Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 14:08

Ακυβέρνητο καράβι | Arsenal 3-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool για άλλη μια φορά προβλημάτισε με την εμφάνισή της, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 από την Arsenal στο Emirates Stadium στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη 12/10 (22:00) με τη Rangers στο Ibrox Stadium για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Τραγωδία η φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα…

Η Liverpool ταξίδεψε στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τη φορμαρισμένη Arsenal στο Emirates με στόχο την επιστροφή στις νίκες στην Premier League για πρώτη φορά μετά τις 31 Αυγούστου. Αυτό δεν συνέβη. Και ο λόγος ήταν για άλλη μια φορά η προβληματική της εμφάνιση στην άμυνα (σ.σ. αλλά και όχι μόνο εκεί).

Οι Reds ηττήθηκαν με 3-2 στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής (2η ήττα στο φετινό πρωτάθλημα) και παρέμειναν στη 10η θέση με 10 βαθμούς και στο -14 από την κορυφή.

Ο Martinelli άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό, ο Nunez ισοφάρισε, αλλά ο Saka έδωσε το προβάδισμα στους Gunners πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Firmino ισοφάρισε εκ νέου στην αρχή του δευτέρου 45λέπτου, αλλά το εύστοχο πέναλτι του Saka εδωσε το τρίποντο στην Arsenal που βρίσκεται ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τραυματίες αποχώρησαν οι Alexander-Arnold και Luis Diaz.

Ξανά δέχεται πρώτη γκολ η Λίβερπουλ – Δίκαιο προβάδισμα για τους Λονδρέζους

Το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής είχε γκολ από νωρίς. Πολύ νωρίς. Από το 1ο μόλις λεπτό. Και αυτό ήταν της Arsenal. Συγκεκριμένα, ο Odegaard «ξεκλείδωσε» την άμυνα των Reds, βρίσκοντας ωραία τον Martinelli στην περιοχή κι αυτός νίκησε από κοντά τον Alisson για το 1-0 πάρα πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

Οι Reds ανέβασαν ρυθμό στη συνέχεια και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 34ο λεπτό. Ο Alexander-Arnold έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Diaz εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και βρήκε την κατάλληλη στιγμή τον Nunez ο οποίος με προβολή από κοντά έκανε το 1-1.

Η Liverpool ήταν αισθητά καλύτερη μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά η Arsenal χτύπησε ξανά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι Gunners βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Martinelli έκανε τρομερή κούρσα από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Saka από κοντά νίκησε τον Alisson για το 2-1 στο 45+5′.

Ένα… soft πέναλτι έκρινε το ματς

Η ομάδα του Arteta μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη στο στο 50ο λεπτό. Ο Odegaard έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Alisson μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Ωστόσο, λίγο αργότερα οι Reds έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Jota βρήκε εξαιρετικά στον κενό χώρο τον Firmino, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή και από τα αριστερά νίκησε με ιδανικό πλασέ τον Ramsdale για το 2-2 στο 53ο λεπτό.

Η Arsenal ανέβασε ρυθμούς στη συνέχεια, έψαχνε το γκολ για να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ και το βρήκε με τη… βοήθεια του διαιτητή Oliver, ο οποίος έδωσε ένα… soft πέναλτι σε μαρκάρισμα του Thiago πανω στον Jesus. Ο Saka εκτέλεσε εύστοχα νικώντας τον Alisson και διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο 76ο λεπτό.

Οι συνθέσεις

Arsenal: Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu; Partey, Odegaard (Tierney 82′), Xhaka; Saka, Martinelli, Jesus (Nketiah 91′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Gomez 46′), Matip (Konate 69′), Van Dijk, Tsimikas; Henderson, Thiago; Salah (Fabinho 69′), Jota (Elliott 81′), Diaz (Firmino 42′); Nunez

 

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares