Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 15:06

Στην τροπαιοθήκη του Ιμπραΐμοβιτς!

Την ώρα που η Μίλαν κατακτούσε το 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία της μετά από 11 χρόνια, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έβαζε στην τροπαιοθήκη του την 33η κούπα.

Τι και αν είναι 40 ετών; Η ηλικία είναι ένας αριθμός για εκείνον. Τι και αν στα 39 του υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ο οποίος τον ανάγκασε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου; «Τίποτα δεν τελειώνει αν δεν το πω εγώ», είπε. Και επέστρεψε γερός και δυνατός. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, περί ου λόγος, είναι ένα θαύμα της φύσης. Ένα φαινόμενο του ποδοσφαίρου. Που μόνο δέος μπορεί να σου προκαλέσει.

Χθες μάλιστα, που η Μίλαν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από 11 χρόνια, κατά τη διάρκεια της απονομής του τίτλου έκλεψε την… παράσταση για ακόμη μια φορά, καθώς εμφανίστηκε καπνίζοντας πούρο. Και τι είπε ο Σουηδός επιθετικός; Πως θα συνεχίσει να παίζει αν νιώθει καλά και θα ανακοινώσει την απόφαση του σύντομα. Ναι. Στα 40 κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να αποφύγει την απόσυρση από την ενεργό δράση.

Προσοχή. Δεν είναι ότι σε αυτή την ηλικία υπάρχει απλά σαν μια λύση στον πάγκο μιας μικρομεσαίας ομάδας. Αγωνίζεται κανονικά στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κάνοντας πρωταθλητισμό και κατακτώντας τίτλους, φορώντας μια από τις πιο… βαριές φανέλες στον κόσμο. Γιατί όσο μεγάλος κι αν είναι, πάντα θα υπάρχει χώρος για τίτλους στην τροπαιοθήκη του.

Ο… εθισμός με τις κούπες και αυτή που λείπει

Χθες λοιπόν, η Μίλαν «πάτησε» τη Σασουόλο με 3-0 στο «Μαπέι», που είχε μετατραπεί σε… «Σαν Σίρο» και κατέκτησε το Scudetto μετά από 11 χρόνια, καθώς το τελευταίο πρωτάθλημα των «ροσονέρι» ήταν τη σεζόν 2010/11. Μαντέψτε ποιος ήταν παρών και στις δύο τελευταίες κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Ναι, καλά σκεφτήκατε. Δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Ο Ζλάταν, ο οποίος την ώρα που η ιταλική ομάδα πανηγύριζε το 19ο Scudetto στην ιστορία της εκείνος έβαζε στην τροπαιοθήκη του την 33η κούπα.

Σχεδόν όσα χρόνια ζει, τόσοι είναι και οι τίτλοι που έχει κατακτήσει συνολικά στην καριέρα του, έχοντας φορέσει τη φανέλα μόνο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, με εξαίρεση τη Μάλμε που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και τους Λος Άντζελες Γκάλαξι που αγωνίστηκε τη σεζόν 2018-19, προκειμένου να ζήσει την εμπειρία του MLS. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι κούπες έχει σηκώσει ο 40χρονος σούπερ σταρ.

Με τη φανέλα του Άγιαξ, που ήταν η δεύτερη ομάδα που αγωνίστηκε και έμεινε εκεί για τρία χρόνια, πήρε δύο πρωταθλήματα Ολλανδίας και ένα ολλανδικό Σούπερ Καπ. Την τριετία που ήταν παίκτης της Ίντερ έκανε το 3/3. Και τις τρεις χρονιές στους «νερατζούρι» κατέκτησε το Scudetto, αλλά και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Μετά την Ίντερ ήρθε η Μπαρτσελόνα στη ζωή του Ίμπρα. Για δύο χρόνια. Όμως ήταν αρκετά για να σηκώσει πέντε κούπες. Ένα πρωτάθλημα, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, δύο ισπανικά Σούπερ Καπ και ένα UEFA Σούπερ Καπ. Μετά τη Βαρκελώνη, επέστρεψε στο Μιλάνο. Αλλά για λογαριασμό της Μίλαν αυτή τη φορά. Ε να μην σηκώσει δύο κούπες και εκεί; Ο Ζλάταν είναι. Ένα πρωτάθλημα και και ένα ιταλικό Σούπερ Καπ έπρεπε να προστεθούν στην τροπαιοθήκη του.

Έπειτα από τους «ροσονέρι», ακολούθησε η τετραετία στην Παρί Σεν Ζερμέν. Τότε οι Παριζιάνοι άρχισαν να σηκώνουν το ένα τρόπαιο μετά το άλλο. Και μαζί τους φυσικά και ο Σουηδός άσος, ο οποίος με τη φανέλα των Παριζιάνων κατέκτησε 13 τίτλους. Τέσσερα σαμπιονά, δύο Κύπελλα, τρία Λιγκ Καπ και τέσσερα γαλλικά Σούπερ Καπ.

Έτσι… χορτάτος που έφυγε από το Παρίσι, θέλησε να ζήσει και την εμπειρία της Premier League. Αμαρτία θα ήταν να μην για ολόκληρο Ιμπραΐμοβιτς. Μια διετία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αρκετή για να πάρει αυτό που ήθελε. Μπορεί να μην κατέκτησε ποτέ τον τίτλου του κορυφαίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, αλλά πήρε ένα Europa League, ένα αγγλικό Σούπερ Καπ και ένα Λιγκ Καπ.

Τη μία χρονιά στο MLS με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι δεν κατάφερε να σηκώσει κάποια κούπα, όμως με την επιστροφή στην ομάδα της καρδιάς του, τη Μίλαν, επέστρεψε και στις κατακτήσεις, παίρνοντας φέτος το Scudetto. Και κάπως έτσι οι κούπες του Ιμπραΐμοβιτς έγιναν 33, με την τροπαιοθήκη του να έχει αρχίσει να… κλατάρει λόγω χώρου.

Κι όμως, υπάρχει κάτι το εντυπωσιακό-αξιοπερίεργο σε όλη αυτή την ιστορία του Ζλάταν με τις κούπες. Μπορεί η τροπαιοθήκη του να είναι γεμάτη, ωστόσο λείπει το τρόπαιο με τα μεγάλα αφτιά. Ναι, ο μεγάλος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ποτέ τον τίτλο του Champions League. Με καμία από τις Ίντερ, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Άγιαξ.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares