Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 23:21

Μίτσελ: Η εύκολη λύση;

Μετά τη χθεσινοβραδινή βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με 3-0, ακούστηκαν και οι πρώτοι ψίθυροι για την απομάκρυνση του προπονητή του Ολυμπιακού, του Μίτσελ.

Κάθε φορά που μία ομάδα αλλάζει προπονητή, είναι απόλυτα φυσιολογικό οι ποδοσφαιριστές της να υπερβάλουν εαυτόν,  για να προσπαθήσουν να αποδείξουν στον κόσμο της ομάδας τους ότι δεν ήταν αυτοί που έφταιγαν για την προηγούμενη κακή απόδοση του συλλόγου, αλλά ο απερχόμενος προπονητής. Επίσης υπερβάλουν εαυτόν για να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι ο προηγούμενος προπονητής του αδίκησε (όσους δεν έπαιζαν) ή για να κερδίσουν ξανά την εύνοια του καινούριου (όσοι έπαιζαν). Αλήθεια, αυτό είναι που χρειάζεται τώρα ο Ολυμπιακός;

   Ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν έχει αλλάξει τρεις προπονητές. Ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν έχει χρησιμοποιήσει 47 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Μία ακόμα αλλαγή προπονητή αυτή την περίοδο όσο μπροστά μπορεί να τον πάει, αν πετύχει, άλλο τόσο μπορεί να τον πάει και πίσω, αν αποτύχει. Ο Ολυμπιακός αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δουλέψει σκληρά και να στήσει την ομάδα απ’ την αρχή, ενώνοντας τα κομμάτια του. Μπορεί να το κάνει αυτό  με συνδετικό κρίκο έναν άνθρωπο που έχει αρχίσει να τον γνωρίζει καλά; Ίδωμεν…

   Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεκινήσει το στήσιμό του από την άμυνα. Χρειάζεται έναν στόπερ ηγέτη, τύπου Σεμέδο, για να λάμψει και ο οποιοσδήποτε άλλος κεντρικός αμυντικός δίπλα του. Χρειάζεται σωστή αμυντική λειτουργία. Χρειάζεται παίχτες που να μαρκάρουν και εξτρέμ που να σκοράρουν. Χρειάζεται παίχτες ηγέτες και όχι απλούς ρολίστες στον άξονα. Μπορεί ο Μίτσελ να τον κάνει τη συγκροτημένη ομάδα που όλοι οι φίλαθλοί του ονειρεύονται; Μπορεί να τον κάνει σκληροτράχηλο και δημιουργικό, αν του δοθεί η απαραίτητη στήριξη και ο απαιτούμενος χρόνος; Ίσως και να μπορεί. Οι αληθινές ομάδες χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν στους αγωνιστικούς χώρους.

   Χρειάζεται λοιπόν  ο Μίτσελ αρχικά, αν του δοθεί τελικά ο απαραίτητος χρόνος, να σταθεί στο ύψος του, να δουλέψει περισσότερο και να προσπαθήσει να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Κάποτε στον τομέα της ψυχολογίας ήταν πολύ δυνατός. Απλά τώρα πρέπει να πιστέψει κι ο ίδιος στον εαυτό του. Ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να τον περιμένει; Ακόμα, κανείς δεν ξέρει. Γιατί το να αλλάξεις τον Μίτσελ αυτή την περίοδο είναι μάλλον ο μόνος εύκολος δρόμος και με άγνωστα πάντα τα αποτελέσματα γι’ αυτόν που πρόκειται να τον διαδεχτεί.  Ο πρωταθλητισμός όμως γίνεται πάντα με τα δύσκολα.

Μανόλης Κατεινάς

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ
Μανόλης Κατεινάς

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1975. Μεγάλωσα στον Ταύρο και κατάγομαι από την Απείρανθο της Νάξου.

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιμορφώθηκα στην Αθλητική Δημοσιογραφία στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ίδιου Πανεπιστημίου.

Έχω επίσης γράψει τέσσερα λογοτεχνικά βιβλία και έχω συμμετάσχει σε πολλές συλλογές Ελλήνων λογοτεχνών.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares