Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 11:46

Φουλάρει και για το FA Cup | Manchester City 2-3 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 3-2 της Manchester City σε μια συναρπαστική ματσάρα στο Wembley και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του FA Cup, όπου περιμένει μια εκ των Crystal Palace-Chelsea.

Επόμενο ματς για τους Reds, τη Μεγάλη Τρίτη 19/4 (22:00) με τη Manchester United στο Anfield για την 30ή αγωνιστική της Premier League.

Liverpool και Manchester City συναντήθηκαν ξανά μετά το συναρπαστικό 2-2 στην Premier League και αυτή τη φορά υπήρξε νικήτρια.

Σε άλλη μια χορταστική ματσάρα οι δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου συναντήθηκαν στο Wembley, με τους Reds να επικρατούν με 3-2 και να παίρνουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του FA Cup (14/5), όπου θα βρουν μπροστά τους μία εκ των Crystal Palace-Chelsea που παίζουν σήμερα (17/4).

Η Liverpool πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας τρία γκολ, με τη City, η οποία παρατάχθηκε με αλλαγές, να ανεβάζει ρυθμούς στο δεύτερο 45λεπτο και να κάνει θρίλερ το ματς στο φινάλε.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Reds ο Sadio Mane, που είπε… ευχαριστώ στις διαδοχικές γκάφες του Steffen, πετυχαίνοντας δύο γκολ, με τον Konate να ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη επιτυχία της Liverpool. Grealish και Silva μείωσαν για τους Citizens, ενώ ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο.

Το τέλειο πρώτο ημίχρονο

Ο Guardiola επέλεξε να παρατάξει τη City με πολλές αλλαγές στον ημιτελικό του Wembley. Οι Citizens προέρχονταν από τον εξουθενωτικό επαναληπτικό της Μαδρίτης με την Atletico, με τον Καταλανό τεχνικό να καταφεύγει στη λύση του rotation. Η Liverpool ξετύλιξε το… δώρο της City, στήνοντας πάρτι στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Reds έκαναν ότι ήθελαν στο Wembley, πετυχαίνοντας στο ρελαντί τρία γκολ. Η αρμάδα του Klopp μπήκε δυνατά στο ματς, σκοράροντας με το… καλησπέρα. Μόλις στο 9ο λεπτό, ο Konate έγραψε το 0-1 για τη Liverpool. Μετά από κόρνερ του Robertson, ο 22χρονος νίκησε τους πάντες στις εναέριες μονομαχίες, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Steffen.

Τη στιγμή που η City προσπαθούσε να συνέλθει από το γρήγορο γκολ, ήρθε και το δεύτερο… χτύπημα. Που έφερε και την «υπογραφή» του τερματοφύλακα της. Στο 17ο λεπτό, ο Steffen υπέπεσε σε μια αδιανόητη γκάφα, προσφέροντας στο… πιάτο το γκολ στον Mane . Ο Αμερικανός άργησε να διώξει την μπάλα και ο Σενεγαλέζος έγραψε το 0-2.

Η Liverpool συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, οι Πολίτες αδυνατούσαν να πλησιάσουν την εστία του Άλισον, με την ομάδα του Klopp να βρίσκει και τρίτο γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45ο λεπτό, ο Thiago ύψωσε για τον Mane μέσα στην περιοχή των Reds, με τον Σενεγαλέζο να σκοράρει με απίθανο, κοντινό βολέ για το 0-3.

Θρίλερ στο τέλος και κόκκινη πρόκριση

Η City μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα στο 47ο λεπτό. Ο Jesus πέρασε τον Fabinho, έστρωσε στον Grealish, που εκτέλεσε από κοντά για το 1-3.

Οι Reds προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 51ο λεπτό, ο Diaz βρήκε τον Mane, με τον Σενεγαλέζο να σουτάρει και τον Steffen να μπλοκάρει εύκολα.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Πολίτες έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Jesus πάτησε περιοχή, με τον Alisson να τον νικά.

Οι Reds ισορρόπησαν την κατάσταση στη συνέχεια, ανακτώντας την κατοχή της μπάλας. Στο 70ο λεπτό, ωστόσο, λίγο έλειψε να βάλει… φωτιά στο ματς ο Jesus. Ο Grealishτον έβγαλε τετ α τετ με τον Alisson, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να κατεβάζει ξανά ρολά.

Δυο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Klopp άγγιξε το τέταρτο γκολ. Απίστευτη γκάφα του Zinchenko, λόμπα του Salah και η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της City.

Στα τελευταία λεπτά το ματς πήρε… φωτιά. Στο 90ο λεπτό, η City μείωσε με τον Silva. Τρομερή ενέργεια από τον Mahrez, που σέρβιρε στον Πορτογάλο για το 2-3.

Οι Πολίτες πίεσαν για την ισοφάριση, με τον Alisson να μπλοκάρει το σουτ του Sterling στις καθυστερήσεις. Ετσι, η Λίβερπουλ έκλεισε θέση στον τελικό και ετοιμάζεται για νέα κούπα.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Thiago (Jones 87′), Keita (Henderson 73′); Salah, Diaz (Firmino 84′), Mane (Jota 84′)

Man City: Steffen; Cancelo, Stones, Ake, Zinchenko; Fernandinho, Bernardo, Foden; Grealish, Jesus (Mahrez 73′), Sterling

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares