Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 11:30

Μουντιάλ: Η Αυστραλία «λύγισε» τη Δανία και προκρίθηκε στους «16»

Τρομερή εξέλιξη στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου, με την Αυστραλία να νικάει με 1-0 τη Δανία και να παίρνει εκείνη την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Το γκολ του Μάθιου Λέκι στην αντεπίθεση ήταν αρκετό για τα «καγκουρό» που έπιασαν τη Γαλλία στην κορυφή, αλλά μειονέκτησαν στη διαφορά τερμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν το νικητή του 3ου ομίλου (Πολωνία, Αργεντινή ή Σαουδική Αραβία) το προσεχές Σάββατο.

Η Δανία ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε για το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις, την ώρα που η Αυστραλία ήταν καλά κλεισμένη πίσω και προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν.

Το γκολ της Τυνησίας κόντρα στη Γαλλία ανάγκασε τους Αυστραλούς να βγουν μπροστά, προκειμένου να πετύχουν το γκολ της πρόκρισης κι αυτό ήρθε στο 60′!

Ο Μαγκρί με έξοχη κάθετη «έσπασε» το οφσάιντ της Δανίας και έβγαλε τον Μάθιου Λέκι σε θέση βολής. Ο έμπειρος επιθετικός με άψογο διαγώνιο πλασέ έγραψε το 1-0 και έβαλε την ομάδα του σε τροχιά πρόκρισης.

Η Δανία χρειαζόταν πλέον ένα μικρό θαύμα, αφού δεν προκρίνονταν ούτε με ισοπαλία. Ο Γιούλμαντ εξάντλησε όλες τις εναλλακτικές του στο 70΄ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψει τα δεδομένα και οι «Βίκινγκς» επιτέθηκαν μαζικά στο τελευταίο 20λεπτο.

Δεν έδειχναν όμως ικανοί να το πετύχουν και όσο περνούσε ο χρόνος η απογοήτευση τους κυρίευε. Πιο εύκολα απ΄ότι περίμενε ακόμα κι ο Άρνολντ, η Αυστραλία κράτησε τη νίκη και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπεϊτς, Λέκι (89΄ Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46΄ Μπάκους), Ντιουκ (82΄ ΜακΛάρεν), ΜακΓκρί (74΄ Ράιτ).

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Ράσμους Κρίστενσεν, Άντερσεν, Αντρέας Κρίστενσεν (46΄ Μπα), Μέλε (70΄ Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν (59΄ Ντάμσγκααρντ), Όλσεν (69΄ Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59΄ Ντόλμπεργκ).

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares