Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 22:47

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Λευτέρη Αυγενάκη ο Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Καλούδης

Με τους κορυφαίους αθλητικούς φορείς της χώρας μας διαβουλεύτηκε για περισσότερες από πέντε ώρες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δύο τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χτες Κυριακή, από το απόγευμα έως αργά το βράδυ και σήμερα Δευτέρα.

Διεξήχθη η τακτική ενημέρωση μέσω επί θεμάτων μείζονος σημασίας για την αθλητική οικογένεια και η τελική διαβούλευση του Συστήματος Αξιολόγησης των Ομοσπονδιών για το σύστημα «ΧΙΛΩΝ – 2021» .

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Καλούδης.

Όπως τόνισε ο κ. Καλούδης …«Το πρόγραμμα «Χίλων» είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα. Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την καθιέρωση του πρωτοποριακού αυτού συστήματος αξιολόγησης αθλητικών Ομοσπονδιών. Είναι ένα «εργαλείο» τεχνοκρατικής προσέγγισης των αθλητικών ομοσπονδιών και τα αποτελέσματα του σίγουρα, είναι θετικά.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια ζητήματα που αφορούν τις Παραολυμπιακές ομοσπονδίες και την υποστήριξή τους. Όπως καταλαβαίνετε η υποστήριξη του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία είναι ιδιαίτερα σημαντικός και πέραν του αγωνιστικού χαρακτήρα παίζει και ιδιαίτερο ρόλο στην αποκατάσταση, επανένταξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών αλλά και στην «εκπαίδευση» της κοινωνίας για να αποδέχεται και να εντάσσει τους ανθρώπους με αναπηρία.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ειδικοί παράμετροι που αφορούν τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία και να υποστηρίζονται οι ομοσπονδίες των ατόμων με αναπηρία λαμβάνοντας υπ’ όψη αυτές τις παραμέτρους.»

Τη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν και ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Φώτης Μπίμπασης και ο Γενικός Γραμματέας ς της ΕΠΕ κ. Χρήστος Τζαμούσης .

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης προσκάλεσε τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη της διοίκησης.  

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, παρουσίασε τα φετινά κριτήρια και τις παραμέτρους του προγράμματος «Χίλων», μέσω του οποίου θα καθοριστεί και το ύψος της τακτικής επιχορήγησης για κάθε μία Ομοσπονδία.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

LIFT.TEK

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2021 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares