Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 22:59

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεστε πολύ για τον αθλητισμό, υπάρχει κάτι μαγικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Οι αθλητές εκπαιδεύονται για χρόνια για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να προσφέρουν απίστευτο θέαμα - συχνά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που ο περισσότερος κόσμος και ίσως και εσύ δεν γνωρίζατε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το NetBet ρουλέτα είναι εδώ για να σας τα μάθει.

  1. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν τον 8ο αιώνα π.Χ. στην Ολυμπία στην Ελλάδα. Διοργανώνονταν κάθε τέσσερα χρόνια για 12 αιώνες. Τότε, τον 4ο αιώνα μ.Χ., όλα τα ειδωλολατρικά γεγονότα απαγορεύτηκαν από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Α’ και οι Ολυμπιακοί επίσης.
  2. Ωστόσο, η αθλητική παράδοση αναστήθηκε περίπου 1500 χρόνια αργότερα: Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν το 1896 στην Ελλάδα.
  3. Στην αρχαία Ελλάδα, οι αθλητές δεν ανησυχούσαν για χορηγίες, προστασία ή μόδα - αγωνίζονταν γυμνοί.
  4. Τότε, οι αγώνες διαρκούσαν πέντε ή έξι μήνες.
  5. Οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1900.

15th July 1908 Women archers participating in the National Round at the 1908 London Olympics

  1. Από το 1924-1992, οι Χειμερινοί και Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιούνταν τον ίδιο χρόνο. Τώρα, βρίσκονται σε ξεχωριστούς κύκλους και εναλλάσσονται κάθε δύο χρόνια.
  2. Μόνο τέσσερις αθλητές έχουν κερδίσει μετάλλια τόσο στους Χειμερινούς όσο και στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μόνο μια από αυτούς, η Christa Ludinger-Rothenburger, κέρδισε μετάλλια την ίδια χρονιά.
  3. Κατά τη διάρκεια των αγώνων του Λονδίνου 2012, το Ολυμπιακό Χωριό απαιτούσε 165.000 πετσέτες για λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες δραστηριότητας.
  4. Οι επίσημες γλώσσες των αγώνων είναι η αγγλική και η γαλλική, συνοδευόμενες από την επίσημη γλώσσα της διοργανώτριας χώρας.
  5. Ο Tarzan αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Ο Johnny Weissmuller, ένας αθλητής-ηθοποιός που έπαιξε τον Tarzan σε 12 ταινίες, κέρδισε πέντε χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση τη δεκαετία του 1920.

Johnny Weissmuller Brenda Joyce Tarzan and the

  1. Από το 1912-1948, διάφοροι καλλιτέχνες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Ζωγράφοι, γλύπτες, αρχιτέκτονες, συγγραφείς και μουσικοί διαγωνίστηκαν για μετάλλια στους αντίστοιχους τομείς τους.
  2. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Βερολίνου του 1936, δύο Ιάπωνες επικοντιστές ήρθαν ισοπαλία στη δεύτερη θέση. Αντί να αγωνιστούν πάλι, έκοψαν τα αργυρά και χάλκινα μετάλλια στο μισό και κόλλησαν τα δύο διαφορετικά μισά μαζί, έτσι ώστε καθένας τους να έχει ένα μισό ασημένιο και μισό χάλκινο μετάλλιο.
  3. Η Ολυμπιακή δάδα ανάβει με τον παλιομοδίτικο τρόπο σε μια αρχαία τελετή στο ναό της Ήρας, στην Ελλάδα: Οι ηθοποιοί, φορώντας στολές Ελληνίδων ιερειών, χρησιμοποιούν ένα παραβολικό κάτοπτρο και τις ακτίνες του ήλιου για να ανάψουν τη δάδα.
  4. Από εκεί, η δάδα ξεκινά τη σκυταλοδρομία της προς την διοργανώτρια πόλη: Συνήθως, μεταφέρεται από δρομείς, αλλά έχει ταξιδέψει με βάρκα, με αεροπλάνο, με άλογο, στο πίσω μέρος μιας καμήλας, μέσω ραδιοφωνικού σήματος, υποβρύχιο και κανό.
  5. Η αφώτιστη δάδα έχει επίσης μεταφερθεί στο διάστημα αρκετές φορές.
  6. Η Ολυμπιακή φλόγα στη δάδα και στη σκυταλοδρομία υποτίθεται ότι καίγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σε περίπτωση που σβήσει η φλόγα, μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο με εφεδρική φλόγα, η οποία έχει ανάψει και αυτή στην Ελλάδα, και ποτέ χωρίς κανονικό αναπτήρα!
Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares