Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 14:16

Νέος χρόνος, νέα απώλεια | Chelsea 2-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στην Chelsea στο Stamford Bridge αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, μένοντας στο 2-2 για την 21η αγωνιστική της Premier League σε ένα απολαυστικό ντέρμπι που έβγαλε κερδισμένη τη Manchester City. Βασικός (και εξαιρετικός) ο Κώστας Τσιμίκας που αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Πέμπτη (6/1) με την Arsenal στο Emirates για τον πρώτο ημιτελικό του Carabao Cup.

Τι ντέρμπι ήταν αυτό!

Σε μια συναρπαστική ματσάρα στο Stamford Bridge, Chelsea και Liverpool ήρθαν ισόπαλες (2-2) για την 21η αγωνιστική της Premier League και ουσιαστικά… έχρισαν ξεκάθαρο φαβορί την Manchester City (53 β.) για την κατάκτηση του τίτλου, η οποία πλέον βρίσκεται στο +10 από τους Λονδρέζους (43 β.).

Αυτό ήταν το 3ο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη για τη Liverpool (42 β. – με παιχνίδι λιγότερο), με την οποία αγωνίστηκε βασικός ο Κώστας Τσιμίκας σε όλο το 90λεπτο και ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικός και από τους καλύτερους παίκτες στο γήπεδο.

Η ομάδα του Klopp (ο οποίος έλειπε από τον πάγκο λόγω κορωνοϊού – στον πάγκο βρέθηκε ο βοηθός του, Pep Lijnders) πήρε το προβάδισμα στο 9ο λεπτό με τον Mane και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Salah στο 26ο λεπτό, ωστόσο η Chelsea αντέδρασε άμεσα και έφερε το ματς στα ίσα με γκολ των Kovacic (42′) και Pulisic (45+1′).

Ένα… τρελό τρελό πρώτο ημίχρονο

Με τους Alisson, Matip και Firmino να μένουν εκτός αποστολής λόγω κορωνοϊού, οι Reds παρατάχθηκαν με τον Κώστα Τσιμίκα στο βασικό σχήμα στα αριστερά, τον Kelleher στο τέρμα και τον Konate στο κέντρο της άμυνας.

Το ντέρμπι ήταν… ντέρμπι από το ξεκίνημα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω με τρελούς ρυθμούς. Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ωστόσο οι Reds ήταν εκείνοι που πήραν από νωρίς το προβάδισμα. Ο Chalobah έκανε λάθος στην άμυνα της Chelsea, ο Mane το εκμεταλλεύτηκε, πέρασε και τον Mendy και πλάσαρε για το 0-1 στο 9ο λεπτό.

Η Liverpool «πάτησε» στο καλό μομέντουμ που είχε φτιάξει και δεν άργησε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Μετά από ωραία κυκλοφορία των Reds έξω από την περιοχή, ο Alexander-Arnold βρήκε ωραία τον Salah στα δεξιά της περιοχής και ο Αιγύπτιος με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Mendy για το 0-2 στο 26ο λεπτό.

Ωστόσο, η ομάδα του Tuchel δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε, καθώς πριν την ανάπαυλα κατάφερε όχι απλά να μειώσει, αλλά και να φέρει το ματς σε ισορροπία. Και όλα αυτά σε διάστημα 4 λεπτών.

Η Chelsea ανέβασε ρυθμό στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και μείωσε σε 1-2 χάρη σε τρομερό σουτ στην κίνηση του Kovacic στο 42ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Kante βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Liverpool, βρήκε τον Pulisic στην περιοχή και νίκησε τον Kelleher για το 2-2.

Ανώτερη η Chelsea στο δεύτερο μέρος – Δεν το πίστεψε η Liverpool

Ο φρενήρης ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Λονδρέζους να πατούν καλύτερα, ωστόσο η Liverpool ήταν εκείνη που έφτασε πολύ κοντά στο τρίτο γκολ, με τον Salah να επιχειρεί να νικήσει από μακριά τον Mendy, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με μια φοβερή απόκρουση κράτησε το 2-2, ενώ στο επόμενο λεπτό έσωσε ξανά την Chelsea στο σουτ του Mane.

Οι μπλε ανέβασαν την απόδοσή τους, απειλώντας στο 62ο λεπτό, με τον Pulisic να σουτάρει από κοντά αλλά ο Kelleher έδιωξε σωτήρια.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με τους παίκτες του Tuchel πάντως να πιέζουν συνεχώς για να πετύχουν το γκολ της νίκης. Αυτό δεν ήρθε, με το τελικό 2-2 να αφήνει χαμένες και τις δύο ομάδες και… σχεδόν πρωταθλήτρια την Manchester City.

Οι συνθέσεις

Chelsea: Mendy; Chalobah, Silva, Rudiger; Azpilicueta, Kante, Kovacic, Alonso; Pulisic, Mount, Havertz

Liverpool: Kelleher; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas; Fabinho, Henderson, Milner (Keita 69′); Salah, Mane (Jones 90′), Jota (Oxlade-Chamberlain 69′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares