Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 22:49

Κύπελλο Ελλάδας: H AΕΚ θριάμβευσε κόντρα στον Ολυμπιακό και πήρε μεγάλο προβάδισμα για τον τελικό

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Ολυμπιακού στην «OPAP Arena» για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό ενόψει της ρεβάνς στο Φάληρο.

Με δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, από τον Λιβάι Γκαρσία και ένα… αδιανόητο αυτογκόλ του Σαμασέκου, αλλά και ένα πέναλτι στην τελευταία φάση του ματς, η ΑΕΚ έκανε σημαντικό “βήμα” για να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και να αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ξεκάθαρα ανώτερη η ομάδα του Αλμέιδα, ήξερε τι ήθελε και πώς να το πάρει, μετατρέποντας ουσιαστικά σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του Φαλήρου σε δύο εβδομάδες.

Απογοητευτικός ο Ολυμπιακός σε γενικές γραμμές, που φάνηκε πνευματικά και τακτικά απροετοίμαστος για ένα ματς υψηλών απαιτήσεων.

Η Ένωση μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ελίασον προσπάθησε να βρει τον Τσούμπερ, ο Βρουσάι πέφτοντας έκανε λάθος με τον Ελβετό να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να πασάρει στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 απέναντι στον Τζολάκη από κοντά.

Οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 15’, όταν ο Ελ Αραμπί έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Γκάρι Ροντρίγκες, αυτός έφερε στο δεξί, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Βρουσάι έστειλε ψηλά τη μπάλα άουτ.

Η Ένωση που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και περίμενε είτε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, ή να δημιουργήσει κάποια φάση από το πρέσινγκ ψηλά, κατάφερε να φτάσει στο 2-0 χάρη στο απίστευτο γκολ του Σαμασέκου, με τον πρώην συμπαίκτη του, Γκατσίνοβιτς, να σπεύδει να τον παρηγορήσει, δημιουργώντας μια όμορφη στιγμή. Ο Τσούμπερ στο 28’ πάτησε με ωραίο τρόπο στην περιοχή, σούταρε, ο Τζολάκης απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο, αυτός προσπάθησε να σκοράρει με το γόνατο, δεν τα κατάφερε αλλά ο Σαμασέκου στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 56′ ο Ολυμπιακός σημάδεψε το δοκάρι για δεύτερη φορά. Ο Παπασταθόπουλος σούταρε από κοντά, η μπάλα βρήκε στα σώματα και στη συνέχεια ο Γκάρι Ροντρίγκες έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Με τον ίδιο τρόπο απάντησε πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ. Ο Μάνταλος επιχείρησε μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής και τράνταξε το δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

Στο 74ο λεπτό ακυρώθηκε τέρμα του Ολυμπιακού για οφσάιντ. Ο Εμβιλά ήταν εκτεθειμένος, μετά από εξέταση του VAR για το αν η μπάλα πήγε σε αυτόν από τον Μπακαμπού ή από κακό παίξιμο της άμυνας.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Λιβάι Γκαρσία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Γκατσίνοβιτς από τον Ντόι, στην εκπνοή του ματς.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares