Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 11:46

This is Anfield, this is Liverpool | Liverpool 1-0 Manchester City: Match Review

Η Liverpool πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 κόντρα στη Manchester City στο Anfield χάρη σε ένα εξαίσιο γκολ του Mo Salah και επέστρεψε στις νίκες μετά από 3 αγωνιστικές στην Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη 19/10 (21:30) με τη West Ham στο Anfield για τη 12η αγωνιστική της Premier League.

Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα.

Η Liverpool υποδέχθηκε τη Manchester City στο Anfield στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Premier League, με τους Reds να επικρατούν με 1-0 χάρη σε τρομερό γκολ του Mo Salah.

Η ομάδα του Jurgen Klopp παρουσίασε μια πειστική εμφάνιση μετά από καιρό στο πρωτάθλημα και έβαλε τέλος στο σερί 3 αγώνων χωρίς νίκη, ανεβαίνοντας στην 8η θέση με 13 βαθμούς. Παράλληλα, ανάγκασε τη City στην πρώτη της ήττα στη φετινή Premier League.

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά μοιρασμένο, με τη City να έχει μια κάποια υπεροχή χωρίς όμως να μπορέσει να τη μετουσιώσει σε κάποιο τέρμα. Η Liverpool από την πλευρά της είχε τις στιγμές της, αλλά ούτε εκείνη κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, έτσι το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του 45λέπτου.

Salah the Egyptian King!

Οι Reds ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με τεράστια ευκαιρία, καθώς ο Salah βγήκε απέναντι στον Ederson, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας με τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν στο 51ο λεπτό. Κι αφού ο Ederson κράτησε όρθια τη City, οι συμπαίκτες του λίγο αργότερα «πάγωσαν» το Anfield (έστω για λίγο). Ο Foden σκόραρε στο 55ο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Haaland στον Fabinho.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τη Liverpool, με τον Jota να σημαδεύει το δοκάρι στο 56ο λεπτό, ο Klopp έκανε τριπλή αλλαγή ρίχοντας στο παιχνίδι τους Carvalho, Henderson και Nunez και στο 76ο λεπτό ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τους Reds.

Ο Alisson μπλόκαρε την μπάλα μετά από γέμισμα από φάουλ της City. Έσπευσε με γρήγορο βολέ να βρει τον Salah που είχε μόνο τον Cancelo μπροστά του. Ο Πορτογάλος είχε λάθος τοποθέτηση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αιγύπτιος επιθετικός και με άψογο πλασέ νίκησε τον Ederson για το 1-0.

Με αυτό το γκολ, ο Salah έφτασε πλέον τα 121 στην Premier League, προσπέρασε τον Steven Gerrard (120) και βρίσκεται στη 2η θέση με τους all-time goalscorers στην ιστορία του συλλόγου (επί PL εποχής) πίσω μόνο από τον Robbie Fowler (128).

Οι Reds είχαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος, έχασαν ευκαιρία στο 78ο λεπτό με τον Nunez, και κράτησαν μέχρι το τελικό σφύριγμα το 1-0 που μεταφράζεται σε μια τεράστιας σημασίας νίκη ενόψει της συνέχειας.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Milner, Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho (Henderson 72′), Thiago; Elliott (Carvalho 72′), Firmino (Nunez 72′), Jota (Tsimikas 90+9′); Salah (Alexander-Arnold 90′)

Man City: Ederson; Cancelo, Dias, Akanji, Ake; Rodri, De Bruyne, Gundogan (Alvarez 89′); Silva, Foden, Haaland

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares