Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 18:17

Ξανά στο κυνήγι της τετράδας με σούπερ Jota | Arsenal 0-3 Liverpool: Match Review

Η Liverpool ήταν επιβλητική κόντρα στην Arsenal, πέρασε εμφατικά από το Λονδίνο (0-3), ανέβηκε στην 5η θέση της Premier League και βρίσκεται πλέον στο -2 από την τετράδα.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τρίτη 6/4 με τη Real Madrid (22:00) στο Alfredo Di Stefano για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League.

Η Liverpool επέστρεψε κεφάτη μετά το international break, πέρασε… σαν σίφουνας από το Λονδίνο, επικρατώντας άνετα με 3-0 της Arsenal, ανέβηκε στην 5η θέση (49 β.) και μείωσε στο -2 τη διαφορά της από την 4η θέση (Chelsea, 51 β.).

Η ομάδα του Klopp επέβαλλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα και πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της το 2021. Δημιούργησε πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος και η είσοδος του τρομερού Jota στο δεύτερο ημίχρονο (2 γκολ – το άλλο ο Salah) εκτόξευσε τη Liverpool, η οποία έδειξε πανέτοιμη για την πρώτη σπουδαία μάχη με τη Real Madrid (6/4).

Έκανε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο η Liverpool αλλά έμεινε πάλι στο μηδέν…

Οι Reds απέκτησαν αμέσως την κατοχή της μπάλας, ήταν πιο επιθετικοί στα πρώτα λεπτά και δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία στο 11ο λεπτό με τον Milner να σουτάρει εκτός εστίας, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Fabinho έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Leno.

Η Liverpool με το παιχνίδι κατοχής και πίεσης αποσυντόνισε την Arsenal που δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις στο πρώτο μέρος.

Από την άλλη, η ομάδα του Klopp συνέχισε να πιέζει, έχασε νέες ευκαιρίες με τους Mane-Salah, ενώ στο 35ο λεπτό ο Milner έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μια… κανονική Liverpool με σούπερ Jota

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Liverpool συνέχισε να ελέγχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να δημιουργεί κάποια αξιόλογη φάση. Αυτό έμελλε να αλλάξει λίγο αργότερα, καθώς ο Klopp έριξε στο ματς τον Jota και ο Πορτογάλος τον δικαίωσε απόλυτα.

Από την πλευρά της, η Arsenal απείλησε στο 61ο λεπτό με τον Alisson να σταματάει τον Cedric και λίγο αργότερα οι Reds κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Alexander-Arnold έκανε τρομερή σέντρα από τα δεξιά και ο Jota, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του, με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Leno για το 0-1 στο 64ο λεπτό.

Το γκολ αλλά και η παρουσία του Πορτογάλου επιθετικού ανέβασε επίπεδο τη Liverpool, η οποία εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ της και στο 68ο λεπτό «σφράγισαν» τη νίκη με τον Salah να κλέβει τη μπάλα από τον Gabriel και από κοντά να σημειώνει το 0-2.

Ο Klopp έβλεπε την ομάδα του να κυριαρχεί πλήρως στο παιχνίδι και στο 82ο λεπτό ο Jota έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με σουτ μέσα από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Οι συνθέσεις:

Arsenal: Leno; Chambers, Holding, Gabriel, Tierney (Cedric 45′); Partey, Ceballos (Elneny 58′), Odegaard; Pepe, Aubameyang (Martinelli 77′), Lacazette

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak (R.Williams 84′), Robertson (Jota 60′); Fabinho, Thiago, Milner; Salah, Mane, Firmino (Wijnaldum 78′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares