Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 23:30

Eurobasket 2022: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία!

Η καταπληκτική Ισπανία το έκανε ξανά! Οι Ίβηρες σκόρπισαν τους Γάλλους με σκορ 88-76 και κατέκτησαν για τέταρτη φορά στην ιστορία τους το Eurobasket!

Η Ισπανία είναι ξανά Πρωταθλήτρια Ευρώπης! Οι Ίβηρες κόντρα σε όσους δεν τους πίστεψαν στην αρχή της διοργάνωσης, έφτασαν μέχρι τον τελικό, σκόρπισαν τη Γαλλία με σκορ 88-76 και κατέκτησαν το τέταρτο χρυσό μετάλλιο (2009, 2011, 2015 και 2022) στην ιστορία τους στο τουρνουά.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έδειξε πιο έτοιμη, μπόρεσε να προηγηθεί ακόμα με 21 πόντους και είδε τους «τρικολόρ» να κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουν. Όμως ως επαγγελματίες… πρωταθλητές δεν πτοήθηκαν, κράτησαν την ψυχραιμία τους και έτσι έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής σηκώνοντας την κούπα.

Κορυφαίος για τη «Φούρια Ρόχα» ήταν ο καταπληκτικός Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που πυροβολούσε από παντού και τελείωσε το ματς με 27 πόντους (7/9 τρίποντα), ενώ πήρε πολύτιμες βοήθειες από τον αδερφό του Γουίλι (14π.), τον Λορέντζο Μπράουν (14π.) και τον Χάιμε Φερνάντεθ (13π.).

Από την άλλη πλευρά, για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Εβάν Φουρνιέ με 23 πόντους, ενώ 16 είχε ο Τομά Ερτέλ και άλλους 13 πρόσθεσε ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ, όμως κανείς τους δεν ήταν αρκετός για να φτάσει στην ανατροπή η ομάδα τους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ισπανία να παίζει άμυνα για… σεμινάριο στην περιφέρεια της Γαλλίας και να μην αφήνει τους «τρικολόρ» να βρουν ρυθμό. Κάτι που φυσικά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αφού άρχισε σιγά-σιγά να χτίζει μια καλή διαφορά, η οποία δεν άργησε να γίνει διψήφια. Κάπου εκεί ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πήρε το όπλο του και με μια αδιανόητη εμφάνιση σημείωσε έξι τρίποντα!

Οι υπόλοιποι φυσικά δεν υστέρησαν και στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, το προβάδισμα εκτοξεύθηκε στο +21 (47-26). Από εκείνο το σημείο, η ομάδα του Βενσάν Κολέ έβγαλε αντίδραση και τρέχοντας ένα επιμέρους σερί 11-0 μπόρεσε να κλείσει το ημίχρονο στο -11 με τον πίνακα να δείχνει ο 47-37 υπέρ της «Φούρια Ρόχα».

Στην τρίτη περίοδο οι Γάλλοι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους. Η Ισπανία απάντησε με ένα δικό της μικρό σερί, για να ανεβάσει εκ νέου το προβάδισμα σε διψήφια επίπεδα. Ωστόσο, οι «τρικολόρ» είχαν ήδη καταφέρει να επιστρέψουν στο ματς ενόψει της τελευταίας περιόδου.

Όσο κι αν η Γαλλία προσπαθούσε να κατεβάσει τη διαφορά και να τα παίξει όλα για όλα, οι Ισπανοί δεν πτοούνταν. Μπόρεσαν και διαχειρίστηκαν άψογα το ματς, έβαλαν τα μεγάλα σουτ όταν χρειάστηκε και έτσι έφτασαν στη νίκη με σκορ 88-76, κάνοντας το… νταμπλ, αφού θυμίζουμε πως είναι και οι κάτοχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares