Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 21:49

Ελληνας Θεός: Ο Τσιτσιπάς έκανε το back to back στο Μόντε Κάρλο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια μαγική εμφάνιση επικράτησε στον τελικό του Μόντε Κάρλο με 2-0 σετ του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα και έκανε το back to back – Πρώτος τίτλος για φέτος και 8ος συνολικά στην καριέρα του Ελληνα τενίστα, σε επίπεδο ATP.

Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Πρίγκιπας του Μόντε Κάρλο!

Ο Ελληνας τενίστας με μια σπουδαία εμφάνιση επικράτησε στον τελικό του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 2-0 σετ (6-3, 7-6 [3]) και έκανε το back to back στο Μονακό. Ο 23χρονος υπερασπίστηκε τον τίτλο που πήρε πέρσι και μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στη χωμάτινη σεζόν. Αυτός είναι ο πρώτος φετινός, αλλά και ο 8ος συνολικά τίτλος στην καριέρα του συμπατριώτη μας, σε επίπεδο ATP.

Μια μεγάλη εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έπαιξε εξαιρετικό τένις καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Ο Ελληνας τενίστας άφησε πίσω του τις μέτριες εμφανίσεις σε Indian Wells και Μαϊάμι και επέστρεψε σε υψηλές πτήσεις, κατακτώντας με επιβλητικό τρόπο το πρώτο χωμάτινό Masters της φετινής σεζόν. Μια πολύ σπουδαία διάκριση για τον 23χρονο τενίστα, που έστειλε μήνυμα στους αντιπάλους του ενόψει των μεγάλων τουρνουά που ακολουθούν και φυσικά ενόψει του Ρολάν Γκαρός, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στα τέλη Μαΐου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι 4 από τους 8 τρόπαια που έχει κατακτήσει ο Στέφανος είναι στο χώμα. Εχει πάρει δύο φορές τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο, μια φορά στο Εστορίλ (ATP 250) και μια φορά στη Λιόν (250 ATP). Επίσης, ο Τσιτσιπάς έγινε μόλις ο 6ος παίκτης στην ιστορία της open era, που κερδίζει δύο συνεχόμενες φορές το τρόπαιο στο Μόντε Κάρλο. Τελευταίο που τα είχε καταφέρει ήταν ο Ράφαελ Ναδάλ.

Το σημερινό παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που είδε τον Αλεχάντρο να του κάνει μπρέικ στο 3ο game και να προηγείται με 2-1. Η απάντηση του Ελληνα τενίστα, όμως, ήταν άμεση, με τον 23χρονο να απαντάει με μπρέικ και να ισοφαρίζει σε 2-2. Στο 8ο game ο «Τσιτσιφάστ» έκανε νέο μπρέικ και προηγήθηκε με 5-3, ενώ λίγο αργότερα με love service game έφτασε στο 6-3 και έκανε το 1-0 στα σετ. Το πρώτο βήμα για τον τίτλο.

Ο συμπατριώτης μας ξεκίνησε το δεύτερο σετ με την ψυχολογία στα ύψη και κατάφερε να κάνει μπρέικ μόλις στο πρώτο service game του Ισπανού. Ο Στέφανος κατακτώντας πέντε σερί games (σ.σ από το τέλος του πρώτου σετ μέχρι τις αρχές του δεύτερου), προηγήθηκε με 2-0 games. Ο Αλεχάντρο απάντησε με τρία σερί game και έφερε τούμπα το παιχνίδι (2-3), αλλά ο Τσιτσιπάς δεν πτοήθηκε. Ισοφάρισε σε 3-3 και στο 9ο game «έσπασε» για μια ακόμα φορά το σερβίς του Ισπανού για το 5-4. Στη συνέχεια ο Στέφανος σέρβιρε για το 6-4, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι. Όπως έγινε και στα προημιτελικά με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του 23χρονου και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα του Στέφανου, με τον Ελληνα τενίστα να φτάνει εύκολα στο 7-3 και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο για δεύτερη σερί χρονιά.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares