Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 18:57

This is Anfield | Liverpool 2-0 Burnley: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 2-0 της Burnley στο… καυτό (μετά από 18 μήνες) Anfield χάρη σε γκολ των Jota και Mane παίρνοντας έτσι τη δεύτερη νίκη της στην Premier League – Πρώτη ασίστ σε επίσημο ματς του Τσιμίκα με την κόκκινη φανέλα.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο 28/8 (19:30) με την Chelsea στο Anfield για την 3η αγωνιστική της Premier League.

Για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες, το Anfield γέμισε χρώμα και ζωή και το συγκλονιστικό ‘You’ll never walk alone’ έκανε τους πάντες να ανατριχιάσουν. Και η Liverpool φρόντισε να ευχαριστήσει το κοινό της στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν, καθώς επικράτησε με 2-0 τη Burnley κάνοντας το 2×2 στο πρωτάθλημα.

Ο Jota άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος μετά από καταπληκτική σέντρα του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας την πρώτη ασίστ του σε επίσημο ματς με τη Liverpool – πραγματοποιώντας παράλληλα άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση – με τον Mane να «κλειδώνει» τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο.

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του ματς, οι φίλοι της Liverpool απέδωσαν φόρο τιμής στο 97ο θύμα της τραγωδίας του Hillsborough, Andrew Devine, ο οποίος έφυγε από τη ζωή του πριν λίγες ημέρες, υποκύπτοντας στα τραύματα του.

Φοβερή ασίστ του Τσιμίκα και προβάδισμα με τον Jota

Ο Klopp παρέταξε τους Reds με δύο αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στη Norwich, με τον Henderson να επιστρέφει στη μεσαία γραμμή στη θέση του Milner και τον Eliott να ξεκινάει για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα.

Η Liverpool δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο 3ο λεπτό. Ο Alexander-Arnold εκτέλεσε το φάουλ, ο Jota έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Burnley απείλησε στο 17ο λεπτό με τον Wood, αλλά ο Alisson κράτησε το μηδέν για τους Reds. Η Liverpool με 62% κατοχή της μπάλας πίεζε για το γκολ και το πέτυχε στο αμέσως επόμενο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Κώστα Τσιμίκα.

Ο Έλληνας αμυντικός με καταπληκτική σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Jota στην περιοχή κι αυτός με κεφαλιά νίκησε τον Pope για το 1-0 στο 18ο λεπτό. Αν μη τι άλλο ονειρικό το ξεκίνημα της σεζόν για τον Τσιμίκα, ο οποίος στη δεύτερη συμμετοχή του ως βασικός στην Premier League πετυχαίνει την πρώτη του ασίστ!

Η Burnley αντέδρασε άμεσα και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 20ό λεπτό, αλλά ο Alisson έκανε νέα επέμβαση, αυτή τη φορά σε σουτ του McNeil μέσα από την περιοχή.

Η ομάδα του Klopp ανέβασε ρυθμούς και απείλησε δύο φορές σε ένα λεπτό. Στο 22ο λεπτό ο Salah έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά ο Pope έδιωξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσιμίκας, ο οποίος βρήκε τον Van Dijk στην καρδιά της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Salah πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 26ο λεπτό (μετά από φανταστική ασίστ του Eliott), ωστόσο το γκολ του Αιγύπτιου ακυρώθηκε οριακά ως οφσάιντ, ενώ στο 31ο λεπτό ο Mane δεν μπόρεσε να βρει στόχο μέσα από την περιοχή με σουτ στην κίνηση.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, στο 45ο λεπτό, η ομάδα του Dyche έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση. Ο Alisson βγήκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά δεν υπολόγισε σωστά, με αποτέλεσμα ο Tarkowski να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία.

Ο Mane «κλείδωσε» το τρίποντο

Η Burnley ξεκίνησε με όρεξη το δεύτερο ημίχρονο, σκοράροντας μάλιστα 46ο λεπτό με τον Barnes, αλλά και αυτό το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Οι Reds αύξησαν την πίεσή τους στη συνέχεια και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες σε διάστημα 9 λεπτών με τους Mane (56′, 62′, 65′), Van Dijk (58′) και Salah (60′).

Μετά από διαδοχικές ευκαιρίες, η Liverpool βρήκε τον τρόπο να σκοράρει ξανά. Ο Van Dijk με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Eliott, αυτός συνεργάστηκε με τον Alexander-Arnold, ο οποίος έδωσε με τη μία στον Mane και ο Σενεγαλέζος με μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Pope για το 2-0 στο 69ο λεπτό.

Ο Salah προσπάθησε μέχρι τέλους να πετύχει κι εκείνος ένα γκολ, αλλά το εκπληκτικό σουτ που επιχείρησε στο 75ο λεπτό πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Pope, ενώ ο Alisson κράτησε ξανά απαραβίαστη την εστία του, σταματώντας τον Barnes σε τετ-α-τετ στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas (Gomez 90+3′); Henderson, Elliott, Keita (Thiago 80′); Salah, Mane, Jota (Firmino 80′)

Burnley: Pope; Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor; Gudmondsson (Pieters 80′), Brownhill, Cork, McNeil; Wood (Rodriguez 75′), Barnes

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares