Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 15:44

Ο Alisson τη στέλνει στα αστέρια με θεότρελο buzzer beater! | West Brom 1-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στη West Brom χάρη σε τρομερό γκολ του Alisson στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και βρίσκεται πλέον στο -1 από την τετράδα της Premier League.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 19/5 με την Burnley (22:15) στο Turf Moor για την 37η αγωνιστική της Premier League.

Τρελό, απίθανο, αδιανόητο ή απλώς… the Liverpool way!

Η West Brom έβαλε δύσκολα στη Liverpool, αλλά ο Alisson χάρισε ένα συγκλονιστικό φινάλε στο ματς, καθώς σκόραρε με φοβερή κεφαλιά στο 95ο λεπτό (1-2) και έδωσε στην ομάδα του μια τεράστια νίκη που τη φέρνει στο -1 από την 4η θέση.

Ο Robson-Kanu άνοιξε το σκορ για τη West Brom, ο Salah ισοφάρισε με το 22ο τέρμα του στην Premier League και ο Alisson με ανεπανάληπτο buzzer beater έδωσε με αυτό τον θεότρελο τρόπο το τρίποντο στους Reds! Εκτός από το ότι ήταν το πρώτο γκολ στην καριέρα του Alisson, ο Βραζιλιάνος έγινε και ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του συλλόγου που σκοράρει!

Η Liverpool έφτασε τους 63 βαθμούς, με τις Leicester (66 β.) και Chelsea (64 β.) να αγωνίζονται στο Λονδίνο την Τρίτη (18/5).

Η ομάδα του Klopp κρατάει την τύχη στα χέρια της, καθώς με 2/2 νίκες μέχρι το τέλος, θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Τα δύο τελευταία ματς της Liverpool:

Burnley εκτός έδρας (19/5)
Crystal Palace εντός έδρας (23/5)

Πριν το ξεκίνημα του ματς, έγινε γνωστό πως ο Diogo Jota είναι τραυματίας και θα απουσιάσει και από τα δύο τελευταία ματς της σεζόν.

Πλήρωσε το κακό ξεκίνημα αλλά ισοφάρισε άμεσα

Το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Reds, οι οποίοι δεν πατούσαν καλά στα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα να δεχτούν νωρίς το γκολ. Ο Pereira βρήκε κάθετα τον Robson-Kanu κι αυτός με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Alisson για το 1-0 στο 15ο λεπτό.

Η Liverpool ανέβασε ρυθμούς και αντέδρασε άμεσα. Στο 24ο λεπτό ο Fabinho έδωσε στον Mane, με το πλασέ του Σενεγαλέζου να περνάει ελάχιστα άουτ, αλλά λίγο αργότερα οι Reds έφεραν το ματς στα ίσα.

Οι παίκτες του Klopp κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή της West Brom, με τον Mane να πασάρει στον Salah κι αυτός με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-1 στο 33ο λεπτό, πετυχαίνοντας το 22ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Liverpool πήρε… φόρα και έψαξε γρήγορα το δεύτερο γκολ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 35ο λεπτό, όταν ο Firmino σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Johnstone, ενώ ο τερματοφύλακας της West Brom μπλόκαρε και την προσπάθεια του Fabinho στο 41ο λεπτό.

Ο Alisson τη λύτρωσε με ΑΠΙΘΑΝΟ γκολ στις καθυστερήσεις

Οι Reds μπήκαν με διάθεση και όρεξη στο δεύτερο μέρος για να πάρουν το προβάδισμα, έφτασαν μέχρι και στο 83% κατοχή της μπάλας, με τον Salah να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 στο 57′.

Η West Brom προς στιγμήν… πάγωσε τη Liverpool στο 71ο λεπτό. Ο Ajayi πήρε την κεφαλιά και ο Bartley από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε καθώς βρέθηκε παίκτης μπροστά από τον Alisson.

Όσο η ώρα κυλούσε, οι Reds ανέβαζαν κι άλλο την πίεσή τους κι αφού ο Alisson έσωσε το πλασέ του Robson-Kanu στο 78ο λεπτό, η ομάδα του Klopp έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες σε διάστημα επτά λεπτών.

Ο Alexander-Arnold μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε ψηλά στο 83ο λεπτό, ο Johstone απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Thiago στο 87ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα η προσπάθεια του Wijnaldum δεν βρήκε στόχο.

Όλα αυτά μέχρι τις καθυστερήσεις. Γιατί αυτό που συνέβη στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας είναι ΑΠΙΘΑΝΟ.

Τελευταία φάση στο ματς. Ο χρόνος των καθυστερήσεων είναι 4 λεπτά, το ρολόι δείχνει 94:09 όταν η κάμερα πιάνει τον Alisson να ανεβαίνει προς την περιοχή και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα… σκοράρει! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Alexander-Arnold, ο Βραζιλιάνος με φοβερή κεφαλιά έκανε το 1-2 και με αυτόν τον απίθανο τρόπο, έδωσε τεράστια νίκη στην ομάδα του το 95ο λεπτό!

Ακολούθησαν τρομερές στιγμές, με όλους τους παίκτες να πέφτουν πάνω στον Alisson, ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινημένος και αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του που έφυγε πριν λίγους μήνες από τη ζωή.

Ανεπανάληπτο φινάλε. Καλύτερο και από ταινία.

Οι συνθέσεις

West Brom: Johnstone, Furlong, Ajayi, Bartley, Townsend, Diangana (Maitland-Nilesat 73′), Yokuslu (Livermore 75′), Phillips, Pereira, Gallagher, Robson-Kanu (Grant 82′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, R. Williams (Wijnaldum 84′), Robertson; Fabinho, Jones (Shaqiri 59′), Thiago; Salah, Mane, Firmino

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares