Κυριακή, 24 Απριλίου 2022 17:45

Έμαθαν τους αντιπάλους τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ οι Εθνικές μας ομάδες πόλο!

Τις αντιπάλους τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ της Κροατίας, το οποίο θα λάβει χώρα από 27 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου 2022 έμαθαν χθες (Μ. Σάββατο 23/4) οι Εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών.

Η ασημένια Ολυμπιονίκης ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών κληρώθηκε στον Β’ Όμιλο και θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Κροατία, τη Γαλλία και την Μάλτα. Η κλήρωση θεωρείται απαιτητική, αφού οι Κροάτες αποτελούν μία από τις παραδοσιακές υπερδυνάμεις του αθλήματος, ενώ οι Γάλλοι δείχνουν ιδιαίτερα ανεβασμένοι ενόψει και των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι το 2024, έχοντας πάρει μεγάλες νίκες στα προκριματικά του πρόσφατου World League, ενώ είχαν βάλει πολύ δύσκολα και στην Εθνική μας και στο προολυμπιακό του Ρότερνταμ πέρσι (νίκη της Ελλάδας στα πέναλτι έπειτα από σπουδαια επιστροφή στο σκορ στην τελευταία περίοδο).

Από την άλλη, η ανανεωμένη εθνική των γυναικών με την Αλεξία Καμμένου πλέον στον πάγκο, θα βρεθεί στον Α’ Όμιλο με αντιπάλους τη Γερμανία, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Ολλανδία και τη Ρουμανία και αναμένεται να παλέψει για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων με τις Μαγυάρες και τις «Οράνιε». Εάν τα καταφέρει θα έχει πιθανότατα εύκολο έργο στον χιαστί προημιτελικό, αφού στον έτερο όμιλο (Σερβία, Γαλλία, Σλοβακία, Ιταλία, Ισραήλ, Ισπανία) τις δύο πρώτες θέσεις αναμένεται να καταλάβουν Ισπανία και Ιταλία με τις άλλες τέσσερις χώρες να αποτελούν ομάδες δεύτερης ταχύτητας.

Αναλυτικά η κλήρωση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων

Άνδρες

Α’ Όμιλος: Ιταλία, Γεωργία, Σλοβακία, Μαυροβούνιο

Β’ Όμιλος: Ελλάδα, Γαλλία, Μάλτα, Κροατία

Γ’ Όμιλος: Ρουμανία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία

Δ’ Όμιλος: Σερβία Ουγγαρία, Ισραήλ, Σλοβενία*

*Η Σλοβενία προκρίθηκε με wild card ύστερα από την αποβολή της Ρωσίας από τη διοργάνωση εξαιτίας του πολέμου με την Ουκρανία.

Από κάθε όμιλο η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση περνάει απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η και 3η θέση θα δώσουν χιαστί παιχνίδια για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ως εξής: 2Α-3Γ, 3Α-2Γ, 2Β-3Δ, 3Β-2Δ,

Προημιτελικά: Νικητής 2Α-3Γ - 1Δ (1) , Νικητής 3Α-2Γ - 1Β (2) , Νικητής 2Β-3Δ - 1Γ (3), Νικητής 3Β-2Δ - 1Α (4)

Ημιτελικά: Νικητής (1) - Νικητής (3), Νικητής (2) - Νικητής (4)

Γυναίκες

Α’ Όμιλος: Ελλάδα, Ουγγαρία, Κροατία, Γερμανία, Ολλανδία, Ρουμανία

Β’ Όμιλος: Σερβία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, Σλοβακία*

*Η Σλοβακία προκρίθηκε με wild card ύστερα από την αποβολή της Ρωσίας από τη διοργάνωση εξαιτίας του πολέμου με την Ουκρανία.

Από κάθε όμιλο οι 4 πρώτες ομάδες προκρίνονται στα προημιτελικά και θα αγωνιστούν ως εξής: 1Α - 4Β, 2Α-3Β, 3Α-2Β, 4Α-1Β

Ημιτελικά: Νικητής 1Α-4Β - Νικητής 3Α-2Β, Νικητής 2Α-3Β - Νικητής 4Α-1Β

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares