Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 11:34

Πρώτη απώλεια σε επεισοδιακό ντέρμπι | Liverpool 1-1 Chelsea: Match Review

Η Liverpool ήρθε ισόπαλη (1-1) στο Anfield με την Chelsea στο πρώτο δυνατό (και επεισοδιακό) ντέρμπι της φετινής Premier League. Με δέκα παίκτες από το τέλους του πρώτου ημιχρόνου έπαιζαν οι Λονδρέζοι – Σκόραρε ο Salah, μπήκε ως αλλαγή στο τέλος ο Τσιμίκας.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή 12/9 (18:30) με τη Leeds United στο Elland Road για την 4η αγωνιστική της Premier League.

Την πρώτη της απώλεια βαθμών στη φετινή Premier League είχε η Liverpool, καθώς στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής (και πρώτο δυνατό τεστ της σεζόν), ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Chelsea ξανά σε ένα κατάμεστο Anfield. Ένα ντέρμπι γεμάτο συγκινήσεις και εντάσεις.

Η Chelsea πήρε το προβάδισμα με τον Havertz, για να ισοφαρίσει, μετά από περιπετειώδη φάση, ο Salah στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν και οι Μπλε έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας στον Reece James. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Reds πίεσαν αρκετά, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να πάρουν τη νίκη.

Έτσι, η Liverpool μοιράζεται την κορυφή με τις West Ham, Chelsea και Everton (7 β.).

Μια φάση στις καθυστερήσεις έφερε τα πάνω-κάτω!

Ο Klopp επέλεξε για βασικό τον Andy Robertson για τα αριστερά της άμυνας, με τον Κώστα Τσιμικά να ξεκινάει στον πάγκο, ενώ ο Γερμανός εμπιστεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον 18χρονο Harvey Elliott στη μεσαία γραμμή.

Οι Reds ξεκίνησαν δυναμικά, πήραν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησαν πρώτοι στο 4ο λεπτό με τον Elliott να δοκιμάζει το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Henderson έχασε νέα ευκαιρία, αστοχώντας από κοντά.

Η Chelsea ισορρόπησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη της φάση στο ματς. Ο James εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, βρίσκοντας τον Havertz στην περιοχή κι αυτός με ωραία κεφαλιά πέρασε την μπάλα πάνω από τον Alisson και έκανε το 0-1 στο 22ο λεπτό.

Η Liverpool προσπαθούσε με ορθολογικό τρόπο και ωραία ανάπτυξη να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά η Chelsea αμυνόταν υποδειγματικά και ήταν πιο κινητική μετά το γκολ που πέτυχε. Οι Λονδρέζοι «άγγιξαν» το 0-2 στο 35ο λεπτό, όταν ο Lukaku βρήκε τον Mount στα αριστερά της περιοχής, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο Άγγλος διεθνής κατέληξε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Alisson.

Ο Klopp στο 42ο λεπτό πέρασε τον Jota στη θέση του Firmino, ο οποίος αισθανόταν ενοχλήσεις και στις καθυστερήσεις το ματς έγινε… ροντέο.

Αρχικά ο Matip με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο James σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή σε πλασέ του Mane. Ωστόσο, μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR, ο Taylor είδε τη φάση ο ίδιος στο μόνιτορ και αποφάσισε να δώσει πέναλτι και απευθείας κόκκινη κάρτα στον James, θεωρώντας πως απέκτησε πλεονέκτημα με το χέρι για να σταματήσει την προσπάθεια του Mane.

Μια απόφαση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους παίκτες της Chelsea και τον Tuchel. Μετά από μια περιπετειώδη φάση, ο Salah ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Αιγύπτιο να το πανηγυρίζει έξαλλα. Μάλιστα, αυτό ήταν το 99ο τέρμα του με τη φανέλα της Liverpool στο πρωτάθλημα.

Η Liverpool πίεσε αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω

Η Liverpool ξεκινούσε το δεύτερο ημίχρονο με ένα τρομερό πλεονέκτημα. Η αποβολή του James άλλαξε τα δεδομένα του ματς και στο δεύτερο μέρος οι Reds καλούνταν να το εκμεταλλευτούν.

Η ομάδα του Klopp δεν σταμάτησε να πιέζει από την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 51ο λεπτό, με την κεφαλιά του Jota να φεύγει άουτ, και ένα λεπτό αργότερα, με τον Van Dijk να δοκιμάζει το σουτ έξω από την περιοχή και ο Mendy να αποκρούει.

Ο επιθετικός μονόλογος συνεχίστηκε: Ο Henderson με δυνατό σουτ έστειλε άουτ την μπάλα στο 58ο λεπτό και στη συνέχεια ο Mendy κράτησε όρθια την Chelsea, αποκρούοντας τις προσπάθειες των Salah (59′) και Robertson (60′).

Μετά την πίεση που δέχτηκε επί σχεδόν 20 λεπτά, η ομάδα του Tuchel ανέβασε ρυθμούς και απείλησε στο 64ο λεπτό, με το σουτ του Lukaku να κοντράρει στο σώμα του Matip. Ωστόσο, και πάλι η Liverpool ήταν εκείνη που έψαχνε το δεύτερο γκολ και έχασε νέες ευκαιρίες με τους Salah και Alexander-Arnold (85′).

Ο Klopp έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Thiago νωρίτερα και στο 86′ πέρασε ο Κώστας Τσιμίκας στο παιχνίδι στη θέση του Robertson. Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός ανέλαβε μερικές εκτελέσεις κόρνερ και είχε και μια εύστοχη σέντρα στον Jota στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε να συνεισφέρει κάτι παραπάνω στη Liverpool, με το 1-1 να μένει ως το τέλος. Όπως και η ένταση εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Tsimikas 86′); Fabinho, Henderson (Thiago 74′), Elliott; Salah, Mane, Firmino (Jota 43′)

Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Christensen, Rudiger; James, Jorginho (Chalobah 87′), Kante (Silva 46′), Alonso; Havertz (Kovacic 46′), Mount, Lukaku

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares