Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 13:02

Η Σέριφ των Ελλήνων πέτυχε μυθική νίκη επί της Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου»

ΕΠΟΣ! Η απίθανη Σέριφ των Αθανασιάδη και Κολοβού, έκλεισε το σπίτι της Ρεάλ φεύγοντας με διπλό (1-2) από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Champions League. Μόνο πρώτοι στον όμιλο οι Μολδαβοί!

Θαύμα θαυμάτων! Η απίθανη Σέριφ Τιρασπόλ από τη Μολδαβία, με τους Γιώργο Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβό στη βασική της ενδεκάδα, πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στο Champions League καθώς κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν ο κορυφαίος των Μολδαβών καθώς ύψωσε τείχος στα αστέρια της «Βασίλισσας» και νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα. Μόνη πρώτη στον όμιλο η Σέριφ με δύο νίκες! Κάζο μεγατόνων από την άλλη για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, που βιώνει μια από τις πιο ταπεινωτικές βραδιές στην ευρωπαϊκή της ιστορία.

Το ρεσιτάλ του Αθανασιάδη ξεκίνησε στο 18′ όταν ο Μπενζεμά εκτέλεσε φάουλ από ιδανική θέση και ο δανεικός από την ΑΕΚ τερματοφύλακας του «είπε» όχι με σπουδαία επέμβαση. Έξι λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι σόκαραν τη Ρεάλ. Ο Κριστιάνο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γιαχσιμπόεβ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του. Ακολούθησαν ακόμη δύο μεγάλες επεμβάσεις του Έλληνα τερματοφύλακα σε σουτ των Μπενζεμά και Κασεμίρο με το ημίχρονο να τελειώνει στο 0-1 και τη Σέριφ να βρίσκεται τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από το θαύμα.

Όπως ήταν λογικό, η Ρεάλ μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε ασφυκτικά τη Σέριφ. Στο 56′ ο Αθανασιάδης απέκρουσε το πλασέ του Αζάρ και στο 65′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Μπενζεμά ανέλαβε την εκτέλεσε και νίκησε τον Αθανασιάδη ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δεν κατάφερε να το βγάλει. Με αυτό το γκολ ο Γάλλος έφτασε τα 72 στη διοργάνωση κι έγινε ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League, αφήνοντας πίσω τον Ραούλ. Κι εκεί που κανείς θα περίμενε πως το 2-1 ήταν θέμα χρόνου, η Σέριφ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Μπρούνο στο 72′ αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ .

Τρία λεπτά μετά ο Μόντριτς πλάσαρε, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει και με δόση τύχης ενώ στο 82′ ο Ροντρίγκο πλάσαρε έξω από ιδανική θέση και στο 89′ ο Γιόβιτς νικήθηκε από τον Έλληνα τερματοφύλακα. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Τιλ έπιασε ένα τρομερό σουτ κι έστειλε την μπάλα στο αριστερό παράθυρο του Κουρτουά για το 1-2. Η Ρεάλ έψαξε απεγνωσμένα το γκολ μέχρι τη λήξη και είχε ένα δοκάρι με τον Βαλβέρδε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της Σέριφ σε έκσταση, με τους Αθανασιάδη και Κολοβό να γίνονται μια αγκαλιά.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο (66’Ροντρίγκο), Μιγκέλ Γκουτιέρες (66’Κρόος), Καμαβινγκά, Κασεμίρο (66’Μόντριτς), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Αζάρ (66’Γιόβιτς), Μπενζεμά.

Σέριφ Τιρασπόλ: Αθανασιάδης, Αρμπολέδα, Κοστάντζα, Κριστιάνο Τραορέ, Καστανιέδα (78’Ζουλιέν), Γιαχσιμπόεβ (57’Μπρούνο), Άντο, Κολοβός (92’Νικόλοφ), Τιλ, Ντουλάντο

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares