Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 12:28

Ο Τσιτσιπάς παραδόθηκε στην ανωτερότητα του Τζόκοβιτς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον τελικό του χωμάτινου τουρνουά της Ρώμης με 2-0 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

μαγκα

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του χωμάτινου τουρνουά Masters της Ρώμης. Ο Ελληνας τενίστας ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (6-0, 7-6 [5]) και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στη φετινή σεζόν.

Ο Σέρβος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στο 2022 και κατέκτησε το πρώτο του φετινό τρόπαιο, το 6ο συνολικά στη Ρώμη, 38ο σε επίπεδο Masters και συνολικά 87ο στην καριέρα του. Ένας θρύλος του παγκοσμίου τένις, με τον Τσιτσιπά να παραδίνεται στην ανωτερότητα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ενός από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Νόλε πηγαίνει πλέον στο Παρίσι με την ψυχολογία στα ύψη για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στο Ρολάν Γκαρός και να διεκδικήσει το 21ο Γκραντ Σλαμ της καριέρας του. Από την άλλη, ο Τσιτσιπάς στην πόλη του φωτός θα προσπαθήσει αρχικά να επαναλάβει την σπουδαία πορεία που έκανε πέρσι όταν έφτασε στον τελικό του RG και εν συνεχεία θα τα δώσει όλα για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε επίπεδο Γκραντ Σλαμ.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε στο κορτ αποφασισμένος να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στη φετινή σεζόν. Ο Σέρβος «έσπασε» με το… καλημέρα το σερβίς του Ελληνα τενίστα και προηγήθηκε γρήγπορα με 1-0, ενώ στο 3ο game έκανε νέο μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 3-0. Το 4-0 ήρθε με… μαθηματική ακρίβεια για τον Νόλε, ενώ στο 5ο game έκανε για τρίτη φορά μπρέικ και έφτασε στο 5-0. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για το Νο.1 του κόσμου και με 6-0 έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στην αρχή του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και με μπρέικ στο 4ο γκέιμ βρέθηκε να προηγείται με 3-1. Στο 9ο γκέιμ μάλιστα σέρβιρε για να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 1-1, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Νόβακ έκανε μπρέικ και μείωσε σε 4-5, ενώ λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, με τον Τζόκοβιτς να αποδεικνύεται ψυχραιμότερος και με 7-5 να φτάσει στο 2-0, πανηγυρίζοντας τον πρώτου φετινό τίτλο.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares