Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 21:48

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο “δράκος” του ελληνικού μπάσκετ στο Hall of Fame της FIBA

Λίγα χρόνια μετά τον Νίκο Γκάλη, η άλλη “τεράστια” μορφή του ελληνικού μπάσκετ, βρήκε τη θέση της στο Hall of Fame της FIBA. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Γιαννάκη που θα μπει στο πάνθεον των κορυφαίων με την κλάση του 2021.

Ο “δράκος” του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στο άθλημα, ως ρέκορντμαν συμμετοχών με την εθνική Ελλάδας, ενώ έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε Eurobasket τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής της “γαλανόλευκης” θα μάθει με κάθε επισημότητα το πρωί της Πέμπτης 1 Απριλίου γι' αυτό το παράσημο, δύο ημέρες μετά από την ανακοίνωση της κλάσης του 2020 στην οποία βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Στιβ Νας, ο Σάσα Βολκόφ κι ο Γιούρι Ζντοβτς.

drakos 5

Η εκδήλωση τόσο για την κλάση του 2020, όσο και για εκείνη του 2021, θα διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου διαδικτυακά. Το Hall of Fame της FIBA δημιουργήθηκε το 2007, ονομάζεται Patrick Baumann House of Basketball, έχει ήδη περισσότερα από 100 μέλη από 33 χώρες και βρίσκεται στην Ελβετία.

Μαζί με τον έτερο Hall of Famer, τον Νίκο Γκάλη, αλλά και με τα… άλλα “παιδιά” έδωσαν τον τίτλο “επίσημη αγαπημένη” στην εθνική μπάσκετ και έβαλαν το μπάσκετ στις καρδιές των Ελλήνων.

Πλέον, το όνομά του θα λάβει την ύψιστη αναγνώριση για το άθλημα και θα είναι μαζί με άλλα… ιερά τέρατα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Νίκος Γκάλης συνυπήρξαν για πολλά χρόνια στις θέσεις των γκαρντ την δεκαετία του ‘80, τόσο στον Άρη όσο και στην εθνική. Το διάστημα αυτό ο Άρης κυριάρχησε στην Ελλάδα και η εθνική κατέκτησε ένα χρυσό (1987) και ένα αργυρό (1989) μετάλλιο σε Eurobasket. Οι δυο τους έγραψαν ιστορία, παίρνοντας τα βλέμματα των Ελλήνων από το ποδόσφαιρο στο μπάσκετ και άνοιξαν τον δρόμο για να αγωνιστούν πολλά Ελληνόπουλα στο παρκέ!

drakos 1

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares