμές το πρώτο μέρος, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους για το γκολ. Η Liverpool πατούσε ευκολότερα στην αντίπαλη περιοχή και πριν την ανάπαυλα έχασε δύο ακόμα τεράστιες ευκαιρίες με τον Jota.

Στο 40ό λεπτό, ο Πορτογάλος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Gulacsi, ενώ στις καθυστερήσεις, μετά από λάθη της αντίπαλης άμυνας, βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Salah και Mane… καθάρισαν ξανά για τη Liverpool

Με τεράστια ευκαιρία έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με τεράστια ευκαιρία – και μάλιστα διπλή – ξεκίνησε και το δεύτερο για τη Liverpool. Στο 55ο λεπτό, ο Mane βρήκε τον Jota στον κενό χώρο, ο Πορτογάλος νικήθηκε από τον Gulacsi, με τον Salah να παίρνει το ριμπάουντ αλλά να στέλνει ψηλά την μπάλα.

Η τριπλέτα Fabinho-Wijnaldum-Thiago ήταν άψογη στη μεσαία γραμμή και βοηθούσε τα μέγιστα στη γρήγορη κυκλοφορία και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των Reds.

Η Leipzig απάντησε εκ νέου στις ευκαιρίες με τον Sorloth να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά μέσα από την περιοχή στο 65ο λεπτό, ωστόσο λίγο αργότερα η Liverpool βρήκε τρόπο να… ξεκλειδώσει την άμυνα των Γερμανών και να σκοράρει.

Μετά από τρομερή ομαδική συνεργασία Thiago-Mane-Jota, o Πορτογάλος βρήκε τον Salah, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με αριστερό συρτό σουτ έκανε το 1-0 στο 70ό λεπτό.

Ο Klopp πέρασε στο παιχνίδι τους Oxlade-Chamberlain και Origi στο 72ο λεπτό, με τον Βέλγο να μοιράζει ασίστ ένα λεπτό αργότερα! Ο Origi πήρε τη μπάλα από τα δεξιά και με σέντρα πάρε-βάλε βρήκε τον Mane στη μικρή περιοχή, ο οποίος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 73ο λεπτό.

Μετά τα δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών, η Liverpool είχε κλειδώσει ουσιαστικά τη νίκη-πρόκριση και ήταν πιο απελευθερωμένη στο γήπεδο. Ο Origi μετά την ασίστ έψαξε και το γκολ, φτάνοντας μάλιστα κοντά στο 82ο λεπτό, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού η πρόκριση είχε κριθεί, με το μόνο αξιοσημείωτο να είναι η είσοδος του Κώστα Τσιμίκα στο 89ο λεπτό στη θέση του Robertson. Ο Έλληνας αμυντικός μπήκε για ελάχιστα λεπτά στο ματς και μάλιστα είχε και μία τελική στο ματς, καθώς βρέθηκε έξω από την περιοχή και επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson (Τσιμίκας 89′); Fabinho, Thiago (Keita 72′), Wijnaldum (Milner 82′); Salah, Mane (Oxlade-Chamberlain 89′), Jota (Origi 72′)

RB Leipzig: Gulacsi; Mukiele, Upamecano, Klostermann; Adams, Kampl (Sorloth 46′), Sabitzer, Forsberg (Kluivert 60′); Olmo (Haidara 72′); Poulsen (Sorloth 60′), Nkunku

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares