Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 13:14

Άξια της μοίρας της | Liverpool 1-1 Newcastle: Match Review

Η Liverpool κρατούσε για δεύτερο συνεχόμενο ματς τη νίκη στα χέρια της, αλλά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τη Newcastle (1-1) στο Anfield, παραμένοντας στην 6η θέση της Premier League.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή του Πάσχα (2/5) με τη Manchester United (18:30) στο Old Trafford για την 34η αγωνιστική της Premier League.



Ο ορισμός της ποδοσφαιρικής «αυτοκτονίας»…

Η Liverpool βρισκόταν πολύ κοντά σε μια σημαντική νίκη κόντρα στη Newcastle αλλά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις (1-1) στο Anfield, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 6η θέση της Premier League με 54 βαθμούς και να χάνει έδαφος για τη μάχη της τετράδας (βρίσκεται στο -4 από την Chelsea με 5 ματς να απομένουν).

Οι Reds ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το ματς με το 20ό γκολ του Salah στο πρωτάθλημα, σπατάλησε πάρα πολλές ευκαιρίες (22 συνολικά, 9 εντός εστίας) και στο τέλος το πλήρωσε ακριβά, με τη Newcastle να ισοφαρίζει με τον Willock στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ιδανικό ξεκίνημα με ιστορικό γκολ του Salah

Η Liverpool μπήκε στο ματς με ξεκάθαρη πρόθεση, όπως κάθε φορά άλλωστε, να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάξει το γρήγορο γκολ. Αυτό είχε συμβεί τελευταία φορά στο Anfield από τον Δεκέμβριο του 2020 κόντρα στη West Brom. Συνέβη ξανά, μετά από 4 μήνες!

Μόλις στο 3ο λεπτό, λοιπόν, η Liverpool πήρε το προβάδισμα. Ο Mane έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Clark απομάκρυνε προς τα πίσω, με τον Salah να γίνεται κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή σκόραρε για το 1-0.

Αυτό το γκολ ήταν το 20ό του Αιγύπτιου στο φετινό πρωτάθλημα και ήταν ιστορικό, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης του συλλόγου που πετυχαίνει 20+ τέρματα σε τρεις διαφορετικές σεζόν στην Premier League.

Το γκολ του Salah έδωσε περισσότερη ενέργεια στους παίκτες του Klopp και ό,τι ακολούθησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν ένας ατελείωτος επιθετικός μονόλογος της Liverpool.

Η Newcastle προσπάθησε να απαντήσει και έχασε ευκαιρία στο 20ό λεπτό, με τον Longstaff να βγαίνει απέναντι στον Alisson, έκανε το πλασέ αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακα απέκρουσε. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Bruce πόνταρε στις αντεπιθέσεις χωρίς να καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα τον Alisson.

Από τη μεριά της, η Liverpool πίεζε ασταμάτητα και έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της.

Ο Jota προσπάθησε να σκοράρει στο 23ο λεπτό αλλά νικήθηκε από τον Dubravka. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Mane επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ Mane και Jota σπατάλησαν κι άλλη ευκαιρία στο 29ο λεπτό.

Ο Salah βγήκε τετ-α-τετ με τον Dubravka στο 36ο λεπτό αλλά ο τερματοφύλακας της Newcastle αντέδρασε σωστά, όπως έκανε και τρία λεπτά αργότερα, μπλοκάροντας το σουτ από κοντά του Jota.

Συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και το πλήρωσε στις καθυστερήσεις

Το σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Liverpool να απειλεί στο 47ο λεπτό με τον Firmino αλλά και πάλι ο Dubravka απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ στο 55ο λεπτό η Newcastle άγγιξε την ισοφάριση. Ο Joelinton μπήκε στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Alisson έδιωξε με γροθιές.

Ο Robertson απείλησε εκ νέου για τους Reds στο 64ο λεπτό, με το σουτ του Σκωτσέζου να μη βρίσκει στόχο, ενώ ούτε και ο Salah μπόρεσε να σκοράρει στο 72ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η ομάδα του Klopp διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και κυνηγούσε συνεχώς ένα δεύτερο γκολ για να καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Αυτό δεν ήρθε ούτε στο 75ο λεπτό, καθώς ο Alexander-Arnold έπιασε ένα φοβερό σουτ στην κίνηση στα όρια της περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Τα λεπτά κυλούσαν και η Liverpool συνέχισε να σπαταλάει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, αυτό συνήθως το πληρώνει. Έτσι έγινε και σε αυτό το ματς.

Η Newcastle ανέβασε ρυθμούς στα τελευταία λεπτά, έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με την κεφαλιά του Willock να περνάει άουτ, ωστόσο έφερε το ματς στα ίσα με άκρως επεισοδιακό τρόπο.

Στο 92ο λεπτό, ο Wilson μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Alisson, εκείνος απέκρουσε, αλλά στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο, το γκολ του Wilson δεν μέτρησε μετά από εξέταση του VAR, καθώς μετά την απόκρουση του Alisson, η μπάλα φαίνεται να χτυπάει στο χέρι του Wilson.

Πολύ τυχερή στάθηκε η Liverpool σε αυτή τη φάση, αλλά η Newcastle την σόκαρε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Willock βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής, έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Fabinho και να καταλήγει στα δίχτυα, διαμορφώνοντας έτσι, με απίθανο τρόπο, το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Kabak, Fabinho, Robertson; Thiago (Jones 77′), Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane; Jota (Milner 58′)

Newcastle: Dubravka; Fernandez, Clark (Willock 65′), Dummett; Murphy, S.Longstaff, Shelvey, Ritchie; Almiron (Gayle 85′), Saint-Maximin, Joelinton (Wilson 60′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares