Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 13:33

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Η πιο βαριά φανέλα κέρδισε την καλύτερη ομάδα

Η Liverpool ήταν ανώτερη από τη Real στον τελικό του Champions League στο Παρίσι, έχασε σωρεία ευκαιρίων αλλά οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το τρόπαιο χάρη σε γκολ του Vinicius Jr.

Η Liverpool ήταν εμφανώς καλύτερη σε όλους τους τομείς από τη Real Madrid στον μεγάλο τελικό του Champions League στο Stade De France, δημιούργησε 23 τελικές αλλά έπεσε πάνω στον Courtois (9 αποκρούσεις) που κράτησε ζωντανούς τους Μαδριλένους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν μια ολιγωρία στην άμυνα των Reds και επικράτησαν με 1-0 χάρη σε γκολ του Vinicius Jr, κατακτώντας το 14ο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Ημίχρονο… πολιορκίας για τη Liverpool

Μετά από ένα άνευρο και άχρωμο ξεκίνημα των δυο ομάδων, η άμυνα της Reak βίωσε καταστάσεις… πολιορκίας από τα επιθετικά «όπλα» του Klopp. Salah, Mane και Diaz έκαναν δύσκολη τη ζωή της «βασίλισσας» στο πρώτο ημίχρονο, με τον Courtois να σώζει την κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις.

Οι παίκτες της Liverpool είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους, με τους Μαδριλένους να αδυνατούν να πλησιάσουν προς το τέρμα του Alisson.

Στο 16ο λεπτό ήρθε και η πρώτη φάση του τελικού. Ο Alexander-Arnold έκανε το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής της Real, ο Salah έπιασε το τακουνάκι και ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο σταρ των Reds απείλησε με το αριστερό, με τον Βέλγο τερματοφύλακα να μπλοκάρει. Στο 19ο λεπτό το σουτ του Alexander-Arnold πέρασε άουτ και αμέσως μετά, η Liverpool άγγιξε το 1-0. Ο Mane επιχείρησε τρομερό σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Courtois να οριζοντιώνεται και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι!

Ήταν ένα πραγματικό τετράλεπτο… ομηρίας για την άμυνα της Real, με την επόμενη φάση της ομάδας του Klopp να έρχεται στο 34ο λεπτό. Ο Salah έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Real.

Στο 43ο λεπτό είχαμε τη φάση που σήκωσε μπόλικη… σκόνη και συζήτηση. Στην πρώτη της ευκαιρία, η Real άνοιξε το σκορ έστω και προσωρινά. Ο Benzema σε δεύτερο χρόνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Alisson, με τον Γάλλο να υποδεικνύεται κατευθείαν σε θέση οφσάιντ. Το VAR χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να επικυρώσει την παράβαση, με τον Turpin να ακυρώνει το γκολ.

Η Real τιμώρησε τη μοναδική στιγμή ολιγωρίας της Liverpool

Με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, η Real βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, κάτι που έγινε από λάθος στην άμυνα της Liverpool. Στο 58ο λεπτό, ο Valverde έκανε γύρισμα από τα δεξιά και Vinicius Jr. έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Alisson από κοντά.

Στο 64ο λεπτό ο Salah συνέκλινε από δεξιά και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Courtois έπεσε και απομάκρυνε ενώ 5 λεπτά αργότερα, μετά από γέμισμα από δεξιά, ο Jota πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και ο Salah πλάσαρε από κοντά, με τον Courtois να σώζει ξανά.

Στο 80ο λεπτό, ο Αιγύπτιος έπιασε φοβερό διαγώνιο σουτ, με τον Courtois να κατεβάζει ξανά ρολά. Όπως έκανε και δύο λεπτά μετά σε σουτ του Salah από τα δεξιά, διώχνοντας εντυπωσιακά για άλλη μια φορά.

Οι Reds πίεσαν ως το τέλος για να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά η Real άντεξε και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Keita 77′), Thiago (Firmino 77′); Salah, Diaz (Jota 65′), Mane

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Casemiro, Kroos, Modric; Valverde (Camavinga 85′), Vinicius Jr, Benzema

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares