Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 10:49

Βήμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τη Μονακό στο ΣΕΦ, με απίθανους ΜακΚίσικ, Γουόκαπ, Πρίντεζη και έστειλε μήνυμα για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός με μια ψυχωμένη εμφάνιση, σε ένα ΣΕΦ που «κόχλαζε», νίκησε τη Μονακό με 71-54, και έκανε το 1-0 στη σειρά. Φοβεροί Γουόκαπ, ΜακΚίσικ και Πρίντεζης και άμυνα που «έτρωγε» σίδερα.

Σε μια βραδιά που το ΣΕΦ «σείστηκε» για τον Βασίλη Σπανούλη οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και έκαναν το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στο Βελιγράδι για το Final 4 της Euroleague (19-21/5).

Ο Τόμας Γουόκαπ έκανε… οσκαρική εμφάνιση και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Σακίλ ΜακΚίσικ έδωσε στη δεύτερη περίοδο την ώθηση, την ενέργεια, το πείσμα που είχε ανάγκη η ομάδα του, οι Σλούκας, Βεζένκοβ, Πρίντεζης είχαν καλές στιγμές, και οι Πειραιώτες έδειξαν με το καλημέρα στη Μονακό ποιός θα είναι το «αφεντικό» στη σειρά.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν κάπως μουδιασμένα την αναμέτρηση, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να εμφανίζεται αρκετά νευρικό και άστοχο, την ώρα που η Μονακό λειτουργούσε με ηρεμία και ψύχραιμες επιλογές στην επίθεση.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν κακοί επιθετικά, σε δημιουργία και σε εκτέλεση, έβαλαν μόλις οκτώ πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαν 0/7 σουτ από την περιφέρεια, και κάπως έτσι βρέθηκαν στο -7 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου(8-15).

Ωστόσο κάπου εκεί ανέλαβαν δράση οι Σλούκας και Βενζέκοφ οι οποίοι πήραν το σκοράρισμα του Ολυμπιακού στις πλάτες του, για το 15-15 στο 12′.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έσφιξαν την άμυνα τους, λειτουργώντας εξαιρετικά στο μαρκάρισμα του Μάικ Τζέιμς, και με τον ΜακΚίσικ να βάζει τα περιφερειακά σουτ, άρχιζαν να χτίζουν την δική τους διαφορά.

Το τρίποντο του Πρίντεζη για το 31-22 έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ και οδήγησε σε timeout του Ομπράντοβιτς, ο οποίος έβλεπε την ομάδα του να βρίσκεται στο -7.

Η άμυνα πάνω στον Τζέιμς συνέχισε να είναι σεμιναριακού επιπέδου και στην επανάληψη, με τον Γουόκαπ να βάζει μεγάλο τρίποντο από τη γωνία για το 38-30 και στη συνέχεια αρχικά να κλέβει τη μπάλα και στη συνέχεια να καρφώνει στον αιφνιδιασμό σηκώνοντας στο πόδι το ΣΕΦ.

Ο Γουόκαπ έκανε πράγματα και θαύματα και στις δύο πλευρές του παρκέ, για το 44-30 στο 26′, ο Πρίντεζης έβαλε βολές για το 50-34 στο 29′ και στο τέλος της τρίτης περιόδου, οι ερυθρόλευκοι είχαν αρχίσει να βάζουν τις βάσεις για το 1-0 στη σειρά.

Χολ και Μοτούμ προσπάθησαν να κρατήσουν την Μονακό σε απόσταση ασφαλείας, (54-43) στο 34′, ωστόσο το τρίποντο του ΜαΚκίσικ έδωσε ξανά ανάσα στον Ολυμπιακό. Ο Σλούκας έγραψε το 62-48 με μακρινό σουτ, με τον Πρίντεζη να παίρνει την «σκυτάλη» για το 65-50, σφραγίζοντας έτσι την νίκη για τον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν κεφάλι στη σειρά, και να στοχεύουν πλέον να διπλασιάσουν τις νίκες τους, στο Game 2 την Μεγάλη Παρασκεύη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-15, 33-26, 50-36, 71-54

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares