Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 20:17

Καραγκούνης: Τα φαβορί του EURO, ο άθλος του 2004 και η μεγάλη αδικία

Ο Γιώργος Καραγκούνης μιλώντας στην ΕΡΑσπορ 101,8 και στην εκπομπή «Πρωινός Μπαλαδόρος» με τον Τάσο Επιτρόπου, έχρισε ως φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού EURO τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία.

Αναφερόμενος στο ποδοσφαιρικό θαύμα του 2004, τόνισε ότι «Το παιχνίδι με τη Γαλλία ήταν που μας έδωσε την πίστη ότι μπορούμε να πάμε μέχρι το τέλος της διοργάνωσης», ενώ αποκάλυψε ότι ο Οτο Ρεχάγκελ επεσήμανε καθημερινά στους διεθνείς ότι δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά η απόδοση των παικτών μέσα στο γήπεδο.

Μεταξύ άλλων ο πρώτος σε διεθνείς συμμετοχές (139) πρώην άσος μίλησε:

Για τα φαβορί του εφετινού EURO: «Η Αγγλία πάντα είναι μέσα στις ομάδες που διεκδικούν το EURO. Βέβαια στο τέλος πάντα κάτι γίνεται και δεν τα καταφέρνουν. Δεν έχουν φτάσει ούτε σε τελικό. Σίγουρα όμως θα διεκδικήσουν με ίσους όρους να φτάσουν σε έναν τελικό και γιατί όχι να το κατακτήσουν. Η Ιταλία επίσης φαίνεται πως είναι πολύ δυνατή, νομίζω έχουν 25 παιχνίδια αήττητοι, στα 12 τελευταία δεν έχουν δεχθεί γκολ. Η Γαλλία δείχνει πάλι ότι είναι πολύ δυνατή. Η Πορτογαλία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και δεν είναι αμελητέα ποσότητα, είναι μέσα στα φαβορί σίγουρα.
Από τις ομάδες που δεν είναι τόσο ψηλά, αλλά έχει υπάρξει πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Δανία πιστεύω είναι δυνατή για να φτάσει πολύ μακριά. Πάντα είναι μία σοβαρή ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί είτε σε EURO, είτε σε Μουντιάλ και είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές της».

Για τις ιδιαιτερότητες της φετινής διοργάνωσης: «Είναι ένα ιδιαίτερο EURO λόγω του κορωνοϊού και όσα έχουν συμβεί με αυτό το θέμα. Θέλω να πιστεύω πως θα είναι μία ωραία διοργάνωση, καθώς θα γίνει και σε πολλές χώρες. Κάποιες ομάδες θα έχουν και ένα πλεονέκτημα γιατί θα παίζουν στην έδρα τους. Οι γηπεδούχοι όμως δεν κερδίζουν πάντα, οπότε περιμένουμε καλά παιχνίδια και θα δούμε στο τέλος πως θα κυλήσει το όλο θέμα, γιατί είναι πρωτοποριακό αυτό που γίνεται».

Για το EURO του 2004: «Αφού κερδίσαμε την Γαλλία, αυτό που είπαμε όλοι στην ομάδα είναι πως το μόνο που μένει είναι να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Όταν κερδίζεις μία τέτοια ομάδα, που ήταν νταμπλούχος σε τρόπαια, στο Παγκόσμιο του 1998 και στο Ευρωπαϊκό του 2000, κι έχει παίκτες όπως ο Ζιντάν και ο Ανρί, παίρνεις αυτοπεποίθηση και εμείς τότε καταλάβαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι την κατάκτηση. Κερδίσαμε τη Γαλλία που ήταν φαβορί, κερδίσαμε μετά και την Τσεχία που ήταν το δεύτερο φαβορί και γενικά ήταν μία πανάξια κατάκτηση, αφού κερδίσαμε τους καλύτερους. Μόνο ένα παιχνίδι πήραμε στην παράταση και δεν μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία των πέναλτι. Η Πορτογαλία το 2016 πήρε το EURO με τρεις ισοπαλίες στους ομίλους και με μία νίκη σε κανονική ροή αγώνα. Ακόμα και οι μεγάλες ομάδες, δεν παίζουν πολλές φορές το θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που θα τους φέρει την νίκη. Ο Ρεχάγκελ μας έλεγε πως δεν υπάρχει μοντέρνα ήττα, αλλά μόνο η νίκη».

Ο «τυπάρας» του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν παρέλειψε να τονίσει πως τόσο ο Ότο Ρεχάγκελ, όσο και ο Φερνάντο Σάντος είναι οι προπονητές που θα τους έχει πάντα στην καρδιά του, καθώς «με αυτούς τους δύο πετύχαμε σχεδόν τα πάντα και σημειώσαμε μεγάλες νίκες και επιτυχίες».

Σε σχετική ερώτηση ποιον αγώνα θα ήθελε να παίξει, ο «Κάρα» ήταν ξεκάθαρος: «Θεωρώ πως στο EURO το 2012, στον αγώνα που σκόραρα απέναντι στη Ρωσία, ο διαιτητής με αδίκησε. Αντί να καταλογίσει καθαρό πέναλτι υπέρ μου μου έβγαλε μια κίτρινη κάρτα εντελώς άδικα! Έτσι έχασα την ευκαιρία να αγωνιστώ στον προημιτελικό της διοργάνωσης απέναντι στη Γερμανία. Ηταν πραγματικά μια άδικη απόφαση, που μου στοίχησε».

Τέλος, ο Γιώργος Καραγκούνης δεν παρέλειψε να ευχηθεί η «γαλανόλευκη» να βρει σύντομα το δρόμο της και να διαγράψει λαμπρή πορεία σαν αυτή της χρυσής γενιάς του 2004…

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares