Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 20:22

Ισχυρό πλήγμα στο κλείσιμο του 2021 | Leicester 1-0 Liverpool: Match Review

Η Liverpool ήταν άτυχη, βρέθηκε σε μέτρια βραδιά και ηττήθηκε με 1-0 από τη Leicester στο King Power Stadium, κλείνοντας το 2021 με τη 2η ήττα της στην Premier League και πλέον βρίσκεται στο -6 από την κορυφή. Βασικός (και εξαιρετικός) ο Κώστας Τσιμίκας σε όλο το 90λεπτο.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή (2/1/22) με την Chelsea στο Stamford Bridge για την 21η αγωνιστική της Premier League.

Όλα στραβά κι ανάποδα…

Ο Salah έχασε πέναλτι για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, η Liverpool έχασε τα άχαστα και ηττήθηκε με 1-0 από τη Leicester στο King Power Stadium για την 20ή αγωνιστική της Premier League.

Οι «αλεπούδες» πήραν σπουδαία νίκη χάρη σε γκολ του Lookman και υποχρέωσαν τους Reds στη 2η ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα, με την ομάδα του Klopp να μένει στους 41 βαθμούς (όσους έχει και η Chelsea) και να βρίσκεται πλέον στο -6 από την πρωτοπόρο Manchester City (με παιχνίδι λιγότερο).


Στα αξιοσημείωτα η εξαιρετική παρουσία του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος ξεκίνησε βασικός, έπαιξε σε όλο το 90λεπτο και ήταν από τους πρωταγωνιστές της Liverpool.

Μοιραίος ο Salah, πολλές χαμένες ευκαιρίες η Liverpool

Οι Reds ξεκίνησαν πιο δυνατά και έκλεισαν από νωρίς τη Leicester στην περιοχή της, πιέζοντας κυρίως από τα πλάγια.

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 8ο λεπτό, με το σουτ του Henderson έξω από την περιοχή να περνάει άουτ και στο 16ο λεπτό η Liverpool κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Ndidi ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Salah.

Ο Αιγύπτιος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Schmeichel τον νίκησε, ενώ στη συνέχεια ο Salah πήρε το ριμπάουντ και σε κενό τέρμα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά. Μάλιστα, αυτό ήταν μόλις το δεύτερο πέναλτι που χάνει ο Mo στην Premier League και το πρώτο από τον Οκτώβριο του 2017.

Η Liverpool συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού, χάνοντας ευκαιρίες με τους Jota και Salah, με την ομάδα του Rodgers να απαντάει στις ευκαιρίες, φτάνοντας δύο φορές κοντά στο γκολ με τους Vardy και Maddison.

Ο Lookman μπήκε στο παιχνίδι και πλήγωσε τη Liverpool

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μια τρομερή χαμένη ευκαιρία για τη Liverpool. Στο 55ο λεπτό, ο Jota βρήκε τον Mane στην περιοχή, αυτός βγήκε απέναντι στον Schmeichel αλλά από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Η είσοδος του Lookman στο 56ο λεπτό άλλαξε το ματς για τη Leicester, καθώς ο Άγγλος επιθετικός χρειάστηκε μόλις 3 λεπτά στο γήπεδο για να σκοράρει. Ο Dewsbury-Hall βρήκε τον Lookman στην περιοχή, αυτός έκανε ωραία κίνηση στην περιοχή και με άγοψο τελείωμα νίκησε τον Alisson για το 1-0 στο 59ο λεπτό.

Οι Reds προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η Leicester είχε κλείσει την άμυνά της και δεν επέτρεπε στη Liverpool να απειλήσει την εστία του Schmeichel, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, καθώς έσωσε την ομάδα του σε αρκετές περιπτώσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτή στο 86ο λεπτό που απέκρουσε δύσκολα το σουτ από κοντά του Van Dijk.

Πολύ σημαντική νίκη για τη Leicester, που αντέδρασε μετά το 6-3 από τη City. Από την άλλη, οδυνηρή ήττα για τη Liverpool, που μένει στο -6 από την κορυφή και ακολουθεί το σπουδαίο ματς με την Chelsea στο Λονδίνο (2/1).

Οι συνθέσεις

Leicester: Schmeichel; Castagne, Amartey, Ndidi, Thomas; Dewsbury-Hall, Soumare, Choudhury (Lookman 56′), Maddison; Iheanacho (Tielemans 56′), Vardy

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas; Fabinho (Milner 64′), Henderson (Firmino 70′), Oxlade-Chamberlain (Keita 56′); Salah, Mane, Jota

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares