Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 22:19

Αυτό είναι το σωστό

Η ρεαλιστική και συγκινητικά ανάρτηση του μέλους της ΕΠΣ Κυκλάδων Παναγιώτη Κουλουμπή που σχολιάζει τις μεγάλες αλήθειες για τους αδελφούς Αντετοκούνμπο όταν αυτοί τραγουδούν με εντυπωσιακό και αληθινό πάθος τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο ως μέλη της Εθνικής ομάδας.

Του Παναγιώτη Κουλουμπή

Μια εικόνα που δείχνει τους αδελφούς Αντετοκούνμπο να τραγουδούν με πάθος τον Εθνικό Ύμνο. Μια εικόνα που κυκλοφορεί σε όλο το Ιντερνέτ σε όλο τον κόσμο. Μια εικόνα που θα έπρεπε να είναι σήμερα Λάβαρο στα Ελληνικά MEDIA αλλά στην Ελλάδα αποκρύπτεται επιμελώς.

Συνηθίζω να παρατηρώ σε αγώνες με την Εθνική ομάδα, ποιοι τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο όταν ακούγεται.

Υπάρχουν αθλητές που κρατούν ερμητικά κλειστό το στόμα τους όταν ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος. Θα μου πεις τον λένε από μέσα τους.
ΟΧΙ… δεν τον λένε καθόλου. Δεν τον ξέρουν καν. Ούτε μερικά λόγια από αυτόν. Αλλά πιστέψτε με υπάρχουν δυο ακόμα λόγοι που δεν το κάνουν αυτό. ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ και αδιαφορούν να το κάνουν μην γνωρίζοντας την σημασία του.

Από την άλλη υπάρχουν αθλητές που όχι μόνο τον τραγουδούν, το κάνουν με πάθος, πολλοί δακρύζουν.

Δεν ξέρω πόσοι παρατηρήσατε τους αδελφούς Αντετοκούνμπο.

Τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο με πάθος.

Απλά αυτό.

Λοιπόν είναι αλήθεια, δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει κανένα να τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο. Αν δεν τον πιστεύει. Αν δεν τον ξέρει. Μπορεί όμως (η πολιτεία μέσω της ομοσπονδίας) να τους πει δυο λογάκια. «Κοιτάξτε κύριοι και κυρίες μας … Αυτήν την ώρα που ακούτε αυτήν την περίεργη μουσική και εσείς φοράτε το Εθνόσημο, εκπροσωπείτε ένα ολόκληρο Έθνος.. Είστε σύμβολα τους Έθνους αυτού. Είστε πρότυπα του Έθνους αυτού και αυτό το περίεργο τραγουδάκι που ακούτε να το τραγουδούν οι συναθλητές σας και οι όσοι λίγοι οι πολλές χιλιάδες θεατές βρίσκονται στο γήπεδο και μερικά ακόμα εκατομμύρια Ελληνες που σας βλέπουν απο τις τηλεοράσεις σε όλο τον πλανήτη, εκείνη την ώρα εκπροσωπεί το Έθνος και τον λαό για τον όποιο παίζεται. Είναι αυτό το γαλανόλευκο σηματάκι, η σημαία που φοράτε στο στήθος σας. Τουλάχιστον κάνετε ότι κουνάτε τα χείλια σας. και ας μην λέτε τίποτα.»

Ναι γιατί αυτή η χώρα, αυτό Έθνος δεν μπορεί να ορθοποδήσει.

Γιατί δεν έχει Εθνική συνείδηση. Γιατί δεν διδάσκεται Εθνική Συνείδηση στα Ελληνοπούλα στα Ελληνικά σχολεία. Γιατί δεν υπάρχουν πια δάσκαλοι που να πιστεύουν οι ίδιοι σε αυτήν την Ελληνική συνείδηση. Έχουν πολιτική και κομματική συνείδηση αλλά όχι Εθνική συνείδηση Αυτό είναι το αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτιστικής παιδείας που διδάσκονται τα Ελληνοπούλα στα σχολεία τους σήμερα.

Αυτά τα αδέλφια όμως έχουν. Ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι η χώρα τους. Η πατρίδα τους, Το σπίτι τους. Η Εθνικότητα τους. ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Το ωραιότερο ποίημα που έχει γραφτεί ποτέ για την Ελευθερία. Ξέρουν τα λόγια του.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ ΩΡΑΙΟΙ ΣΑΝ ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares