Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 23:58

Europa League: Ήττα-μαχαιριά στις καθυστερήσεις για τον Ολυμπιακό

Ατυχος ο Ολυμπιακός στο «Σταντ ντε λα Μποζουάρ», με τη Ναντ να σκοράρει στο 90+3’ και να παίρνει τη νίκη – Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ισοφαρίσει στο 51’ με αυτογκόλ του Μουτουσαμί.

Κρίμα και άδικο για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι δέχθηκαν γκολ στο 90+3’ από τη Ναντ και ηττήθηκαν στο «Σταντ ντε λα Μποζουάρ» με 2-1, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Πειραιώτες κρατούσαν στα χέρια τους την ισοπαλία μέχρι τις καθυστερήσεις, αλλά οι Γάλλοι στάθηκαν τυχεροί και στην τελευταία ουσιαστικά φάση της αναμέτρησης πέτυχαν το γκολ της νίκης με τον Γκεσάντ. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 32’ με τον Μοχάμεντ, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν ισοφαρίσει στο 51’ με αυτογκόλ του Μουτουσαμί. Οι πρωταθλητές έδειχναν έτοιμοι να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Νάντη, αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη, με τον Γκεσάντ να σκοράρει με κεφαλιά και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του Αντουάν Κομπουαρέ.

«Εμφραγμα» στο 90+3’ για τους Ερυθρόλευκους, που πλέον καλούνται να αντιδράσουν, αρχής γενομένης από το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Βόλο στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 4η αγωνιστική της Super League (11/9, 18:30).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Φράιμπουργκ επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Καραμπάγκ, ενώ την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη γερμανική ομάδα στο Φάληρο (15/9), ενώ η Ναντ δοκιμάζεται στην έδρα της Καραμπάγκ.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Κάρλος Κορμπεράν ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας το Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Ρέτσο, Μανωλά και Σισέ στην τριάδα της άμυνας. Οι Αβιλα και Ρέαμπτσιουκ ήταν στα δύο άκρα ως φουλ-μπακ, με τους Κούντε και Μπουχαλάκη στα χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ουί-Τζο Χουάνγκ, με τους Μασούρα και Μπιελ ως συμπαραστάτες του Νοτιοκορεάτη επιθετικού. Ο Αντουάν Κομπουαρέ από την άλλη, παρέταξε τη Ναντ με την εξής 11άδα: Λαφόντ, Απιά, Γκιρότο, Παλουά, Γκεσάντ, Μπλας, Μουτουσαμί, Τσιριβέλα, Μερλίν, Μοσταφά και Γκαναγκό.

Διπλή απόκρουση από τον Βατσλίκ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και είχαν διπλή ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό του παιχνιδιού, με τον Τόμας Βατσλίκ, όμως, να αποκρούει τόσο το σουτ του Απια όσο και το αντίστοιχο του Μοχάμεντ. Ο Απια απέφυγε τον Ρέαμπτσιουκ και σούταρε με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Βατσλίκ, όμως, να έχει κλείσει καλά τη γωνία του και να αποκρούει. Ο Μοχάμεντ πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, αλλά και πάλι ο Τσέχος ήταν σωστή θέση και κράτησε το μηδέν.

Μετά τη διπλή ευκαιρία της Ναντ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Τόμας Βατσλίκ. Το τέμπο ήταν χαμηλό, με το παιχνίδι να κυλάει χωρίς ουσιαστικά κάποια μεγάλη φάση. Όλα αυτά μέχρι το 32’, όταν οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το κενό στην άμυνα του Ολυμπιακού και άνοιξαν το σκορ με τον Μοχάμεντ.

Μεγάλη ευκαιρία με τον Αβιλα

Ο Μπλας έβγαλε την κάθετη στον Μοχάμεντ, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Βατσλίκ και από κοντά έκανε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα η Ναντ απείλησε ξανά με τον Μοχάμεντ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Πειραιώτες στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 39’ έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Αβιλα για να ισοφαρίσουν σε 1-1. Ο Μπιέλ άνοιξε στον Άβιλα, αυτός μπήκε στην περιοχή, ντρίμπλαρε και σούταρε με το αριστερό, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λαφόντ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0.

Ισοφάρισε ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 50’ με τον Ουί-Τζο Χουάνγκ, μετά το γύρισμα του Κούντε. Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα σταμάτησε σε σώμα αμυντικού της Ναντ και βγήκε κόρνερ. Ο Μπιέλ το εκτέλεσε και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, μετά τα τραγικά λάθη από τους Λαφόντ και Μουτουσαμί.

Ο Ισπανός σέντραρε, ο Λαφόντ έκανε έξοδο, αλλά δεν βρήκε την μπάλα, η οποία χτύπησε πάνω στον Μουτουσαμί και κατέληξε στα δίχτυα της γαλλικής ομάδας, με τους Ερυθρόλευκους να φέρνουν το ματς στα ίσια.

Ντεμπούτο και ευκαιρία με Μπόουλερ

Μετά την ισοφάριση, η Ναντ απείλησε με τους Μπλας και Γκιρότο, στο 54’ και στο 59’. Στην πρώτη περίπτωση το διαγώνιο σουτ του Μπλας έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Γκιρότο, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Κορμπεράν έριξε στο παιχνίδι τον Μπόουλερ αντί του Μασούρα, με τον Βρετανό να κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα. Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα παραλίγο να σκοράρει! Ο 23χρονος έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και πήρε πορεία προς την εστία, με τον Λαφόντ να διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Στο 75’ ο Βατσλίκ έκανε μια ακόμα σπουδαία απόκρουση, με τον Τσέχο να «ίπταται» και να λέει όχι στον Σισοκό, που προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά. Στο 77’ ο Κορμπεράν πραγματοποίησε τη δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι, με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά αντί του Ουί-Τζο Χουάνγκ. Στο 80’ ο Παλουά δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ακυρώθηκε γκολ του Γκεσάντ για οφσάιντ του Μοχάμεντ. Εξι λεπτά αργότερα ο Κορμπεράν έβαλε στο παιχνίδι και τον Ελ Αραμπί αντί του Μπιελ.

«Εμφραγμα» στο 90+3’

Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην Ελλάδα με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ωστόσο στο 90+3’, στην τελευταία ουσιαστικά φάση της αναμέτρησης, η Ναντ έκανε το 2-1 με τον Γκεσάντ. Μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Γκεσάντ έκανε τη γυριστή κεφαλιά, με την μπάλα να πηγαίνει στη γωνία του Βατσλίκ, ο οποίος έπεσε αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει. Οι Γάλλοι στάθηκαν πιο τυχεροί και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, με το γκολ στις καθυστερήσεις.

ΝΑΝΤ: Λαφόντ, Απιά, Τζιρότο, Παλουά, Γκουεσάν, Μερλίν, Μπλας, Μουτουσαμί (69′ Σισοκό), Τσιριβέγια, Μοχαμέντ Μουσταφά και Γκαναγκό (69′ Σιμόν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Σισέ, Ρέτσος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Κούντε, Άβιλα, Μασούρας (60′ Μπόουλερ), Ουί Τζο Χουάνγκ (76′ Αμπουμπακάρ Καμαρά) και Μπιέλ (86′ Ελ Αραμπί).

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares