Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 20:40

Αγκαλιά με την πρόκριση στους 8 | Inter 0-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 2-0 της Inter στο San Siro χάρη σε γκολ των Firmino-Salah και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο (19/2, 17:00) στο Anfield με τη Norwich για την 26η αγωνιστική της Premier League.

Θριαμβευτικό διπλό-πρόκρισης στο Μιλάνο για τη Liverpool!

Η ομάδα του Jurgen Klopp επικράτησε με 2-0 της Inter στο San Siro στο πρώτο μεταξύ τους ματς της φάση των «16» του Champions League και βρίσκεται… αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με τον Κώστα Τσιμίκα να μένει στον πάγκο, οι Reds έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, η Inter ήταν ανώτερη στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, ωστόσο η Liverpool ήταν κυνική στα τελευταία λεπτά και με γκολ των Firmino (75′) και Salah (83′) πήρε σπουδαία νίκη στο Μιλάνο, έχοντας τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στο Anfield (8/3).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 18χρονος Harvey Elliott έκανε ντεμπούτο ως βασικός σε αγώνα Champions League και έγινε παράλληλα ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Liverpool στη διοργάνωση.

Εκπληκτικός ρυθμός και πολλές ευκαιρίες

Ο ρυθμός ήταν φοβερός από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να απειλούν πρώτοι στο 5ο λεπτό με το σουτ του Martinez να περνάει δίπλα από την εστία του Alisson.

Η Liverpool απάντησε στις ευκαιρίες 4 λεπτά αργότερα, με τον Thiago να μη βρίσκει στόχο, ενώ στο 14ο λεπτό, ο Mane «άγγιξε» το γκολ, αλλά η κεφαλιά του μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα δίπλα από το τέρμα του Handanovic.

Η μεγαλύτερη φάση στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Inter. Στο 16ο λεπτό, ο Calhanoglu βρέθηκε στα αριστερά της περιοχής, έκανε το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Alisson.

Η ομάδα του Klopp ανέβασε την απόδοσή της, είχε ευκαιρίες με το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Mane(23′) και το φάουλ του Alexander-Arnold (29′), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με τους «νερατζούρι» να απειλούν στο 40ό λεπτό, με την κεφαλιά του Skriniar μέσα από την περιοχή να φεύγει εκτός εστίας.

Ανώτερη η Inter, αλλά η Liverpool… χτύπησε δις στο τέλος

Οι παίκτες του Simone Inzaghi πατούσαν καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο και δυσκόλεψαν αρκετά τη Liverpool, χάνοντας ευκαιρία στο 47ο λεπτό με τον Brozovic, ενώ 6 λεπτά αργότερα ο Martinez βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν βρήκε την μπάλα μετά από τη σέντρα ακριβείας του Perisic.

Ο Klopp πέρασε στο παιχνίδι τους Keita, Henderson και Diaz (και τον Firmino στην έναρξη του δευτέρου μέρους), με τον Κολομβιανό να χάνει ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του στο 63ο λεπτό, καθώς ο Skriniar τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Η Liverpool ισορρόπησε την κατάσταση μετά το 65ο λεπτό, η πίεση καρποφόρησε και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Μετά από κόρνερ από τα δεξιά του Robertson, ο Firmino με κεφαλιά μέσα από την περιοχή νίκησε τον Handanovic για το 0-1 στο 75ο λεπτό.

Οι Reds συνέχισαν να πιέζουν και «κλείδωσαν» τη νίκη στο 83ο λεπτό, με τον Salah να σκοράρει από κοντά, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Αυτό ήταν το 8ο διαδοχικό εκτός έδρας γκολ του Salah στο Champions League, ξεκινώντας από το ματς κόντρα στην Atalanta τον Νοέμβριο του 2020.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho (Keita 59′), Thiago (Milner 86′), Elliott (Henderson 59′); Salah, Jota (Firmino 46′), Mane (Diaz 59′)

Inter: Handanovic; Dumfries, De Vrij, Bastoni, Skriniar, Perisic; Brozovic, Vidal, Calhanoglu; Dzeko, Lautaro

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares