Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 22:13

Μουντιάλ: Η Ολλανδία απέκλεισε τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Ο ενθουσιασμός των ΗΠΑ δεν ήταν αρκετός. Η Ολλανδία είχε τον… τρόπο, την ικανότητα και σε μεγάλη βραδιά τον Ντάμφρις (δυο ασίστ και γκολ), νίκησε με 3-1 τους Αμερικανούς και πέρασε στους “8” του Μουντιάλ 2022. Θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Αργεντινή – Αυστραλία.

Ο Ντάμφρις “σέρβιρε” σε Ντεπάι (10′) και Μπλιντ (45’+1′) και ήταν αυτός που με γκολ… έσβησε τη φόρα που πήραν οι ΗΠΑ μετά τη μείωση του σκορ. Η Ολλανδία νίκησε έτσι με 3-1 τους Αμερικανούς, προκρίθηκε στου “8” του Μουντιάλ 2022 μετά από οκτώ χρόνια και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στον προημιτελικό της Παρασκευής (09.12), που θα προκύψει από το Αργεντινή – Αυστραλία.

Οι ΗΠΑ “πάτησαν” καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα και μόλις στο 3΄ λίγο έλειψε να πετύχουν το 0-1, αλλά ο Νόπερτ “έβγαλε” το σουτ του Πούλισικ και κράτησε το μηδέν για την Ολλανδία. Παρά τα αμυντικά προβλήματα που παρουσίασαν, οι “οράνιε” ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 10′. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Ντάμφρις έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ντεπάι περίπου από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι ΗΠΑ είχαν την κατοχή της μπάλας μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά δεν μπόρεσαν να “πατήσουν” με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Η Ολλανδία αμύνθηκε αποτελεσματικά και δέχθηκε μόνο μια ακόμα φάση στα καρέ της, που ήρθε από το ξαφνικό σουτ του Γουεά, στο 43′ (ο Νόπερτ έδιωξε). Το πρώτο μέρος “έκλεισε” ιδανικά για τους Ευρωπαίους, αφού –σε φάση… καρμπόν με αυτή του πρώτου γκολ- έκαναν το 2-0 με τον Μπλιντ, στο 45+1′.

Το δεύτερο ημίχρονο κράτησε πολύ καλό ρυθμό, με τι δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να χάνουν ευκαιρίες. Η Ολλανδία είδε τον Ντεπάι, όμως, να την δίνει την απαραίτητη ώθηση και ψυχολογική τόνωση τη στιγμή που το ματς μπήκε την τελική του ευθεία.

Η Ολλανδία είχε φέρει πλέον το ματς στα.. μέτρα της, αλλά οι ΗΠΑ προχώρησαν σε αλλαγές. Ένας από τους παίκτες που πέρασε στο ματς ήταν ο Ράιτ, ο οποίος στο 76′ είχε ένα τυχερό και εντυπωσιακό γκολ -από ασίστ του Πούλισικ- μειώνοντας σε 2-1. Μετά τις δυο ασίστ του, όμως, ο Ντάμφρις έκανε το 3-1 στο 81′ και… σφράγισε την πρόκριση των “οράνιε” και τον δικό του τίτλο, του MVP στην αναμέτρηση.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares