Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 18:48

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Euroleague 2022-23

Η Euroleague είναι έτοιμη για το πρώτο τζάμπολ της σεζόν 2022-23 και σας παρουσιάζουμε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή διοργάνωση.

Πέντε μήνες χωρίς Euroleague ήταν πάρα πολλοί! Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης είναι έτοιμη για το πρώτο τζάμπολ και οι απανταχού φίλοι του αθλήματος μετρούν πλέον αντίστροφα. Το ελληνικό ενδιαφέρον με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι όπως πάντα στα… κόκκινα, ωστόσο η φετινή σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερη για πολλούς λόγους.

Ουσιαστικά μιλάμε για μία νέα εποχή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ το οποίο άλλαξε σελίδα μετά από 20 και πλέον χρόνια, με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα να αναλαμβάνει τα ηνία της Euroleague. Το ίδιο το παιχνίδι θα παίζεται πλέον αλλιώς, με διαφοροποιήσεις σε κανονισμούς, με μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα στις ομάδες και με συλλόγους που έγραψαν ιστορία στη διοργάνωση να κάνουν come back.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη τα συγκεντρώσαμε και σας δίνουμε… στο πιάτο τα δέκα πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για την Euroleague της σεζόν 2022-23.

Ένας συνοπτικός... δεκάλογος οδηγός για κάθε φίλο του μπάσκετ και λάτρη της Euroleague…

1.Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι αυτή που συντελέστηκε στην κεφαλή της Euroleague. Ο Τζόρντι Μπερτομέου αποτελεί παρελθόν μετά από δύο δεκαετίες και ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα τον διαδέχθηκε φέρνοντας αέρα ανανέωσης και μία θετική αύρα.

2.Παρ’ ότι ξεκινάει η διοργάνωση, δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια πόλη θα στεφθεί ο επόμενος πρωταθλητής Ευρώπης. Το Κάουνας έχει θέσει υποψηφιότητα και μοιάζει το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει το Final 4, με τις οριστικές εξελίξεις να αναμένονται το προσεχές διάστημα.

3.Αλλαγές υπάρχουν και στα έσοδα τα οποία από φέτος θα είναι αναβαθμισμένα. Χρήματα θα λάβουν και πάλι οι ομάδες που θα τερματίσουν από την πρώτη μέχρι και τη 14η θέση, ωστόσο τα ποσά φέτος θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

4.Νέα σεζόν και νέοι κανονισμοί στην Euroleague. Όπως έκανε γνωστό η λίγκα, θα υπάρχουν τέσσερις διαφοροποιήσεις στον τρόπο που θα παίζεται πλέον το παιχνίδι, με στόχο φυσικά την περεταίρω εξέλιξη και βελτίωσή του.

5.Στη φετινή διοργάνωση δεν θα υπάρχουν ρώσικες ομάδες. Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, η Euroleague αποφάσισε τη διεξαγωγή της διοργάνωσης χωρίς καμία ομάδα από τη Ρωσία δίνοντας συνέχεια στην περσινή της απόφαση για αποβολή των τριών ομάδων εν μέσω της σεζόν.

6.Η Εφές θα έχει την ευκαιρία να πετύχει κάτι μοναδικό στην ιστορία της Euroleague. Nα κατακτήσει το τρόπαιο για τρίτη σερί σεζόν, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς στο παρελθόν. Αρκετές ομάδες έχουν κάνει το back to back, με τελευταίο τον Ολυμπιακό πριν τους Τούρκους, αλλά κανείς το Three-peat. Θα τα καταφέρει η ομάδα του Αταμάν;

7.Ρώσικες ομάδες μπορεί να μην υπάρχουν φέτος στη διοργάνωση, ωστόσο μετά από πάρα πολλά χρόνια επιστρέφουν δύο ιστορικοί σύλλογοι που θα δώσουν άλλη αίγλη με την παρουσία τους. Ο λόγος για την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και για τη Βίρτους Μπολόνια, οι οποίες έχουν… σπρώξει και αρκετό χρήμα.

8.Και μιας και μιλάμε για επιστροφές, δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά στον άρχοντα των δαχτυλιδιών. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα εμφανιστεί και πάλι στα σαλόνια του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχοντας κάνει ένα… διάλειμμα για μία διετία.

9.Το φινάλε της περσινής σεζόν σηματοδότησε και το τέλος δύο σπουδαίων. Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Παούλιους Γιανκούνας, δύο θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ που έγραψαν ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού και της Ζαλγκίρις αντίστοιχα, αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση αφήνοντας όμως ανεξίτηλο το στίγμα τους.

10.Μία ακόμη μεγάλη απώλεια σε σχέση με τα όσα γνωρίζαμε τα τελευταία χρόνια, είναι αυτή του Πάμπλο Λάσο. Μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια, ο Ισπανός προπονητής αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης λόγω της γνωστής ιστορίας με την περιπέτεια της υγείας του.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares