Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 21:05

Απεβίωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ Ζαχαρίας Αλεξάνδρου

Θλίψη στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ… Σε ηλικία 97 ετών απεβίωσε ο επί 21 χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (1977-98), ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου και η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (6/4) στις 3:30 μ.μ. στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μια πολύ σημαντική μορφή του ελληνικού μπάσκετ, ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών. Ο εκλιπών πρωτοεξελέγη πρόεδρος της ΕΟΚ το 1977, διαδεχόμενος τον πρώτο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον Βλαδίμηρο Βάλλα κι έμεινε στη θέση του ως το 1998, όπου τον διαδέχθηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ και στο έπος της εθνικής στο  Ευρωμπάσκετ του 1987.

Παράλληλα, ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου υπήρξε στυλοβάτης στα διοικητικά του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας. Να τονιστεί μάλιστα πως από το 2002 υπήρξε επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 6 Απριλίου, στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο κόσμος του μπάσκετ θα πει το "ύστατο χαίρε".

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το ελληνικό μπάσκετ συνολικά, πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιάς θλίψης την είδηση της απώλειας του Ζαχαρία Αλεξάνδρου, σε ηλικία 97 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε εκ των ιδρυτικών στελεχών της Ομοσπονδίας, την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες από διάφορες θέσεις, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος, ενώ του είχε αποδοθεί και ο τίτλος του «επίτιμου».

Στην ΕΟΚ είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 1977 και παρέμενε στη διοίκηση μέχρι το 1998, χωρίς όμως και στη συνέχεια να σταματήσει την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του. Η παρακαταθήκη που άφησε στο άθλημα η ενασχόλησή του με αυτό είναι πολύ σημαντική και η αφοσίωσή του σε αυτό, αξιομνημόνευτη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

AKADIMIES PANNAXIAKOS

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2022 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares