Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 00:03

Πήρε τη ματσάρα η Ολλανδία κόντρα στην Ουκρανία

Η Ολλανδία επικράτησε με 3-2 της Ουκρανίας σε ένα συναρπαστικό ματς με 5 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της στο Euro, «πιάνοντας» την Αυστρία στην κορυφή του ομίλου με 3 βαθμούς.

Η Ολλανδία ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της στο Euro 2020, καθώς επικράτησε 3-2 της Ουκρανίας στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ σε ένα ματς με συναρπαστική εξέλιξη.

Οι «Οράνιε» ήταν ανώτεροι μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και πήραν σημαντικό προβάδισμα χάρη σε τέρματα των Βαϊνάλντουμ (52′) και Βέγκχορστ (58′) σε διάστημα έξι λεπτών.

Ωστόσο, η ομάδα του Σεφτσένκο δεν τα παράτησε. Οι Ουκρανοί ανέβασαν την απόδοσή τους, αρχικά μείωσαν (2-1) με τον Γιαρμολένκο (75′) και στη συνέχεια ισοφάρισαν (2-2) με τον Γιάρεμτσουκ στο 79′.

Την τελευταία λέξη, όμως, την είπε η Ολλανδία, η οποία πήρε το πολύτιμο τρίποντο χάρη σε γκολ του Ντάμφρις στο 85′ (3-2) και έφερε τους «Οράνιε» στην κορυφή του ομίλου με την Αυστρία (3 β.), την οποία υποδέχονται τη 2η αγωνιστική (17/6).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο ματς, πίεζαν από τα πρώτα λεπτά και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες στιγμές στην εστία των Ουκρανών. Στο 2′ ο Μπούστσαν μπλόκαρε το σουτ του Ντεπάι, ενώ οι προσπάθειες των Ντάμφρις (5′) και Βαϊνάλντουμ (7′) δεν βρήκαν στόχο.

Η Ουκρανία σταδιακά ανέβασε ρυθμούς και απείλησε για πρώτη φορά στο 16′ με τον Γιάρεμτσουκ, ενώ στο 30′ ο Στεκέλεμπουργκ απέκρουσε το σουτ του Γιαρμολένκο μέσα από την περιοχή.

Η Ολλανδία φάνηκε ξανά επικίνδυνη προς το τέλος του ημιχρόνου, δημιουργώντας δύο καλές ευκαιρίες σε διάστημα δύο λεπτών. Ο Βαϊνάλντουμ έκανε το δυνατό σουτ στην κίνηση, με τον Μπούστσαν να διώχνει δύσκολα στο 39′, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ντάμφρις βρέθηκε μόνος του στα δεξιά της περιοχής αλλά η κεφαλιά που έκανε δεν βρήκε στόχο.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «Οράνιε» μπήκαν… φορτσάτοι στο δεύτερο μέρος και μέσα σε έξι λεπτά πέτυχαν δύο γκολ.

Στο 52′, ο Ντάμφρις έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπούστσαν απομάκρυνε προς στιγμή αλλά ακολούθησε ο Βαϊνάλντουμ, ο οποίος έκανε με δυνατό σουτ έκανε το 1-0, ενώ στο 58′ μετά από ατομική ενέργεια του Ντάμφρις από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Βέγκχορστ κι αυτός από κοντά έκανε το 2-0.

Η Ουκρανία αντέδρασε άμεσα, απειλώντας στο 72′ με τον Γιάρεμτσουκ και στο 75′ μείωσε σε 2-1 χάρη σε εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή του Γιαρμολένκο, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στεκέλεμπουργκ.

Η ομάδα του Σεφτσένκο είχε κι άλλη απάντηση και τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μαλινόφσκι εκτέλεσε το φάουλ, ο Γιάρεμτσουκ έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και έκανε το 2-2 στο 78′.

Οι παίκτες του Ντε Μπουρ, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 85′, μετά από σέντρα του Άκε, ο Ντάμφρις με κεφαλιά νίκησε τον Μπούστσαν διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Ολλανδία (Φραν Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64’ Βάινταλ), Φαν Άανχολτ (64’ Ακέ), Τίμπερ (88’ Φέλτμαν), Ντάμφρις, Βαϊνάλντουμ, Φ.Ντε Γιονγκ, Ντε Ρόουν, Βέγκχορστ (88’ ΛΟουκ Ντε Γιονγκ), Ντεπάι (90+1’ Μάλεν)

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Μικολένκο, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Καραβάεβ, Ζιντσένκο, Σίντορτσουκ, Μαλινόβσκι, Ζούμπκοβ (13’ Μάρλος, 64’ Σαπαρένκο),Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares