Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 12:31

Κόκκινη καταιγίδα | Liverpool 4-0 Arsenal: Match Review

Η Liverpool θριαμβεύσε απέναντι στην Arsenal και την διέλυσε με 4-0 στο Anfield, παίζοντας επιβλητικό ποδόσφαιρο και ανέβηκε στη 2η θέση της Premier League – Βασικός ο Κώστας Τσιμίκας με σταθερά καλή παρουσία που έδωσε… απαντήσεις.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη 24/11 (22:00) με την Πόρτο στο Anfield για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

This is Anfield, this is Liverpool!

Η ομάδα του Klopp ήταν επιβλητική απέναντι στην Arsenal και μετέτρεψε το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Premier League σε παράσταση για έναν ρόλο, καθώς διέλυσε με 4-0 τους «κανονιέρηδες».

Η Liverpool ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πήρε θριαμβευτικά και δίκαια μια νίκη που την ανέβασε στη 2η θέση με 25 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Chelsea (29 β.).

Στο βασικό σχήμα ξεκίνησε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο και έκανε εξαιρετική εμφάνιση για άλλη μια φορά, έχοντας συμμετοχή σε ένα από τα 4 γκολ. Απέδειξε για άλλη μια φορά πως ο Klopp δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί μονίμως τον Robertson στα αριστερά της άμυνας. Κάτι που, άλλωστε, το… φωνάζει και ο κόσμος της ομάδας εδώ και καιρό.

Ο Mane νίκησε τον… ανίκητο Ramsdale

Thiago και Oxlade-Chamberlain ξεκίνησαν στη μεσαία γραμμή για τη Liverpool, ενώ στην επίθεση ο Jota ξεκίνησε αντί του Firmino.


Οι Reds ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα, αλλά δυσκολεύτηκαν καθώς βρήκαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Ramsdale, ο οποίος… κατέβασε ρολά στο πρώτο μέρος, σταματώντας τους Salah (35′) και Alexander-Arnold (37′).

Ωστόσο, η Liverpool κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 39ο λεπτό. Ο Anrold εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Mane στην περιοχή, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο Jota «κλείδωσε» τη νίκη – Salah και Minamino έβαλαν… κερασάκια στην τούρτα

Η ομάδα του Klopp μπήκε αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος και διπλασίασε γρήγορα τα τέρματά της, καθώς στο 52o λεπτό, μετά από λάθος πάσα του Tavares, ο Jota πήρε την μπάλα και μετά από φοβερή ενέργεια στην περιοχή, σκόραρε για το 2-0.

Αυτό το γκολ «κλείδωσε» τη νίκη για τη Liverpool, η οποία δεν έδειχνε να κινδυνεύει σε κανένα σημείο από την Arsenal. Η ομάδα του Arteta έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 65ο λεπτό, με τον Alisson να σταματάει τον Aubameyang από τα δεξιά στην περιοχή.

Οι Reds συνέχισαν να κυριαρχούν στο γήπεδο και έψαχναν και 3ο γκολ και το πέτυχαν στο 73ο λεπτό. Οι παίκτες του Klopp άλλαξαν υπέροχα την μπάλα στη μεσαία γραμμή (μεταξύ των οποίων και ο Τσιμίκας), ο Mane έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Salah που έκανε από κοντά το 3-0.

Το σόου της Liverpool ολοκληρώθηκε στο 77ο λεπτό, με τον Minamino (ο οποίος είχε περάσει στο ματς ένα λεπτό νωρίτερα) να χρίζεται σκόρερ, αξιοποιώντας ιδανικά την ασίστ του Salah και να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas; Fabinho, Oxlade-Chamberlain (Henderson 76′), Thiago (Morton 84′); Salah, Mane, Jota (Minamino 76′)

Arsenal: Ramsdale; Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares; Partey, Sambi (Maitland-Niles 53′); Saka, Smith Rowe, Aubameyang; Lacazette (Odegaard 66′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares