Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 20:15

Εθνική: Τι σημαίνει η πρωτιά και η άνοδος στο Nations League ενόψει EURO 2024

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 2-0 του Κοσόβου και εξασφάλισε την πρωτιά και την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία. Τι σημαίνει ωστόσο αυτή η άνοδος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εν όψει Euro 2024;

Η Εθνική μας ομάδα ήταν για ακόμη ένα βράδυ αποτελεσματική, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα. Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ επικράτησε με 2-0 του Κοσσόβου στο Πανθεσσαλικό και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League, ανεξάρτητα από το θα γίνει στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου, με Βόρεια Ιρλανδία (εντός) και Κύπρο (εκτός).

Τι σημαίνει η πρωτιά και η άνοδος στην δεύτερη κατηγορία του Nations League;

Η Ελλάδα με αυτή την άνοδο έκανε το πρώτο βήμα. Θα βρεθεί στην δεύτερη κατηγορία εκεί όπου την περιμένουν πιο ισχυροί και εμπορικοί αντίπαλοι.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, όμως, και πιο σημαντικό ενδεχομένως, η επιτυχία της Ελλάδας σημαίνει ότι θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο EURO 2024 της Γερμανίας, σε περίπτωση που δεν καταφέρε να το κάνει μέσω των προκριματικών ομίλων.

Μετά την ολοκλήρωση του Nations League, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ακολουθεί η κλήρωση των προκριματικών του EURO στις 9 Οκτωβρίου, στη Φρανκφούρτη. Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τον Μάρτιο του 2023 και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Στα γήπεδα της Γερμανίας θα πάνε οι 10 πρώτοι των 10 προκριματικών ομίλων και οι δέκα χώρες, που θα καταλάβουν τη 2η θέση. Η Γερμανία ως διοργανώτρια είναι ήδη «εκεί» και μένουν τρεις κενές θέσεις για να συμπληρωθεί το παζλ.

Σε περίπτωση που τελικά η Ελλάδα προχωρήσει στα μπαράζ, τότε ανάλογα τη θέση της θα γνωρίζει και τον αντίπαλό της. Η κορυφαία στο Nations League ranking της κατηγορίας από τις τέσσερις ομάδες του μονοπατιού της θα αντιμετωπίσει εντός έδρας σε μονό παιχνίδι την χειρότερη από τις τέσσερις ομάδες.

Οι δύο νικητές θα τεθούν αντιμέτωποι σε μονό τελικό, σε έδρα που θα προκύψει έπειτα από κλήρωση, με τους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι για τον Μάρτιο του 2024.

Πού θα πρέπει να δώσουμε προσοχή

Φυσικά υπάρχουν και πολλοί παράγοντες οι οποίοι μπορεί να δημιουργήσουν αρκετά ερωτηματικά. Αρχικά το γεγονός πως η Ρωσία έχει αποβληθεί από το Nations League (θα είναι ουραγός του 2ου ομίλου της 2ης κατηγορίας και θα υποβιβαστεί), οπότε ενδέχεται να προκύψει κενό.

Επιπλέον το γεγονός πως το γεγονός ότι χρονικά προηγείται το Nations League από τους προκριματικούς ομίλους του Euro 2024, σημαίνει πως την στιγμή που θα ολοκληρωθεί το τουρνουά, κανείς δεν θα γνωρίζει αν βρίσκεται σε προνομιούχο θέση ή όχι, πλην των νικητών κάθε ομίλου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ελλάδα έπειτα από τις άσχημες πορείες, αλλά και τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία, πλέον πανηγυρίζει μια άνοδο σε μια διοργάνωση, η οποία μπορεί να την στείλει στα γηπεδά της Γερμανίας.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares