Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 20:37

Απολαυστικό ξέσπασμα | Liverpool 9-0 Bournemouth: Match Review

Η Liverpool ισοπέδωσε με το εκκωφαντικό 9-0 τη Bournemouth στο Anfield, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στη φετινή Premier League. 6 διαφορετικοί σκόρερ, 3 ασίστ και 2 γκολ ο Firmino, 2 ασίστ ο Τσιμίκας.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη 31/8 (22:00) με τη Newcastle στο Anfield.

Η Liverpool έψαχνε αντίδραση μετά από δύο ισοπαλίες και μία ήττα στη φετινή Premier League. Και τη βρήκε την 4η αγωνιστική με… θύμα της τη Bournemouth. Το 9-0 σηματοδοτεί την επιστροφή της κανονικής Liverpool στο παιχνίδι.

Οι Reds έκαναν ό,τι ήθελαν στο Anfield και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Firmino (3 ασίστ και 2 γκολ – έφτασε τα 100 γκολ με τη Liverpool) πέτυχαν 5 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και άλλα 4 στο δεύτερο.

6 διαφορετικοί σκόρερ για τη Liverpool (Diaz, Elliott, Alexander-Arnold, van Dijk, Firmino, Carvalho), 2 ασίστ από τον Κώστα Τσιμίκα που μπήκε ως αλλαγή στο 69ο λεπτό.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν και η μεγαλύτερη νίκη της Liverpool στην ιστορία της στην PL.

Ιδανικό ξεκίνημα με πεντάρα-ξέσπασμα

Ο Klopp παρέταξε τους Reds με μία αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στη Manchester United, βάζοντας τον Fabinho στη μεσαία γραμμή αντί του Milner. Και το ξεκίνημα των Reds ήταν όπως το φανταζόταν ο Γερμανός τεχνικός: εκρηκτικό.

Μόλις στο 3ο λεπτό η Liverpool κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Firmino έκανε ωραία ενέργεια στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα βρίσκοντας τον Diaz κι αυτός με κεφαλιά νίκησε τον Travers για το 1-0.

3 λεπτά αργότερα οι Reds βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Elliott να επιχειρεί υπέροχο φαλτσαριστό έξω από την περιοχή και να σκοράρει για το 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 19χρονου στην Premier League στην 14η συμμετοχή του. Και το πανηγύρισε με την ψυχή του.

2 γκολ πριν το πρώτο δεκάλεπτο για τη Liverpool. Ό,τι ακριβώς ήθελαν άπαντες στο Anfield. Η πίεση των Reds συνεχίστηκε και στο 16ο λεπτό ο Salah έχασε τεράστια ευκαιρία προ κενής εστίας, μετά από ωραία συνεργασία των Firmino-Elliott.

Πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, η Liverpool πέτυχε άλλα δύο γκολ. Ο Alexander-Arnold με ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 3-0 στο 28ο λεπτό και 3 λεπτά μετά, ο Firmino εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα και με προβολή σημείωσε το 4-0.

Η Bournemouth απείλησε στο 38ο λεπτό, με το σουτ του Christie από τα αριστερά στην περιοχή να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Alisson.

Το σόου της Liverpool στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ολοκληρωθεί. Μετά από κόρνερ του Robertson από τα αριστερά, ο van Dijk με δυνατή κεφαλιά σκόραρε για το 5-0 στις καθυστερήσεις. 50ή ασίστ του Robbo στην Premier League, πρώτο γκολ για φέτος και για τον Ολλανδό στην 200ή του συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η Liverpool πέτυχε 5 γκολ σε πρώτο ημίχρονο αγώνα της Premier League.

Το… κόκκινο πάρτι συνεχίστηκε – 2 ασίστ ο Τσιμίκας

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε όπως έκλεισε και το πρώτο: με γκολ για τη Liverpool. Ο Alexander-Arnold έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για τον Diaz, ωστόσο ο Mepham πρόλαβε να κάνει την προβολή, στέλνοντας όμως την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 6-0 στο 47ο λεπτό.

Το σουτ του Firmino μέσα από την περιοχή στο 51ο λεπτό πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Travers, αλλά ο Βραζιλιάνος λίγο αργότερα κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ του στο ματς. Ο Robertson έκανε τη σέντρα, ο Travers απέκρουσε και ο Firmino πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για το 7-0 στο 62ο λεπτό.

Γκολ No.100 με τη Liverpool για τον Bobby!

Ο Klopp πέρασε τον Τσιμίκα στο 69ο λεπτό και ο Έλληνας αριστερός μπακ έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του, μοιράζοντας δύο ασίστ σε διάστημα 5 λεπτών.

Αρχικά στο 80ό λεπτό, ο Τσίμι δέχτηκε μακρινή μπαλιά στην περιοχή, έκανε ωραίο γύρισμα στον Carvalho, ο οποίος σκόραρε για το 8-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και με δυνατή κεφαλιά ο Diaz πέτυχε κι αυτός το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, διαμορφώνοντας με εκκωφαντικό τρόπο το τελικό 9-0!

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Clark 83′), Gomez, Van Dijk, Robertson (Tsimikas 69′); Fabinho, Henderson (Bacjetic 69′), Elliott (Carvalho 46′); Salah, Diaz, Firmino (Milner 69′)

Bournemouth: Travers; Lerma, Senesi, Mepham; Smith, Cook, Christie, Zemura; Anthony, Tavernier; Moore

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares