Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 13:44

All Time Ranking της UEFA: Η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων [pic]

Ο Ολυμπιακός είναι στην 23η θέση του All Time Ranking της UEFA και είναι με διαφορά η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα. Σε ποιά θέση είναι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ...

Οι ελληνικές ομάδες διανύουν ένα δύσκολο καλοκαίρι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει αποκλειστεί ήδη από τη Λέφσκι Σόφιας, τους Άρη και Παναθηναϊκό να είναι με την πλάτη στον τοίχο και τον Ολυμπιακό να θέλει νίκη στην Μπρατισλάβα κόντρα στη Σλόβαν για να περάσει στα play offs του Europa League.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού δεν αποκλείεται μετά τα ματς της Πέμπτης (Σλόβαν – Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός – Σλάβια, Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ), να συνεχίσει μόνο μια ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτή δεν είναι άλλη από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ακόμη και αν δεν περάσει το εμπόδιο της Σλόβαν θα παίξει στα play offs του Europa Conference League.

Οι ερυθρόλευκοι είναι μακράν η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα τον 21ο αιώνα, αλλά εκτός αυτού είναι με διαφορά και η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών, σύμφωνα με όσα αναφέρει η UEFA. Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε η λίστα με τους 100 πιο πετυχημένους συλλόγους στην Ευρώπη τα τελευταία 67 χρόνια στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι ψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα, καθώς είναι στην 23η θέση της λίστας πάνω από ομάδες όπως η Τσέλσι, η Ρόμα, η Ντόρτμουντ, η Τότεναμ και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Η επόμενη ελληνική ομάδα που συναντάει κανείς στις 100 πιο πετυχημένες της Γηραιάς Ηπείρου είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος βρίσκεται στην 42η θέση, ενώ πολύ πιο χαμηλά από τους δυο «αιώνιους» είναι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι στην 70η και στην 72η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κορυφή της λίστας είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Μπαρτσελόνα και στην τρίτη θέση είναι η Μπενφίκα. Στην 4η θέση είναι η Μπάγερν, ενώ η πρώτη αγγλική ομάδα στη λίστα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 7η θέση, με τη Λίβερπουλ να είναι στην 16η.

Δείτε τη λίστα με τις 100 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη:

 

 

 Τέλος, με το ποσοστό στο 36%, ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η ομάδα που προσφέρει τους περισσότερους βαθμούς στη χώρα μας, από το 1955 μέχρι σήμερα και είναι εκεί και συνεχίζει, στοχεύοντας να μπει στους ομίλους του Europa League.

Ο σύλλογος που έχει δώσει το μεγαλύτερο ποσοστό βαθμών στη χώρα του είναι η Ντινάμο Κιέβου (58,59%) στην Ουκρανία και μετά η Σέλτικ στην Σκοτία με 40,98%.

 

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares