Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 11:24

Ματσάρα με απώλεια στο Λονδίνο | Tottenham 2-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool (των 10 παικτών από το 77′) κρατούσε σφιχτά ένα μεγάλο διπλό στο Hotspur Stadium, αλλά η Tottenham την υποχρέωσε σε απώλεια (2-2) για την 18η αγωνιστική της Premier League και πλέον οι Reds βρίσκονται στο -3 από την κορυφή.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη (22/12) με τη Leicester στο Anfield για τα προημιτελικά του Carabao Cup.

Στάση… Λονδίνο.

Η Liverpool βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς κόντρα στην Tottenham, κατάφερε να κάνει την ανατροπή αλλά οι Spurs ισοφάρισαν, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στο δυνατό ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Premier League. Ένα ντέρμπι… ροντέο, θεαματικό, γεμάτο ένταση και μία αποβολή – αυτή στον Robertson στο 77ο λεπτό (ο οποίος είχε 1 γκολ και 1 ασίστ).

Έτσι, η Liverpool έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου, καθώς έμεινε στη 2η θέση με 41 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από την πρωτοπόρο Manchester City (44 β.).

Ο Kane άνοιξε το σκορ για την Tottenham, με τους Jota και Robertson να ανατρέπουν το σκορ για τους Reds, αλλά ο Son διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Στα αξιοσημείωτα, ακόμη μια συμμετοχή για τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 82ο λεπτό και παραλίγο να μοιράσει μια ασίστ.

Προηγήθηκε νωρίς η Tottenham, απάντησε άμεσα η Liverpool

Με άλλους δύο παίκτες να απουσιάζουν από το βασικό σχήμα (Thiago, Henderson), οι Morton, Keita και Milner πήραν θέση στη μεσαία γραμμή, με τον Klopp να βάζει ξανά τον Jota μαζί με τους Salah-Mane στην επίθεση, αφήνοντας στον πάγκο τον Firmino.

Οι Reds είχαν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασαν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό, με την κεφαλιά του Robertson μέσα από την περιοχή να περνάει άουτ, ενώ το σουτ του Milner στο επόμενο λεπτό έφυγε δίπλα από την εστία του Lloris.

Ωστόσο, η Tottenham κατάφερε να ανοίξει πρώτη το σκορ στο Hotspur Stadium. Και μάλιστα πολύ νωρίς. Ο Ndombele βρήκε ωραία τον Kane στα δεξια της περιοχής, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Alisson για το 1-0 στο 13ο λεπτό.

Η ομάδα του Konte έχασε άλλες δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να αυξήσει το προβάδισμά της. Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ, ο Son βγήκε απέναντι στον Alisson, με τον Βραζιλιάνο να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση, ενώ στο 30ό λεπτό, ο Alli αστόχησε από το ύψος του πέναλτι.

Κι αφού η Liverpool δεν δέχτηκε άλλα γκολ στο πρώτο μέρος, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα. Ο Robertson έκανε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά της περιοχής και ο Jota με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Lloris για το 1-1 στο 35ο λεπτό, πετυχαίνοντας το 10ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Klopp είχε την ευκαιρία να φέρει τα πάνω-κάτω πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Στο 42ο λεπτό ο Mane σημάδεψε το πάνω μέρος του δοκαριού και στο επόμενο λεπτό ο Lloris έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Alexander-Arnold μέσα από την περιοχή.

Ο Robertson υπέγραψε την ανατροπή (και αποβλήθηκε), αλλά ο Son έδωσε τον βαθμό στους Spurs

Ο… τρελός ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Η Tottenham έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 55ο λεπτό, με τον Alisson να μπλοκάρει σωτήρια το σουτ του Kane από το ύψος του πέναλτι.

Οι Reds ανέβασαν την απόδοσή τους, αύξησαν την πίεση στα καρέ των Spurs και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Ο Salah δεν μπόρεσε να νικήσει τον Lloris με κεφαλιά από κοντά και στη συνέχεια της φάσης ο Alexander-Arnold έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Robertson κι αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 στο 69ο λεπτό.

Το ματς είχε πάρει… φωτιά και η Tottenham απάντησε άμεσα. Ο Alisson έκανε λάθος έξοδο βρίσκοντας… αέρα, ο Son εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα και σε κενή εστία σημείωσε το 2-2 στο 74ο λεπτό, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος.

Η Liverpool δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη απειλητική στιγμή. Στο 77ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Robertson για σκληρό μαρκάρισμα στον Emerson, ενώ στο 82ο λεπτό ο Klopp πέρασε στο ματς τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος παραλίγο να μοιράσει μια ασίστ στις καθυστερήσεις, αλλά η σέντρα του κόπηκε από τους αμυντικούς της Tottenham.

Οι συνθέσεις

Tottenham: Lloris; Sanchez, Dier, Davies; Royal, Winks, Ndombele (Skipp 64′), Sessegnon (Reguilon 86′); Alli, Son, Kane

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Konate, Robertson; Morton (Firmino 60′), Milner, Keita; Salah, Mane (Tsimikas 82′), Jota (Gomez 90+2′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares