Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 14:01

Το “SportCyclades” μπήκε στα άδυτα της “Αγιάς Σοφιάς”

Σοκ, δέος, ανατριχίλα και λίγο αίσθημα ζήλειας, για όσους ακόμη βλέπουν το νέο γήπεδο της ομάδας τους σε μακέτες, είναι τα συναισθήματα όταν πρωτοαντικρίζεις να ξεπροβάλει από πολύ μακριά η “Αγιά Σοφιά”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι εργασίες στο “OPAP Arena”, όπως είναι το εμπορικό όνομα, του υπό κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια προχωρούν καθημερινά σε τρελούς ρυθμούς κι όπως όλα δείχνουν σε περίπου ένα χρόνο το νέο παλάτι της Αθήνας θα γεμίσει από χιλιάδες φίλους της Ένωσης. Οι κυλιόμενοι διάδρομοι έχουν τοποθετηθεί και οι σουίτες ολοκληρώνονται, ενώ τα κιτρινόμαυρα μπάνια είναι έτοιμα.

Εκτός από ένα στολίδι το γήπεδο του “δικέφαλου” έχει και απίστευτη ακουστική όπως είχαν πει και από την αρχή κάτι που όλοι περιμέναμε να ακούσουμε όταν το γήπεδο θα ήταν έτοιμο και θα γεμίσει για πρώτη φορά από τον κόσμο της ΑΕΚ. Θα είναι ένα ξεχωριστό, ένα εκπληκτικό γήπεδο. Όποιος μπει μέσα και καθίσει στις τσιμεντένιες προς το παρόν εξέδρες θα το διαπιστώσει. Είναι ένας πραγματικός Ναός του ποδοσφαίρου και μια αρχιτεκτονική έκφραση της διαφορετικότητας της ΑΕΚ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 28 Ιουλίου του 2017, με αγιασμό που πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Θα έχει χωριτικότητα πάνω από 32.000 θέσεις, θα φιλοξενήσει μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού “Η κιβωτός της Ρωμιοσύνης” και χώρους που θα παραπέμπουν σε μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες (παραδοσιακό καφενείο και κουρείο, στιλβωτήριο, χαμάμ κ.α.).

Οι θύρες εισόδου του γηπέδου θα φέρουν τα ονόματα πόλεων του Ελληνισμού της Ανατολής, ενώ το εκκλησάκι του Οσίου Λουκά θα είναι προς τιμήν του αείμνηστου προέδρου της Ένωσης, του “θείου” Λουκά, του Λουκά Μπάρλου. Για τον εξωτερικό χώρο έχει ήδη γίνει ειδική παραγγελία δένδρων για να ταιριάζουν με το συνολικό περιβάλλον του όλου χώρου. Αυτά θα είναι φυσικά κίτρινα.

Τα τείχη του Ναού της ΑΕΚ έχουν σηκωθεί και οι Ενωσίτες μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή της ομάδας στο σπίτι της. Η “Αγιά Σοφιά-ΟPAP Arena” σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μοιάζει σε βυζαντινό ναό και αυτό φανερώνεται με την πρώτη ματιά.

01d8ab629b218dc0576af5c1b77478e8 794636

Πιο συγκεκριμένα, ο “ναός” της ΑΕΚ έχει απίστευτη ομοιότητα με την Αγιά Σοφία, αλλά και με όλους τους ναούς αντίστοιχης τεχνοτροπίας, όπως είναι ο Ναός της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Κάτι που δείχνει πως το γήπεδο της Ένωσης θα είναι κάτι ξεχωριστό και φυσικά, όπως το ήθελαν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ και πρωτίστως ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το “SportCyclades” και ο συνεργάτης μας Ιωάννης Νοταράς εισχώρησε στην “Αγιά Σοφιά” και σας παρουσιάζει σε φωτογραφικό υλικό ένα μέρος από το υπό κατασκευή νέο γήπεδο της ΑΕΚ που προσελκύει τον επισκέπτη να το θαυμάσει εξωτερικά προς το παρόν, ανεξαρτήτως ομαδικών προτιμήσεων. Κι όταν η πόρτα της εξωτερικής περίφραξης κλείνει πίσω σου, το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι είναι πότε θα γυρίσεις...

Δείτε όλες τις φωτογραφίες 

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares